Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Unity automaticky nenaběhne, Launcher nemizí  (Přečteno 1180 krát)

Jakuje

• Návštěvník
Unity automaticky nenaběhne, Launcher nemizí
« kdy: 12 Května 2011, 17:02:01 »
Už jsem se ptal v tématu instalace ve svém tématu, kde jsem měl problém s instalací, ale zde založím konkrétní téma, protože se to týká pracovního prostředí.

Problémem je, že když se přihlásím do systému (s volbou Ubuntu, které by měla být synonymem pro Unity), tak mi naběhne zase jen Ubuntu Classic rozložení. Zkoušel jsem unity vracet do původního nastavení (unity --reset), ale nic nepomáhá. A když už si unity spustím v terminálu (unity --replace), tak naběhne, ale pod ním zůstane původní (classic) prostředí, což nevypadá nejlépe, zvlášť s dolní lištou (někdy se ještě stane, že se nahoře dostane do popředí ta stará, což je už hodně exotika).
Když nad tím zpětně přemýšlím, může být problémem, že jsem smazal balíčky unity-2d a mohl někde špatně zůstat chybět spouštěč unity? Nějakou dobu jsem používal Unity-2D v domnění, že to je 3D, ale nejde na něj aplikovat žádná úprava z Compizu. Nabíhalo mi ve volbě přihlášení Ubuntu, nevím proč. A když jsem jednou spustil opravdové, byly tam dvě unity a jen 3D se schovávalo.

A ke druhému dotazu. U Unity mám nastaveno krývání "Dodge windows", ale v okamžiku kdy v Opeře chytím obrázek a někam jej přesouvám, tak už se Launcher neschová a visí tam do odhlášení. To bude už asi bug.

Edit: Tedy opakované spuštění unity --replace opět umožní skrývat Launcher ...
Edit2: Tak jak kdy. Jedno se povedlo, podruhé ne
« Poslední změna: 12 Května 2011, 17:11:24 od Jakuje »

Jakuje

• Návštěvník
Re: Unity automaticky nenaběhne, Launcher nemizí
« Odpověď #1 kdy: 16 Května 2011, 08:12:53 »
Může pomoci čistá reinstacalce systému? Že by se mě do toho chtělo, to ne, ale zase lepší než hledat někde rozbité konfigurace :/

Jakuje

• Návštěvník
Re: Unity automaticky nenaběhne, Launcher nemizí
« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2011, 08:22:57 »
Ještě příkládám screenshot, kdyby někoho napadlo co s tím. Zatím používám staré osekané prostředí po výběru "Ubuntu" na přihlašovací obrazovce.

[attachment deleted by admin]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.