Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s Wi-fi  (Přečteno 3279 krát)

ArchMichael

• Návštěvník
Problém s Wi-fi
« kdy: 19 Května 2011, 08:33:52 »
Tak k problému ze zvukem, který popisuji v jiném topicu, se přidal ještě problém s wi-fi. Poměrně často vypadává. Našel jsem si tu, že je třeba network manager nahradit  wicd. To jsem udělal network manager totálně smazal a dal tam wicd. Chvíli to vypadalo, že je vše ok a už to zase padá:( mám Ubuntu 10.04

ArchMichael

• Návštěvník
Re: Problém s Wi-fi
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2011, 12:10:43 »
Ptal jsem se táty a bráchy jeslti jim nepadá připojení (používají Windows 7 a XP) a prý nemají problém takže potíž musí být v Ubuntu:( já necuuu zpátky na Windoooows:(!!

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2011, 22:18:42 »
Řekl bych ti, abys přešel na nejnovější Ubuntu, ale zrovna tu taky bojuju s wifinou - jednou funguje a jednou ne... Pokročil jsi nějak?
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 23 Května 2011, 09:21:19 »
Můžeš sem hodit řádek z lspci s označením té Wi-fi karty

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #4 kdy: 23 Května 2011, 10:33:53 »
Co se týče karty u mé přítelkyně, tam tu kartu ani v lspci nelze nalézt, má Acer Aspire 5110. V minulé verzi jí to šlo bez problémů. V této to na začátku šlo také, ale pak zas ne, jednou zas jo a je to celé divné. Myslím, že tento problém nemám jen já, ale i tady kolega a další lidi. Vypadá to na nějaký problém v jádře. Hledám jednoduché a funkční řešení a vůbec se nedaří. Já mám Broadcom a ten je bez problémů funkční hned od začátku...

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #5 kdy: 23 Května 2011, 10:36:41 »
Ještě dodám, že to bude nejspíše atheros..

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #6 kdy: 23 Května 2011, 10:59:45 »
Hm, tak zkoušel jsem wicd manažer, nepomohlo, ale díky tomu jsem přeinstaloval network manager a po restartu to funguje. Snad to není jen další náhoda. ;)

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 23 Května 2011, 11:57:29 »
Jestli se tak karta střídavě objevuje a mizí z výpisu "lspci", tak se jedná o problém jádra, ale jak to opravit, netuším

ArchMichael

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 23 Května 2011, 21:34:14 »
Já mám kupodivu teď už pár dní klídek a funguje:)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #9 kdy: 23 Května 2011, 22:18:46 »
Přítelkyni to začlo zlobit poté, co jednou nechtěně uspala počítač a po probuzení už byl problém, který přetrvával i po restartech. Pak jsem pustil Windows a poté wifi běžela jako na drátkách. Poté jsem opět pro jistotu restartoval a opět to nefunguje. Asi fakt chyba jádra, nejspíš tu kartu nějak blbě vypíná, či já už nevím.

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #10 kdy: 03 Června 2011, 15:38:43 »
Přítelkyni to začlo zlobit poté, co jednou nechtěně uspala počítač a po probuzení už byl problém, který přetrvával i po restartech. Pak jsem pustil Windows a poté wifi běžela jako na drátkách. Poté jsem opět pro jistotu restartoval a opět to nefunguje. Asi fakt chyba jádra, nejspíš tu kartu nějak blbě vypíná, či já už nevím.

Mám podobý prolbém na ntb - wifi mi víc jak rok funogvala po přechodu na natty začala vypadávat, po 30s, často se ani nepřipojila. Zkoušle jsem vše, kompilaci ovladača, wisd místo network managera ... naštěstí internet na ntb za tak nutně nepotřebuju, čekám na novou verzi linuxu jádra.

+ Zkoušel jsem nabootovat ze staršího jádra, ale tam mi wi-fi nefunguje vůbec - nelze zprovoznit ovladač.
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #11 kdy: 03 Června 2011, 22:26:01 »
Přesně tak, starší verzi jádra jsem sice zprovoznil, wifi hned ukázala sítě, ale vůbec nefungovala. Snad konečně přijde to nové jádro. :-/ Zlobí to pořád, někdy to jede, někdy ne...

Redox

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 04 Června 2011, 13:56:00 »
Mám úplně stejný problém (najednou internet běží ale asi po 10 sekundách zase nefunguje, potom zase naskočí a zase to vypne)  :-\

(dělá mi to u všech distribucí linuxu...  :'(  )
(Ubuntu 11.04)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #13 kdy: 04 Června 2011, 18:32:46 »
Máte dobrý signál wifi? Pokud máte Windows, zlobí to i tam? Ještě mě napadá přehřívání chipu a další libůstky...

Redox

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 05 Června 2011, 17:54:18 »
No signál plnej, na Win 7 32bit mi to jede jak má.

(Ubuntu 11.04)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #15 kdy: 05 Června 2011, 20:34:02 »
Pokud máte Broadcom, vyřešila by to instalace jiného driveru (co jsem koukal), jinak my s Atherosem asi máme problém...

ArchMichael

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 13 Června 2011, 10:27:46 »
Můj problém s vypadáváním Wi-fi se vrátil a horší, než předtím. Teď Wi-fi vypadává hrozně často a většinou se už ani nepřipojí a pomůže jen restart počítače... řešení asi na deset minut. Fakt nevím jak to vyřešit, protože jsem se vrátil na 10.04, protože na něm mi Wi-fi fungovala po přechodu na Wicd bez problémů ale už to blbne taky. Na 11.04 ani nemluvím tam Wi-fi padala ještě častěji. Na 10.10 to vypadalo chvíli nadějně ale problém se opakoval. 80% mého času stráveného na počítači je práce na internetu a tohle opravdu nejde. Jak tak čtu vaše příspěvky tak asi zatím ani řešení neexistuje:(
« Poslední změna: 13 Června 2011, 10:48:34 od ArchMichael »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.