Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Acer Aspire 3820TG - Ubuntu 11.04  (Přečteno 2350 krát)

hama4tux

• Návštěvník
Acer Aspire 3820TG - Ubuntu 11.04
« kdy: 24 Května 2011, 10:14:29 »
Přeji krásné dopoledne,

Nainstaloval jsem si dnes Ubuntu,

- Live distro, relativně Okej jen Wifi se nebyla schopné připojit k sítím, ale říkal jsem si dobrý, grafika funguje i když je bios nastavenej na Switchable

- Nainstaloval jsem Ubuntu na disk

- Restart přihlásil sem se, chtěl jsem se připojit k wifi, najednou mi zmizela ikona pro připojení k sítím, tak sem restartoval, pac i iwconfig byl zmatenej.

- Po restartu vybrání ubunta v grubu, chvíli šedá obrazovka pak se obrazovka uplně vypne a nejede nic.

Tak tak přemýšlím nad tím, jestli si znás někdo dělá legraci.

Live verze relativně funkční, a po instalaci se všechno začne takle .....

Už sem četl na foru par obdobných rekací uživatelů, ale těm to většinou po druhým restartu chytlo, mě to nechce chytnout už vůbec, nemůžu se přepnout ani do konzole, vytáhnout logy a nic:)

Díky Za rady

hama4tux

• Návštěvník
Re: Acer Aspire 3820TG - Ubuntu 11.04
« Odpověď #1 kdy: 24 Května 2011, 12:25:23 »
Jak to vystihnout jinak než termínem "SAMO" se to rozběhlo.

Máte někdo nějakou informaci ohledně vga_switchero a ubuntu 11.04?

Mám nějakou možnost jak přepnout mezi grafikou ATI / INTEL?

Díky

fjalarcz

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Července 2011, 09:55:04 »
já mám paviliona s intel / ati 5470 a můžu říct jen tolik. bez driverů laguje unity jako šílené, pokud použitju "nesvobodné ovladače" tak akcelerace nejede pro jistotu vůbec (nespusí se ani ati control panel) a čučím na gnome classic. Když tam lupnu ofiko ovladače od ATI, tak je výsledek stejný, jen se můžuju alespoň podívat do control panelu. celé se to peče. osobně zase na nějakou dobu vzdám "souboj s hw" a vyžkouším až další sestavení. došel jsem k závěru, že mít notebook s ati grafikou, mladší 5 let je pro uživatele diskvalifikace v použití linuxu. Laboroval jsem snad se všemi možnými distry co jsou na netu a nic se nechovalo "normálně". takže tak... a můžete si kamenovat.

edit: doporučuji testnout 64bit verze distribucí, v 32bit (netuším proč) jsem skončil vždy jako jako stěžovatel... Relativně funkční podle mého zkoušení (lama) je 64bit distro, ofiko ovladače od ATI pro alespoň nějakou funkčnost. Celé to bude topit a baterka bude mrtvá za poloviční čas než ve widlích.
« Poslední změna: 27 Července 2011, 09:59:41 od fjalarcz »

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 27 Července 2011, 15:32:28 »
já mám paviliona s intel / ati 5470 a můžu říct jen tolik. bez driverů laguje unity jako šílené, pokud použitju "nesvobodné ovladače" tak akcelerace nejede pro jistotu vůbec (nespusí se ani ati control panel) a čučím na gnome classic. Když tam lupnu ofiko ovladače od ATI, tak je výsledek stejný, jen se můžuju alespoň podívat do control panelu. celé se to peče. osobně zase na nějakou dobu vzdám "souboj s hw" a vyžkouším až další sestavení. došel jsem k závěru, že mít notebook s ati grafikou, mladší 5 let je pro uživatele diskvalifikace v použití linuxu. Laboroval jsem snad se všemi možnými distry co jsou na netu a nic se nechovalo "normálně". takže tak... a můžete si kamenovat.

edit: doporučuji testnout 64bit verze distribucí, v 32bit (netuším proč) jsem skončil vždy jako jako stěžovatel... Relativně funkční podle mého zkoušení (lama) je 64bit distro, ofiko ovladače od ATI pro alespoň nějakou funkčnost. Celé to bude topit a baterka bude mrtvá za poloviční čas než ve widlích.
No tak nie si prvý ani posledný čo sa sťažuje na ATI/AMD drivere :) neviem prečo furt kupujem tie grafiky :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.