Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chromium po spuštění zamrzá  (Přečteno 2655 krát)

schidlo

• Návštěvník
Chromium po spuštění zamrzá
« kdy: 19 Května 2011, 23:22:46 »
Ahojte.
Spustím-li chromium-browser, tak po chvíli zamrzne (nereaguje na nic). Po spuštění v terminálu vypíše:
Kód: [Vybrat]
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `ChromeGtkFrame::scrollbar-slider-prelight-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0xb98cc5b0)" of type `GString'
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `ChromeGtkFrame::scrollbar-trough-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0xb98cc5a0)" of type `GString'

Chromium používám na stolním pc i na nb, pouze na nb mám tento problém.
Systém mám Ubuntu 11.04 s Unity.
Za každou radu budu rád.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Re: Chromium po spuštění zamrzá
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2011, 11:16:11 »
Jakou verzi Chromia používáte? Já mám poslední stable verzi a ta jede v pořádku.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
  • Skill: Shit_happens
« Odpověď #2 kdy: 20 Května 2011, 11:53:49 »
mám stejný problém... nejdřív jsem Chromium spustil a po načtení domovské stránky spadlo, reinstall vedl přesně k tomu, co píše schidlo.

myslím, že výpis terminálu je stejný, ale přesto:

Kód: [Vybrat]
brumla@brumla-laptop:~$ chromium-browser
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `ChromeGtkFrame::scrollbar-slider-prelight-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0xb80e6d20)" of type `GString'
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `ChromeGtkFrame::scrollbar-trough-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0xb81a3580)" of type `GString'
Zabit (SIGKILL)

na konci to zamrzlo, takže jsem klikl "force quit"

verze Chromia je poslední, tzn. 11. něco

jako poslední akci, když fungovalo normálně, jsem udělal to, že jsem zapnul synchronizaci záložek se svým gmailem. nejprve v Ubuntu a pak ve Vistě. Po opětovném bootování Ubuntu a spuštění Chromia se objevil tenhle problém.

Předem díky za vaše rady a tipy.
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #3 kdy: 20 Května 2011, 11:56:05 »
A když to vypnete, je to pak v pořádku? Každopádně já nemám Chromium, ale Google Chrome - omlouvám se za chybku. ;)
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

schidlo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Května 2011, 11:57:23 »
Používám verzi 11.0.696.68~r84545-0ubuntu0.11.04.1  (včera jsem aktualizoval, zamrzalo to i před i po aktualizaci).
Zkusil jsem to odstranit a znovu nainstalovat, ale nepomohlo.

No, dneska před napsáním této zprávy jsem to zkusil znovu, s tím, že jsem smazal všechny uživatelské data z ~/.config/chromium/ a po nové instalaci to vypadá, že je vše v pořádku. Omlouvám se tedy, že jsem tu s tím otravoval a děkuju za odpověď.

Nakonec si dovolím úvahu. Myslím si, že závada byla v synchronizaci záložek (tím myslím synchronizaci originál od chromia přes gmail účet). Uvidím, jak se to vyvine.

Edit: brumla.cz zjevně potvrzuje mou teorii, kdybych věděl jak se to dělá, tak to nahlásím jako bug, ať se na to kouknou vývojáři. Ty výpisy na terminálu jsou evidentně normální (i ve funkční instalaci).
« Poslední změna: 20 Května 2011, 11:59:45 od schidlo »

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Května 2011, 12:06:03 »
A když to vypnete, je to pak v pořádku? Každopádně já nemám Chromium, ale Google Chrome - omlouvám se za chybku. ;)

To je, myslím, to samé, ne?  ;) Tedy vždycky jsem četl, že Google Chrome se zakládá na Chromiu a tak...

Používám verzi 11.0.696.68~r84545-0ubuntu0.11.04.1  (včera jsem aktualizoval, zamrzalo to i před i po aktualizaci).
Zkusil jsem to odstranit a znovu nainstalovat, ale nepomohlo.

No, dneska před napsáním této zprávy jsem to zkusil znovu, s tím, že jsem smazal všechny uživatelské data z ~/.config/chromium/ a po nové instalaci to vypadá, že je vše v pořádku. Omlouvám se tedy, že jsem tu s tím otravoval a děkuju za odpověď.

Nakonec si dovolím úvahu. Myslím si, že závada byla v synchronizaci záložek (tím myslím synchronizaci originál od chromia přes gmail účet). Uvidím, jak se to vyvine.

Edit: brumla.cz zjevně potvrzuje mou teorii, kdybych věděl jak se to dělá, tak to nahlásím jako bug, ať se na to kouknou vývojáři. Ty výpisy na terminálu jsou evidentně normální (i ve funkční instalaci).

no, to bohužel taky nevím, jak se nahlašuje bug, ale snad nejsme jediní, komu se to stalo :)

jdu tedy zkusit vypnout synchronizaci a uvidíme, zda to pomůže i mně...
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 20 Května 2011, 12:10:41 »
takže ještě jeden poznatek...

synchronizaci jsem vypnul - funguje to bez problémů...

ale...

naše hloupost byla (aspoň u mě) v tom, že jsem nechal "synchronizovat vše"... když mi to nedalo a synchronizaci jsem znovu zapnul s tím, že jsem zaškrtl pouze rozšíření, vyplňování, hesla a záložky, tak se zdá, že to funguje normálně...  ;)

logika v tom určitá je... pokud jsem chtěl synchronizovat "aplikace" a podobně mezi Google Chrome ve win a Chromiem v Ubuntu, tak to možná bude problém...  ::)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.