Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyba BIOSu?  (Přečteno 2562 krát)

Pierre

• Návštěvník
Chyba BIOSu?
« kdy: 30 Května 2011, 21:13:57 »
Zdravím všechny. Před nějakou dobou se mi při nabíhání systému začala objevovat hláška o detekování jednotlivých portů atd. a na konci řádky bylo stisknout F1 pro vstup a opravu biosu nebo F2 pro pokračování. S tím se mi taky občas spustila kontrola disku, která tedy proběhla v pořádku do konce. Třeba to nic neni, ale nevím proč se mi to tam začalo objevovat. Nevzpomínám si že bych dělal něco se systémem. Jen pro info mam Ubuntu 10.10. Poradil by mi někdo? Docela mě to otravuje...

[attachment deleted by admin]

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
Re: Chyba BIOSu?
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2011, 21:17:03 »
Dej F2 a uvidíš.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Pierre

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Května 2011, 21:23:46 »
když dám F2 tak mi to normálně naběhne a když dám F1 tak mě to hodí do biosu. Prakticky to nědělá nic, jen mi to prostě hlásí tuhle hlášku a dál se nedostanu (automaticky) musim to odkliknout

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #3 kdy: 30 Května 2011, 23:29:52 »
Možná máš v háji baterku na desce...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

spacekkt

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Června 2011, 21:34:48 »
99 procent baterka na desce... Vetsinou je tam knoflíková a ta při vypínání compu vydrží tak 3 roky...

ŠVEJK

• Aktivní člen
  • *
  • Mýlit se může každý, učený i nevzdělaný blbec ...
« Odpověď #5 kdy: 04 Června 2011, 10:43:41 »
Objetoval bych cca 50,-kč za novou baterii a máš to pořešený ...

Výměna není složitá.             Hodně štěstí ...
Víc lidí má víc rozumu. Ten poradí to, ten vono, a pak se dílo podaří.

Pierre

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Června 2011, 13:46:28 »
Dneska jsem zase spustil NB a opět ta samá chyba, tak jsem neváhal a zjistil jsem že v biosu nemam nastavený čas a jede mi od 00:00, takže nejspíš fakt baterie....Je mi docela divný že vydržela jen dva a půl roku, ale asi je to normálka, v hodinkách taky nevydrží o moc dýl a tahle se zase tak moc neliší, co jsem tedy viděl...ulevilo se mi že to neni nějaká chyba v systému :)
jinak díky za rady

Savalas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 04 Června 2011, 15:28:25 »
Ja menil na zakladce MSI baterku preventivne po 5 letech a prisla mi po zmereni jeste celkem pri sile, coz me samotneho prekvapilo.
Kubuntu 18.04/AMD RYZEN 5 3600, Asus PRIME X370-PRO, ASUS DUAL GeForce RTX2060S O8G EVO, RAM Kingston 2x16GB DDR4 2666MHz CL16, 2xWD Caviar Blue 1TB+Seagate BarraCuda 2TB/LVM mirror, Samsung 970 EVO PLUS 250GB, Seasonic M12II-620 Evo, Evolveo Sigma T2, DVD-R/+R Asus DRW-24D5MT, APC Back-UPS ES 700, Eizo EV2450

erumoico

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 04 Června 2011, 18:50:28 »
Divné, já plochou baterii (CR2032) ještě v NB neměnil. Pokud vim, tak se mi ještě nestalo, aby se vybila. :-\
Nevím jestli je ta baterie v NB nabíjecí (myslím, že ne). U mě v eeePCčku vypadá viz http://i569.photobucket.com/albums/ss136/dmz2/AsusBiosBatt01front1.jpg a jestli to budeš mít stejné (podle fotky IMHO máš taky eeePC, ale jiný model) a jestli ta původní baterka není nabíjecí tak si budeš muset trochu zabastlit (nevím, zda-li se dá koupit ta původní za míň než za 636Kč).
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

Pierre

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 05 Června 2011, 14:46:48 »
Tak dokonce mému NB je asi rok a půl (listopad 09),,zkoušel jsem ho rozdělat, ale skončil jsem u odšroubování šroubků, další úkony jsem se obával zkoušet, kvůli ztrátě záruky, sice kryt vapadá že drží už jen na pár pacičkách, ale docela pevně,,uvidíme jak se to bude dál vyvíjet no...ten typ je Asus Eee 1005 HA
Ještě bych jen měl asi dodat, že pc jede na adapter pouze když se nabijí, jinak jen na baterii. Přijde mi to zbytečný do něj pořád něco hustit, když v poho vydrží přes 6 hodin.
« Poslední změna: 05 Června 2011, 14:49:04 od Pierre »

erumoico

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 05 Června 2011, 17:11:22 »
Pokud vim, tak doma tu baterii bez porušení záruky nevyměníš (leda nějaký ASUS servis v rámci záruky). Alespoň u mého eeePCčka je záruční nálepka na jednom ze šroubků pod klávesnicí, který je nutno pro otevření odšrubovat. Vypadáto, že i u tvého. Koukni se na http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=74171&p=1. Na 3. fotce je oddělaná klávesnice a je tam žlutá nálepka s vykřičníkem (na fotce již porušená). Na tom samém fóru jsem našel na třetí a čtvrté straně něco o tvém problému s knoflíkovou baterií která hlídá RTC. Co mi přeložil Google překladač tak tam píší, že je ta baterie je nabíjecí, ale je tam doměnka, že musí být adaptér připojen. Takže zkus více pracovat s připojeným adaptérem. Navíc mám pocit, že to šetří Li-ion baterii viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Li-Ion. Víc teď nestihnu vyčíst, ani napsat. ;)
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

Pierre

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 06 Června 2011, 21:42:41 »
jo o těch baterkách jsem už jednou četl pěkný článek a mam pocit že to byl odkaz dokonce někde z tohoto fora. Jinak děkuji za návod, ale asi se do toho nebudu pouštět, vypadá to docela složitě, pokud náhodou někdy, tak při nějakém dlouhém zimním večeru :) ta nálepka tam byla, dokud jsem ji já chytrolín nestrhnul dřív než jsem se podival na délku záruky, ale pokud to je jen tohle, tak to asi zatim odsouvám stranou a uvidíme co to bude vyvádět...Dík za rady

erumoico

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 06 Června 2011, 21:47:02 »
Však zkus připojit ten adaptér, nech to nabít a pak se dále uvidí :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.