Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Klávesa Sysrq  (Přečteno 1570 krát)

Gregori

• Návštěvník
Klávesa Sysrq
« kdy: 16 Května 2011, 12:54:29 »
Používám notebook HP Pavlion 6000 serie a klávesu SysRq mám v rámečku pod delete ale ještě jsem nepřišel na to jak jí zprovoznit když mi zatuhne 10.04 a s ní celý notebook , protože v tu chvíli mi zatuhne klávesnice a nejde přepnout a funkce na alt+SysRq nereaguje ani na jeden příkaz . Pokud máte někdo s tímhle zkušenosti jak se dá SysRq  aktivovat v takovéhle situaci tak mi prosím poraďte .

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Klávesa Sysrq
« Odpověď #1 kdy: 16 Května 2011, 13:08:15 »
Myslím, že by ti mohlo pomoct tohle: http://www.abclinuxu.cz/clanky/tipy/magicka-klavesa-sysrq
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Gregori

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Května 2011, 13:23:25 »
Jít tam mě napadlo jako první ale není tam ani zmínka o tom jak najít klávesu SysRq na jiných klávesnicích . Stále se tam mluví o tom jak najít klávesu SysRq na klasických klávesnicích pod print sc . Ale já mám SysRq na klávesnici pod delete . Takže mi to je k ničemu když mi zatuhne celý systém . Takže opravdu mi to nepomohlo  :) . Proto se ptám tady  :) Ale jinak díky  :)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 16 Května 2011, 13:43:12 »
No tak snad s kl. FN, ne? Tedy ALT+FN+SysRq

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Gregori

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Května 2011, 20:14:06 »
Taky ne . Zkoušel jsem to a nic se nestalo . Tak právě proto se ptám na jiné řešení .

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 16 Května 2011, 20:44:17 »
Ne vždy jde magický hmat použít, když se mi sekne driver grafiky, nepomůže nic než tvrdý reset.

Gregori

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Května 2011, 00:11:53 »
A to jsem taky udělal ale problém se tím nevyřešil . Po chvíli se to seklo znova a notebook zatuhnul . Problém vyřešila nová instalace . Ale pro případ že by se tento problém opakoval chci být připraven a ne znovu vytahovat cd s instalem .

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #7 kdy: 17 Května 2011, 08:59:51 »
Na mém Compaqu mám SysRq taky pod Delete přes Fn
Zkratka Alt+Fn+SysRq funguje, ale nefungují písmena IOJKL…, tj. ty, které jsou pod numerickou klávesnicí (spustí se akce označená příslušným číslem, tj. změní se ukecanost logu)

Zkus jestli fungují Alt+Fn+SysRq+H, Alt+Fn+SysRq+S…
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.