Zdravím,
pred tým, než som napísal svoj dotaz som sa snažil nájsť pomoc na fóre ale moju kartu asi veľa ľudí nepoužíva (nemá). Mám AMD Phenom II X2 550, 4 Gb RAM, a grafika je Sapphire ATI Radeon HD 4670. Keď som prešiel z Win na Ubuntu 11.04 natty nainštaloval som aj neslobodné ovládače podľa Wiki od ATI. Hry cez Wine idú vcelku super ale mám problém s akýmkoľvek videom, bez neslobodných ovládačov mi video nejde prehrať, resp. ide len zvuk, ak nahodím dodatočné ovládače ATI/AMD uzavretý FGLRX ovládač tak video prehrať ide ale seká ...

Procesor sa pri tom drží na tých 36 - 40 % keď prehrávam nejaký 480p BDRip. alebo aj video na webe (flash, stream) ... na Win mi to ide úplne super a myslím si , že stroj mám na to aby to v pohode zvládol ... pri prehravaní videa som nastavil aj maximálnu prioritu procesu na prehrávač no nepomohlo, skúšal som Banshee, VLC a aj defaultne čo je prehrávač v 11.04 tuším (Totem). Pri prehrávaní videa compiz papká nejakých 10 % CPU a RAM okolo 97 Mb ... skúšal som všetko čo ma napadlo a čo google poradil ale žiaľ moc som sa nepohol ... ak niekoho niečo napadne, budem rád za každú radu ... a ešte radšej za vyriešenie lebo Win 7 je pekný ale naozaj by som rád ostal len pri núdzovom hernom využití Win 7 a ostal verný Ubuntu ...

pridavam aj screeny procesov (prvé tri strany) ani som nevedel že je ich toľko a priznám sa v linux procesoch sa ešte moc nevyznám ...

[attachment deleted by admin]