Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ovladače pro NV do Ubuntu 11.04 (jde o Intel+Geforce540M s funkci Optimus)  (Přečteno 1098 krát)

P3PeCZ

• Návštěvník
Cus vsichni,
doted jsem pouzival na svem notebooku MSI GX600 s Geforce 8600MGT ubuntu bez problemu i instalace ovladacu byla vpohode.
Ale notebook mi odesel do kremikoveho nebe tak jsem si koupil novy notebook (Acer Aspire 5830TG) ktery ma dve grafiky. V CPU Intel i5-2410(sandy bridge) má Intel HD3000 a jako druhou má Nvidia Geforce 540M.
Notebook ma funkci Optimus pro prepinani grafik podle toho jestli potrebuje vykon nebo ne a nebo jestli chce spis setrit baterku.

Ale ted po ciste instalaci noveho Ubuntu 11.04 nevim jestli mam nainstalovat jen ovladace nvidia nebo si mam sehnat i intel, nebo jestli mam nainstalovat oboje jak pro nvidiu tak pro intel.
Snazil jsem se neco najit o 2grafikach s Optimus na Linuxu vtomto pripade na ubuntu ale nikde jsem nic nenalez.

Mohl by mi prosim nekdo stimto pomoci, kdo uz nejaky takvy problem s dvema grafikama a ubuntu resil a vedel by jak pomoct. Vsem co nejak pomohou predem moc dekuju.
nb MSI GX600PX-014cz,
C2D T7500 2,2GhZ@2,6GhZ 4MB L2 cache,
Intel® PM965, 2GB RAM (DDR2 667) NVidia GeForce 8600M-GT 512MB VRAM core620MhZ,memory480MhZ WD 250GB 8MB cache, Webcam 1,3MP Wifi 802.11n, Bluetooth 2.0+EDR

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Hybridní řešení nejsou tuším podporována.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1586292&page=2
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.