Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Česká komunita Ubuntu.  (Přečteno 6540 krát)

BSG - Sharon

• Host
Česká komunita Ubuntu.
« kdy: 06 Června 2011, 15:34:47 »
Pěkný den. Ubuntu používám už od verze 9.10. Procházím různá fora ,Italové a Španělé sou horkokrevní tedy někdy je jim těžko porozumět ale líbí se mi jejich přístup k nováčkům . Česká povaha je složitá. Občas si lidé myslí že jim zkušenější uživatel poradí a nemusí nic hledat. Což jsem viděl jak zde v nějaké diskusi i na foru Mandriva Cz .  České forum je na dobré úrovni,zkušenější uživatelé jsou trpělivý i když se najdou tací co toho pouze zneužívají.  Jen někteří začátečníci by jsi mohli uvědomit že se vše dělá ve volném čase což moc lidí ocenit neumí. Wiki je dobře postavena,krásně se v ní orientuji. Držím Českému týmu palce. Jen tak dal  ;) .

www.ubuntu-br.org/  http://old.ubuntu-pt.org/Web/  www.ubuntu-es.org/  www.ubuntu.org.uy/portal/
« Poslední změna: 06 Června 2011, 15:46:10 od BSG - Sharon Valerii »

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Re: Česká komunita Ubuntu.
« Odpověď #1 kdy: 06 Června 2011, 18:48:11 »
To všichni rádi slyšíme. ;)
Těch věcí okolo komunity je hodně, divím se Vojtovi, jak to všechno dokáže stíhat o to víc nás potom mrzí výtky, které nemusí být úplně na místě a z našeho pohledu to většinou vypadá trochu jinak.
Je dobře, že se tu nějaká pochvala ukázala. Když se někomu něco nelíbí, tak není línej si jít zanadávat. Naopak spokojený uživatel si málokdy najde čas a něco sepíše.
Jsme prostě takoví.

Pavel Půlpán

« Odpověď #2 kdy: 06 Června 2011, 19:34:21 »
Souhlas. ;)

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 07 Června 2011, 10:01:45 »
Citace
Jen někteří začátečníci by jsi mohli uvědomit že se vše dělá ve volném čase což moc lidí ocenit neumí.
S těmi začátečníky to není tak jednoduché - oni už při instalaci očekávají problémy, bojí se toho (opravdu nepřijdu o data, můžu potom tuhle volbu v instalátoru změnit?) a když už se dostanou do nainstalovaného systému (Unity - ono to vypadá jinak než na LiveCD, co jsem udělal špatně?!) tak si myslí "fajn, nainstaloval jsem to a ted to bude fungovat, a když ne, tak...".
Druhý den narazí na první problém, hmm podívám se na net třeba jsem něco přehlédl -
1)Jo takhle se to dělá, dobře vy :)
2)Jo ták...no dobrá
3)Já tam nic psát nebudu, chtěl jsem dát linuxu šanci ale radši toho nechám než se naštvu...zdvořilostní díky na foru a reinstall windowsu

A od toho posledního nemá smysl něco chtít...takoví uživatelé si myslí že už udělali dost a ted je řada na systému (a podpoře) aby dělal co má. V tomhle se jim nedivím, můj první styk s tučnákem taky nedopadl dobře :D
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

BSG - Sharon

• Host
« Odpověď #4 kdy: 07 Června 2011, 10:37:39 »
Pěkný den, začátky s Linuxem sem měl podobné. Jen sem chtěl naznačit že na začátku musí být člověk trpělivý,udělat si čas. 3x jsem si řekl že Linux není pro mě. Ale když zákazník dostal s emalíkem vir,vzal jsem si volno  nastudoval základ. Což si myslím že ne každý je ochotný obětovat čas. A komunita, ti co ji zpravují to dělají o svém volnu. To všichni víme. Jen je to třeba občas nováčkům připomenout.  Též mě jeden uživatel na foru Mandriva CZ vysvětlil,pak jsem vše viděl jinak i ten přístup sem pozměnil. Tím nechci říci že všichni nováčci se musí házet do jednoho pytle.Doufám že Sachy po mé maličkosti nehodí nějaký kamen za odpověď  ;D .

ps : Omlouvám se za Češtinu ,stále se zdokonaluji :)  Psaní je  těžší ,naštěstí strejda google poradí :) mozilla CZ podtrhne chybu  zvlášt i-y  atd ;D .
« Poslední změna: 07 Června 2011, 10:53:05 od BSG - Sharon Valerii »

BSG - Sharon

• Host
« Odpověď #5 kdy: 07 Června 2011, 10:57:30 »
Nezmizela tu odpověď? Někdo psal. Po cca 5 min sem koukl znovu, můj je poslední.  :-[

jmp

• Host
« Odpověď #6 kdy: 07 Června 2011, 11:13:58 »
mozna se tu vyskytl SPAM a diky moderatorum zase zmizel
nicmene netusim, je-li to tento pripad...

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 07 Června 2011, 11:29:53 »
autocenzura  ;)

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #8 kdy: 07 Června 2011, 14:41:45 »
Pěkný den, začátky s Linuxem sem měl podobné. Jen sem chtěl naznačit že na začátku musí být člověk trpělivý,udělat si čas. 3x jsem si řekl že Linux není pro mě. Ale když zákazník dostal s emalíkem vir,vzal jsem si volno  nastudoval základ. Což si myslím že ne každý je ochotný obětovat čas. A komunita, ti co ji zpravují to dělají o svém volnu. To všichni víme. Jen je to třeba občas nováčkům připomenout.  Též mě jeden uživatel na foru Mandriva CZ vysvětlil,pak jsem vše viděl jinak i ten přístup sem pozměnil. Tím nechci říci že všichni nováčci se musí házet do jednoho pytle.Doufám že Sachy po mé maličkosti nehodí nějaký kamen za odpověď  ;D .

ps : Omlouvám se za Češtinu ,stále se zdokonaluji :)  Psaní je  těžší ,naštěstí strejda google poradí :) mozilla CZ podtrhne chybu  zvlášt i-y  atd ;D .

Ano, souhlasím s tebou, jenom jsem chtěl nastínit pohled i z druhé strany - ne všichni nový uživatelé jsou ochotni obětovat víc času než zabere reinstalace winu (odpoledne), a podle toho vypadají jejich reakce.

A tvoje čeština je mnohem lepší než některé výkřiky do tmy od rodilých...hlavní přece je, že si rozumíme :)
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

dRaczek

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 12 Června 2011, 09:52:33 »
...mozilla CZ podtrhne chybu  zvlášt i-y  atd ;D . ...
Nejste sám, já si bez tohoto pomocníka taky nedokážu život představit. ;D

...S těmi začátečníky to není tak jednoduché - oni už při instalaci očekávají problémy, bojí se toho (opravdu nepřijdu o data, můžu potom tuhle volbu v instalátoru změnit?)...
Přesně toho jsem se taky obával (záloha se provádí ihned po té, co přijdeme o důležitá data ;D). Naštěstí má Ubuntu LiveCD (usb) takže jsem si ho mohl vyzkoušet nanečisto. Jinak v porovnání s Windows musím říct, že se mi Ubuntu instalace zdá jednodušší.
Ještě možná jednu věc bych podotkl. Pokud začínáte tak chvíli trvá než se zorientujete ve zdejší Wiki. Proto se někteří ptají na věci co tam jsou popsané. I mně občas trvá než se dostanu k tomu co hledám. ;)
Ntb Sony vgn-fz21z Acer aspire 5536 - Xubuntu 14.04 (64 bit).
Linux používám od 1. dubna 2011.

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #10 kdy: 12 Června 2011, 20:58:49 »
...mozilla CZ podtrhne chybu  zvlášt i-y  atd ;D . ...
Nejste sám, já si bez tohoto pomocníka taky nedokážu život představit. ;D

...S těmi začátečníky to není tak jednoduché - oni už při instalaci očekávají problémy, bojí se toho (opravdu nepřijdu o data, můžu potom tuhle volbu v instalátoru změnit?)...
Přesně toho jsem se taky obával (záloha se provádí ihned po té, co přijdeme o důležitá data ;D). Naštěstí má Ubuntu LiveCD (usb) takže jsem si ho mohl vyzkoušet nanečisto. Jinak v porovnání s Windows musím říct, že se mi Ubuntu instalace zdá jednodušší.
Ještě možná jednu věc bych podotkl. Pokud začínáte tak chvíli trvá než se zorientujete ve zdejší Wiki. Proto se někteří ptají na věci co tam jsou popsané. I mně občas trvá než se dostanu k tomu co hledám. ;)
To už se řeší tady: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,56871.0.html  ;)

dRaczek

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 14 Června 2011, 20:29:17 »
Aha, děkuji za upozornění.  :)
Ntb Sony vgn-fz21z Acer aspire 5536 - Xubuntu 14.04 (64 bit).
Linux používám od 1. dubna 2011.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #12 kdy: 14 Června 2011, 20:44:34 »
Taktiež si ďakujem, za všetko čo som urobil  :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

BSG - Sharon

• Host
« Odpověď #13 kdy: 27 Srpna 2011, 09:32:53 »
Taktiež si ďakujem, za všetko čo som urobil  :D

Pěkný den,procházela jsem fórum a narazím na Tvoji odpověď kterou jsem asi přehlédla. ;) To by jsi nebyl Ty, aby sis nedělal legraci  ;D  je to samozřejmě dobře a za rady velké děkuji.   ;)

Rover623

« Odpověď #14 kdy: 27 Srpna 2011, 10:57:22 »
Jak říká Novotný, každý den se za něco pochvalte, nikdo jiný to za vás neudělá

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 27 Srpna 2011, 18:37:40 »
Ktorý teraz? Je to totižto celkom rozšírené meno :)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #16 kdy: 27 Srpna 2011, 18:42:16 »
Ktorý teraz? Je to totižto celkom rozšírené meno :)

To bude ten rádoby bavič z TV na ČR scéně...
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Rover623

« Odpověď #17 kdy: 28 Srpna 2011, 09:20:20 »
Přesně tak, to je ten chytrák co se jako jediný zvládnul odrazit hlavou ode dna (doslova)

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #18 kdy: 28 Srpna 2011, 17:37:45 »
Přesně tak, to je ten chytrák co se jako jediný zvládnul odrazit hlavou ode dna (doslova)
To je ten čo klamal o svojej váhe :D?

Rover623

« Odpověď #19 kdy: 28 Srpna 2011, 21:52:59 »
Podle několika výpovědí lidí co s nim byli na té plošině, ze které měl skákat do toho rybníka, bylo lano nastavené na skok z 45 metrů. Jenže pan Novotný si to chtěl nejdřív všechno dobře natočit, takže jezdil nahoru a dolů, v ten inkriminovaný moment kdy skočil byl, ale o 5 metrů níže, ovšem jediný kdo to věděl byl chlap dole co řídil jeřáb, ten si ovšem myslel, že je na další filmařské zastávce. Ovšem to elastické lano evidentně fungovalo, protože zaryl hlavou do dna rybníka a potom ho to zase vytáhlo ven, takže se od toho dna doslova odrazil

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.