Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: dotaz od začiatočníka :( sekanie videa  (Přečteno 3421 krát)

Renovacio

• Návštěvník
    • Weblinks
dotaz od začiatočníka :( sekanie videa
« kdy: 15 Května 2011, 14:57:32 »
Zdravím,
pred tým, než som napísal svoj dotaz som sa snažil nájsť pomoc na fóre ale moju kartu asi veľa ľudí nepoužíva (nemá). Mám AMD Phenom II X2 550, 4 Gb RAM, a grafika je Sapphire ATI Radeon HD 4670. Keď som prešiel z Win na Ubuntu 11.04 natty nainštaloval som aj neslobodné ovládače podľa Wiki od ATI. Hry cez Wine idú vcelku super ale mám problém s akýmkoľvek videom, bez neslobodných ovládačov mi video nejde prehrať, resp. ide len zvuk, ak nahodím dodatočné ovládače ATI/AMD uzavretý FGLRX ovládač tak video prehrať ide ale seká ... :( Procesor sa pri tom drží na tých 36 - 40 % keď prehrávam nejaký 480p BDRip. alebo aj video na webe (flash, stream) ... na Win mi to ide úplne super a myslím si , že stroj mám na to aby to v pohode zvládol ... pri prehravaní videa som nastavil aj maximálnu prioritu procesu na prehrávač no nepomohlo, skúšal som Banshee, VLC a aj defaultne čo je prehrávač v 11.04 tuším (Totem). Pri prehrávaní videa compiz papká nejakých 10 % CPU a RAM okolo 97 Mb ... skúšal som všetko čo ma napadlo a čo google poradil ale žiaľ moc som sa nepohol ... ak niekoho niečo napadne, budem rád za každú radu ... a ešte radšej za vyriešenie lebo Win 7 je pekný ale naozaj by som rád ostal len pri núdzovom hernom využití Win 7 a ostal verný Ubuntu ... :)
pridavam aj screeny procesov (prvé tri strany) ani som nevedel že je ich toľko a priznám sa v linux procesoch sa ešte moc nevyznám ... :)

[attachment deleted by admin]

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: dotaz od začiatočníka :( sekanie videa
« Odpověď #1 kdy: 15 Května 2011, 15:11:46 »
Vo vlc si daj nastroje-nastavenia-video a na pravo je polozka vystup. Obycajne byva prednastavena na predvoleny. V tejto polozke vyskusaj dalsie vystupy ci nebudu mat nizsie zatazenie systemu.
Osobne radsej pouzivam SMPlayer kde sa to nastavuje v moznosti-nastavenia-hlavne-obraz-output driver. Pre ATI karty by mohlo fungovat xv, X11, gl alebo gl2.
Je mozne ze bude treba pri zmene vystupneho ovladaca videa restartovat prehravac.

Este dodam ze xv a X11 pocita procesor a gl, gl2 by mala akcelerovat gr. karta. Ak je spravne nastavena.
« Poslední změna: 15 Května 2011, 15:14:11 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Renovacio

• Návštěvník
    • Weblinks
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2011, 16:12:16 »
Vo vlc si daj nastroje-nastavenia-video a na pravo je polozka vystup. Obycajne byva prednastavena na predvoleny. V tejto polozke vyskusaj dalsie vystupy ci nebudu mat nizsie zatazenie systemu.
Osobne radsej pouzivam SMPlayer kde sa to nastavuje v moznosti-nastavenia-hlavne-obraz-output driver. Pre ATI karty by mohlo fungovat xv, X11, gl alebo gl2.
Je mozne ze bude treba pri zmene vystupneho ovladaca videa restartovat prehravac.

Este dodam ze xv a X11 pocita procesor a gl, gl2 by mala akcelerovat gr. karta. Ak je spravne nastavena.

skúšal som to nastaviť vo VLC a ani jedna s tých možnosti nepomohla, tak som nainštaloval SMPlayer, skúšal som všetky zo spomenutých a najlepšie mi to ide ak nastavím : gl(fast-ATI cards) ale stále to seká aj keď oveľa menej ako pred tým ... :(
« Poslední změna: 15 Května 2011, 16:17:51 od Renovacio »

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #3 kdy: 15 Května 2011, 18:38:13 »
Někdo na netu psal, že mu v 11.04 pomohlo jedině vypnout Compiz.
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

Renovacio

• Návštěvník
    • Weblinks
« Odpověď #4 kdy: 17 Května 2011, 19:21:31 »
Compiz som skúšal vypnúť ale moc to nepomohlo ... ale už je to aspoň pozerateľné, asi mi neostavá nič iné len počkať na nejakú aktualizáciu alebo update ATI ovládačov ... :) v každom prípade ďakujem za pomoc ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.