Nejak se mi zblaznilo heslo v ubuntu. V terminalu mi to pise spatne heslo kdyz potrebuji roota, v Centru software mi tez pise autentizace selhala nebo neco v tom smyslu. Stejne je to u zmeny systemovych nastaveni ktere vyzaduji heslo. Ale naopak synaptic mi jede naprosto bez hesla (spusteni, instalace).
Mozna by bylo dobre zminit co jsem v posledni dobe delal. Priinstaloval jsem Gnome 3 a gnome shell, vsechno v poradku bez chyb a heslo slapalo. Pak jsem priinstaloval numlockx (pro automaticke zapinani numlocku po startu protoze se mi v gnome shell nezapinal). Po restartu to pri nacitani plochy nejak zahaprovalo, chvili byla myslim cerna obrazovka a pc nereagoval, tak jsem se rozhodl pockat a nakonec plocha nabehla. Nevim jestli uz od teto doby doslo k problemu protoze jsem zadnou operaci vyzadujici heslo neprovadel. Jinak jsem uz nic se systemem nedelal no a tedka po par vypnutich pc mi to nechce vzit heslo viz vyse, mam nastavene prihlaseni bez hesla jeste z drivejska jinak bych se asi ani neprihlasil.
Co byste poradily, jsem ochotny vytzvorit jiny ucet s administratorskyma pravama a tento odstranit pokud bude nutne. Nejlepsi by bylo ale zkusit nejak zadat nove heslo jestli by to pomohlo.