Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace na jiný oddíl  (Přečteno 2266 krát)

Kuba5

• Návštěvník
Instalace na jiný oddíl
« kdy: 26 Května 2011, 16:08:21 »
Ahoj, windows mám nainstalovaný na oddílu C, ale tam už je strašně málo místa a dost těžko se dělá nový. Ovšem na oddílu D mam místa asi 13 GB, ale žádný OS tam není. Jak mam teda teď instalovat? Potřebuju to nainstalovat na D. Ale chci abych mohl spustit při startu PC windows nebo ubuntu. Ale defaultně radši windows. Ale lepší by bylo nějaký menu. Předem díky za pomoc.

alkoholik

• Host
Re: Instalace na jiný oddíl
« Odpověď #1 kdy: 26 Května 2011, 16:48:04 »
Tady máš návod.
http://wiki.ubuntu.cz/Průvodce%20instalací
Co se týká disků tak doporučuju krok 4.3.

pegan

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Května 2011, 21:24:56 »
Já se tež dnes pokoušel o instalaci a tento postovaný návod jsem četl několikrát, přesto jsem v něm nenašel řešení svého problému:
mě se totiž v kroku 4.) nezobrazí ta možnost "Nainstalovat Ubuntu vedle Windows 7".... :-(

Průběh toho co jsem dosud udělal:
na 160GB disk jsem nainstaloval Win7, v pruběhu instalace Win7 jsem dal cele C: zformátovat, ihned po instalaci jsem ve správci disků C-éčko rozdělil na C: (100GB) E: (30GB) a F: (zbytek cca22GB) , disky E a F jsem neformatoval na system souboru - s tim že E:-čko rozdělím a zformátuji na Ext4 (a swap) až při instalaci Xubuntu, pouze jsem vytvořil oddíly s písmenem. Pak jsem WIN7 aktivoval (zlegalizoval), restartoval, vložil LiveCD Xubuntu 11.04 a .....při instalaci narazil na problém viz. výše...... :-(

Please HELP! ...nechci laborovat, chci instalace provést pokud možno bez chyb - když už sem na to šel takhle zgruntu, Dˇ.

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
  • Tux, po třech milionech let v kosmu
« Odpověď #3 kdy: 30 Května 2011, 09:30:33 »
mě se totiž v kroku 4.) nezobrazí ta možnost "Nainstalovat Ubuntu vedle Windows 7".... :-(

Ahoj. Proč tam tuhle možnost nemáš se dočteš tady. Ty už jsi oddíl, na který chceš instalovat, vytvořil, takže vyber "ruční rozdělení disku".

pegan

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Května 2011, 21:56:19 »
Ahoj a díky :-)
Nainstalováno.
Poradíš mi ještě jak nastavit aby byl vychozí system win7? ted mám na prvnim místě Xubuntu pak Xubuntu recovery pak nějakej memory test a pak teprve win7, já budu většinou potřebovat asi ty win.... Zkrátka aby když po zapnutí nic nezvolim tak po chvíly nastartoval win7.

pacholik

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 31 Května 2011, 22:35:55 »

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
  • Tux, po třech milionech let v kosmu
« Odpověď #6 kdy: 31 Května 2011, 23:09:47 »
Případně tady, v mateřštině. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.