Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Několik problémů v Ubuntu 11.4 UNITY  (Přečteno 1940 krát)

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
Několik problémů v Ubuntu 11.4 UNITY
« kdy: 19 Května 2011, 09:49:01 »
Zdravím v práci jsem přešel na 11.4 + Ubuntu.
A hned se vyskytlo několik problému které jsou k naštvání.

První a zásadní věc je když mám maxi. okna několik typu tak se mi ty další třeba 3 zobrazí jako bíle a pomůže buď zmenšení okna nebo musím ty další hodit dolu (někdy všechny) a pak to funguje. Nevíte co s tím?

Další věc je že se mi dost často jako kousne program a to tak že třeba bud nejde psát do políčka (hlavně ve FF) nebo je to jakoby posunuté tedy že když chci první řádek a tak musím jít s myší o kousek výše. Zas pomůže až mini. a pak zpět maxi.

Musím říct že pro práci to UNITY moc není zdá se mi že zde udělám víc pohybu než předtím.

Dík za rady
« Poslední změna: 25 Května 2011, 08:21:33 od Anna Taliánová »

djlj

• Aktivní člen
  • *
    • Italo.cz
Re: Několik problemu v 11.4 UNITY
« Odpověď #1 kdy: 22 Května 2011, 11:38:05 »
Jednoduše si u svého profilu při přihlašování nastav prostředí gnome - a je to vyřešeno :).

maros24snv

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2011, 16:40:10 »
no to je riesenie... ako momentalne to takto riesim aj ja, ale ako mozu, pre boha ziveho, vypustit tak nedokonaly system... ved po par dnoch som mal pocit, ze sa bud vratim spat na 10.10, alebo prejdem na inu distribuciu...
Fedora 15, Gnome 3
Toshiba Satellite L650-19L
_______________________  Ľudia, prosím Vás, vždy, keď niečo chcem, tak to hľadám najprv na tomto fóre a potom na Googli, takže to, že sa Vás niečo pýtam, znamená, že som to nikde nenašiel, aj keď to možno niekde je. Kto mi odpovie, resp. dá URL, kde nájdem, čo hľadám, ten má u mňa pivo, ak ho niekde stretnem ;)

zeminem

« Odpověď #3 kdy: 22 Května 2011, 16:51:26 »
...
Další věc je že se mi dost často jako kousne program a to tak že třeba bud nejde psát do políčka ( hlavně ve FF) nebo je to jakoby posunuté tedy že když chci prvni řádek a tak musím jít z myší o kousek víše. zas pomůže až mini. a pak zpět maxi.
...

U tohoto když si všimneš, tak je celý browser posunutý o kousek dolů. Mimo jiné pomůže také Zmáčknout ALT (záleží na nastavení, ale defaultně je to asi Alt) a posunout myší, on se vzpamatuje, resp. přichytí zpět nahoru...
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 23 Května 2011, 10:26:45 »
Jednoduše si u svého profilu při přihlašování nastav prostředí gnome - a je to vyřešeno :).

Tohleto to neřeší to s tou bílou plochou dělá i gnome clasic :-(
« Poslední změna: 25 Května 2011, 08:22:49 od Anna Taliánová »

djlj

• Aktivní člen
  • *
    • Italo.cz
« Odpověď #5 kdy: 24 Května 2011, 21:54:45 »
To s tím bílým jsem moc nepochopil, zkus ukázat obrázek...

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 06 Června 2011, 09:14:12 »
Jde o to že když otevřu několik oken na full 4-5 tak ty další jsou jen bíli , musím je zmenšit
zde je foto:
http://www.kahan-speleo.cz/foto_forum/BP/01.png

Robert

To s tím bílým jsem moc nepochopil, zkus ukázat obrázek...

..::malys::..

• Aktivní člen
  • *
  • wake up... hlasujte minus :)
    • CZTorrent
Re: Několik problémů v Ubuntu 11.4 UNITY
« Odpověď #7 kdy: 06 Června 2011, 14:28:07 »
Zdravím v práci jsem přešel na 11.4 + Ubuntu.
A hned se vyskytlo několik problému které jsou k naštvání.

První a zásadní věc je když mám maxi. okna několik typu tak se mi ty další třeba 3 zobrazí jako bíle a pomůže buď zmenšení okna nebo musím ty další hodit dolu (někdy všechny) a pak to funguje. Nevíte co s tím?

Další věc je že se mi dost často jako kousne program a to tak že třeba bud nejde psát do políčka (hlavně ve FF) nebo je to jakoby posunuté tedy že když chci první řádek a tak musím jít s myší o kousek výše. Zas pomůže až mini. a pak zpět maxi.

Musím říct že pro práci to UNITY moc není zdá se mi že zde udělám víc pohybu než předtím.

Dík za rady
me unity taky znechutilo  ja presel na gnome 3 a jsem nadmiru spokojen prace na PC se mi zjednodusila a zrychlila :)
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.