Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: photoshop - systemove pismo  (Přečteno 2005 krát)

draakon

• Návštěvník
photoshop - systemove pismo
« kdy: 13 Května 2011, 09:34:52 »
ahoj,
od povyseni ubuntu na verzi 10.10 sem ve photoshopu nepotrebovala... az doted ... pracovat s textem... a tak jsem az doted nevedela ze s tim bude problem.
mam photoshop 7.0 CE ...a po kiknuti na nastroj text se zobrazi hlaska: Pozadavek nelze dokoncit, protoze nelze ziskat vychozi systemove pismo.
Zkusila sem to resit zmenou pisma systemu pro aplikace na jine..ale nepomohlo to..dala sem tedy zpatky ubuntu. Pak sem to zkusila resit prekopirovanim vsech fontu ubuntu do .wine/drive_c/program files/common files/ adobe/fonts kam normalne vkladam nove fonty pro photoshop..ale taky nepomohlo. Nakonec sem zkusila photoshop preinstalovat.jestli si tu cestu k systemovemu fontu nenajde sam pri instalaci..ale ani to nepomohlo... sem uz zoufala... poradi nekdo?
Ve vsech predeslych verzi Ubuntu nebyl s textem ve photoshopu problem...

« Poslední změna: 14 Května 2011, 14:07:20 od draakon »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: photoshop - systemove pismo
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2011, 10:01:58 »
Skus nainstalovat fonty pre ms http://wiki.ubuntu.cz/Microsoft%C3%AD%20fonty a tie tam prekopirovat. Mozno hlada konkretny nazov fontu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

draakon

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Května 2011, 10:12:16 »
>>TIBOR: tak sem na tvoji radu nainstalovala  ttf-xfree86 a aktualizovala fonty... ale po restartu photoshopu zadna zmena... porad to hazi hlasku ze pozadavek nelze dokoncit...protoze nelze ziskat vychozi systemove pismo... :(

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2011, 11:41:18 »
Tak ma napadlo. Skus to skor nakopirovat do wine niekde kde ma win. fonty.(tusim /.wine/drive_c/windows/fonts/Fonts)
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

draakon

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Května 2011, 11:46:30 »
>>TIBOR: tak jsem to nakopirovala jak si rekl ve winu... a ani to nepomohlo..ja fakt nechapu kde je problem  :-\

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 13 Května 2011, 11:56:50 »
Kto vie. Moze tomu chybat aj dajaky zapis v registroch. Tuto chybu nemozem ani nikde vygooglit.

draakon

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Května 2011, 12:00:38 »
>>TIBOR: no ja prave taky nic nenasla..proto sem napsala sem... a pochybuju o tom ze je to opravdu unikatni chyba co se stala jenom me... zatim resim vkladani textu pres inkscape a pak to vkladam jako obrazek..ale s tim se ve photoshopu blbe pracuje... potrebovala bych to rozchodit... ale opravdu si uz nevim rady... :(

draakon

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 14 Května 2011, 14:05:00 »
Konecne vyreseno  ;D

Tak sem nasla nekolik for kde se to resilo... jedno polske..jedno nemecke... a tak podobne... vsude psali ze je potiz s fonty msttcorefonts...tak sem se podivala do te slozky..a opravdu az na jeden readme soubor byla prazdna... readme soubor obsahoval hlasku:
License refused.

Please reinstall the ttf-mscorefonts-installer package, e.g. via
 apt-get install --reinstall ttf-mscorefonts-installer
to get prompted for the license again.

tak sem danym prikazem pres terminal skousela preinstalovat dany font..zel neuspesne... porad to hlasilo:
0 aktualizováno, 0 nově instalováno, 0 k odstranění a 4 neaktualizováno.

tak sem tedy otevrela synaptic a dany balicek ttf-mscorefonts-installer odinstalovala a pak nainstalovala znovu

slozka msttcorefonts je ted zaplnena fonty a ve photoshopu nastroj text najednou jede bez problemu  :)
« Poslední změna: 14 Května 2011, 14:06:58 od draakon »

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 14 Května 2011, 14:29:51 »
Tak to gratulujem. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.