Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu 11.04 z USB klíčenky na ASUS EeePC 901 ... fail  (Přečteno 3521 krát)

ge0rge

• Návštěvník
tak jak mám ubuntu rád, tak mě některé nečekané komplikace dokáží opravdu dostat do stavu zoufalství a beznaděje ... přitom jsou to takové základní věci jako úspěšně spuštění instalace ...

popíšu problém přesněji.

Stáhl jsem si ubuntu-11.04-desktop-i386.iso k němu program Universal USB Installer s jehož pomocí jsem vytvořil instalační USB klíčenku ....

vložím ji do svého Netbooku ASUS EeePC 901 a úspěšně nabootuji
ať už vyberu první nebo druhou možnost ("1/ run ubuntu.." nebo "2/ install..")
systém nenaběhne a zasekne se po pár sekundách na tomto hlášení, cituji

BusyBox v1.17.1 .... atd atd...

(initramfs) mount: mounting /dev/loop0 on //filesystem.sqashfs failed: Input/output error
Can not mount /dev/loop0 (/cdrom/casper/filesystem.sqashfs) on //filesystem.squashfs

???

tím mé snažení o instalaci končí neúspěchem
« Poslední změna: 30 Května 2011, 14:46:30 od ge0rge »

ge0rge

• Návštěvník
Re: Instalace Ubuntu 11.04 z USB klíčenky na ASUS EeePC 901 ... fail
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2011, 14:14:04 »
co by vás k tomu mohlo ještě zajímat:

- boot zařízení vybírám pří spuštění klávesou ESC, ze tří možností vyberu připojenou kingston usb flash klíčenku
- usb klicenku jsem dukladne otestoval je perfektně funkční pro jistotu jsem zkusil použít i jinou (transcend) se stejným výsledkem
- netbook eeepc se vyznačuje mimo jine tim ze obsahuje dva vnitrni ssd disky (4 a 8gb) a zadny klasicky rotujici pevny disk

pokusil jsem se stejným způsobem nainstalovat verzi LTS 10.04.02 (nikoliv verzi netbook remix, ještě ji zkusím)
její projevy jsou snad ještě horší, protože zobrazí jediný řádek

SYSLINUX 3.86 2010-04-01 EBIOS Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anvin et al
_

a dál se ani nehne
« Poslední změna: 30 Května 2011, 14:24:56 od ge0rge »

ge0rge

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Května 2011, 14:33:24 »
zkouším do třetice další iso ... tentokrát verzi 10.10 netbook remix ... s naprosto stejným výsledkem který jsem popsal v prvním přízpěvku o verzi 11.04, jen s tim rozdilem ze BusyBox je tu ve verzi 1.15.3 :-)

skusil jsem i použít jiný program k vytvoření USB klíčenky (unetbootin) ale toto nemá žádný vliv na uvedenou chybu jen se trochu změnilo menu které se dotazuje na to zda chci instalovat nebo spustit live ... misto graficke podoby je v modrem textovem rezimu jinak zadny rozdil. stejny problem pretrvava.

nikdo neporadí ?
« Poslední změna: 30 Května 2011, 14:46:58 od ge0rge »

ge0rge

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Května 2011, 15:43:54 »
podařilo se mi sehnat externí usb cd rom mechaniku ... vyhodil jsem usb klíčenku a vypálil instalační cd, systém bootuje podle očekávání
ale OPĚT se zasekne na hlášce popsané v prvním přízpěvku. Nevím jak dál.  :o

ge0rge

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Května 2011, 15:48:18 »
zkusil jsem instalovat windows xp, a po dokončení instalace se NEPODAŘILO nabootovat s odduvodnenim

"System windows se nepodarilo spustit z duvodu potizi s hardwarovou konfiguraci pocitacoveho disku..... atd... atd..."

... zjevne tato chyba NENI problem ubuntu ale hardwaru notebooku, ... tedy nepatri to do tohoto fora. Dekuji vsem za uprimnou SOUSTRAST, bude to chtit nove uloziste ...

UZAVŘENO
« Poslední změna: 30 Května 2011, 16:00:00 od ge0rge »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.