Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vzdálená správa  (Přečteno 4110 krát)

kevin00

• Návštěvník
Vzdálená správa
« kdy: 10 Června 2011, 18:34:57 »
Ahoj,
potřeboval bych rozchodit vzdálenou správu počítače s Mintem a spravovat jej budu z počítače s Windows Vista. Zkoušel jsem, zprovoznit vzdálené probuzení počítače pomocí návodu 1 a návodu 2. Probudit jsem se počítač pokusil pomocí nástroje Wake on Lan - Magic Packet, ale počítač se mi nepodařilo probudit. Mohl by mi někdo poradit jak vzdálenou správu Vista -> Mint zprovoznit i se probuzením počítače přes WoL.

Děkuji

rainbof

• Aktivní člen
  • *
  • Pták nespavák
Re: Vzdálená správa
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2011, 07:24:21 »
u wake on lan je dulezita otazka jak moc vzdalene to probouzeni je. Obecne plati ze onen magic paket musi umet propoustet vsechny aktivni prvky mezi obema pocitaci. Dale pak je potreba mit wake on lan zapnuti na sitove karte to poznas tak ze sitovka sviti i kdyz je pocitac vypnuty.
Ranní ptáče dřív doskáče!

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 13 Června 2011, 11:07:31 »
WOL paket je broadcast, tedy musí být poslán ze stroje na stejné síti. (linková vrstva Ethernet)
Pokud máte na stejné síti ještě nějaký jiný počítač, pak jej pošlete tamocuď.
Buďto programem wakeonlan, nebo je na to i krátký skript v PHP - ten se hodí, pokud nemáte k serveru SSH přístup, ale
jen webhosting. Snad existuje i nějaký router, který to mohl umět, přeposlat tento paket, ale kdysi jsem to sháněl a zcela bezúspěšně.
Zkuste se domluvit s Vaším ISP, jestli by to nemohl nějak zaonačit.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #3 kdy: 13 Června 2011, 11:18:50 »
treba mikrotik by to mel mit v nastrojich,
po probuzeni klasicky ssh
nebo xming server na ovladaci masine
nebo vnc
nebo freenx
nebo teamviewer
nebo...
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

kevin00

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Června 2011, 13:59:42 »
Potřebuji probouzet počítač, který je ve firemní síti (zde netuším vůbec kdo je poskytovatel, ani žádné parametry sítě). Sám se připojuji z sítě naprosto jiné (poskytovatel UPC) z domova.
Potřeboval bych vzdáleně počítač aktualizovat a i přijímat/odesílat dokumenty. Nad tímto počítačem nemá správce sítě "ochranou ruku", takže podporu s ním řešit nemohu.
Mohl by být problém s probouzením v nastavení routeru, ke kterému je počítač připojen  ??? Co přesně bych měl v Mintu nastavit, abych měl 100 %, že magic packet přijde ? Lze to nějak ověřit ?

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #5 kdy: 20 Června 2011, 14:30:36 »
Magic packet se vysila broadcastem a obsahuje mac adresu probouzeneho PC (vypnute PC samozrejme zadnou IP nema...). Takze by bylo vice nez vhodne aby jej probouzelo neco na stejnem segmentu site. Umi to ten vas router?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

rainbof

• Aktivní člen
  • *
  • Pták nespavák
« Odpověď #6 kdy: 28 Června 2011, 19:51:00 »
pokud máš netcat můžeš použít toto, to funguje i na lepších routerech :) (ne nemyslim ty s iosem :D)

http://code-slim-jim.blogspot.com/2011/05/quick-wake-on-lan-script-with-netcat.html
Ranní ptáče dřív doskáče!

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 29 Června 2011, 10:51:37 »
... který je ve firemní síti (zde netuším vůbec kdo je poskytovatel, ani žádné parametry sítě).
A to je problém zjistit?
$  traceroute
http://en.utrace.de/

oktogonus

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 06 Srpna 2011, 21:20:36 »
Jen tak na okraj:
Možná zbytečně bádáte, co nastavit v OS. Schopnost probudit PC pomocí magického paketu, není vlastnost operačního systému, ale síťové karty. Pokud máte síťovku integrovanou na MB, tak se to zapíná v BIOSu. Ovšem ne všechny MB, resp. integrované síťovky tuto vlastnost mají. Pokud máte síťovku PCI nebo PCI-e, která má vlastnost WoL, tak se podívejte na webu výrobce po nějaké nastavovací utilitě. A opět v BIOSu je třeba povolit probuzení systému od PCI zařízení.
Návody i utility, jak zařídit průchod přes směrovače, najdete na webu (odkaz už si bohužel nepamatuji, ale je toho tam dost).

Druhá věc je, že pokud je daný stroj opravdu v podnikové síti, tak se snažíte o něco, čemu se každý správce naopak snaží zabránit. Nezdá se mi pravděpodobné, že by nějaký správce snesl mít v síti stroj mimo svou kontrolu a ještě na něj pustil jakýkoliv přístup z venku. K tomu má různé nástroje (minimálně firewall).
Já osobně bych se po odhalení takového pokusu na oplátku pokusil z hříšníka udělat nezaměstnaného:-)).

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #9 kdy: 11 Srpna 2011, 09:49:13 »
oktogonus: souhlas se vším :)

Ještě ale doplním, řeším totiž naprosto totožný problém, jen s tím, že chci probouzet své PC z domu (ze zaměstnání, jak už bylo zmíněno, je to podle mě nereálné - pokud ti správce nevyjde vstříc) ..protože mám mezi oběma PC dva aktivní prvky a ani jeden neumí "wol", tak to budu řešit koupí routeru Linksys WRT160NL-EE (případně jiný, uvidím, kolik bude peněz :) ), kde nahraju OpenWRT a při přihlášení na SSH přímo na tento router budu probouzet své PC v té samé síti ..Aspoň tak to mám naplánované, uvidíme, jaká bude realita :-)
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.