Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rada- grafická karta  (Přečteno 1113 krát)

Harak

• Návštěvník
Rada- grafická karta
« kdy: 17 Května 2011, 22:27:11 »
Vím že to jsem nepatří, ale už sem fakt zoufalý a bylo mi řečeno že jsou tu chytří lidé, tak žádám o radu zde. Potřeboval bych vědět jak proudí data v grafické kartě. Hledal jsem různě ale ať hledám jak hledám pořád nacházím 2 názory. Jeden je: Procesor PC- grafický procesor- paměti- převodník- monitor. Druhý: Procesor PC- paměti- grafický procesor- převodník- monitor. Mohl by mi s tím někdo prosím poradit?

Rover623

Re: Rada- grafická karta
« Odpověď #1 kdy: 18 Května 2011, 07:44:00 »
První varianta je správně, pokud to jde vyřídit okamžitě, tak to GPU nikam neukládá

Harak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2011, 12:02:52 »
Dobře tak to by bylo, jenom ještě taková drobnost nevíte proč se dost často objevuje i varianta 2?

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 18 Května 2011, 12:19:52 »
Ono správně by to mělo být takhle CPU-paměti (PC)-GPU-paměti (GK)-převodník-monitor. Ve výsledku to vypadá následovně, CPU přijme požadavek, pokud na něj nemá čas, uloží si ho do paměti (pc) nebo do cache, po zpracování ho odešle GPU, pokud na něj GPU nemá čas uloží si ho pro další zpracování do své vlastní paměti. U novějších karet je ovšem zpracování přes CPU úplně vypuštěno a požadavek se předává přímo GPU, na to je ovšem nutná podpora ovladačů a karty (zatím má jen nVidia, jmenuje se to CUDA).

Problém je, že nevíme co si autor toho "schématu" představuje pod pojmem "paměti", jestli paměť GK nebo paměť PC

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.