Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hromadná zmena vlastníka [vyřešeno]  (Přečteno 2711 krát)

maros24snv

• Návštěvník
Hromadná zmena vlastníka [vyřešeno]
« kdy: 12 Června 2011, 18:29:30 »
ospravedlnujem sa, ak to hadzem do zlej sekcie, resp. ak to tu uz niekde je... rad by som bol, ak by mi niekto vedel poradit, resp. napisat navod typu "ako pre debila", na vec, ktoru sa nechcem pokusat vyriesit pozliepanymi radami z internetu... mam na disku určité súbory, z ktorých niektoré patria mne a niektorých je vlastník root... rad by som sa spytal, ci mi niekto neporadi, ako by som to mohol vsetko naraz zmenit tak, aby som vsetkeho bol vlastnikom ja... viem to urobit, ale len po jednom subore, co pri pocte niekolko sto tisic suborov nie je realne... tak ak mi mozte prosim pomoct s nejakym prikazom, ktory by zmenil vlasnika, skupinu a aj dal na mna vsetky prava... dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem  :-*
« Poslední změna: 12 Června 2011, 22:48:46 od Tadeáš Pařík »
Fedora 15, Gnome 3
Toshiba Satellite L650-19L
_______________________  Ľudia, prosím Vás, vždy, keď niečo chcem, tak to hľadám najprv na tomto fóre a potom na Googli, takže to, že sa Vás niečo pýtam, znamená, že som to nikde nenašiel, aj keď to možno niekde je. Kto mi odpovie, resp. dá URL, kde nájdem, čo hľadám, ten má u mňa pivo, ak ho niekde stretnem ;)

jmp

• Host
Re: Hromadná zmena vlastníka [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2011, 18:42:51 »
z hlavy nevim presne jestli je to parametr -r nebo -R u prikazu chown (spoustejte to pak jako sudo chown ...)
takze radeji 'man chown'

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

maros24snv

• Návštěvník
Re: Hromadná zmena vlastníka [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2011, 22:47:07 »
obrovskaaa vdaka, zas som o prikaz mudrejsi  ;)
Fedora 15, Gnome 3
Toshiba Satellite L650-19L
_______________________  Ľudia, prosím Vás, vždy, keď niečo chcem, tak to hľadám najprv na tomto fóre a potom na Googli, takže to, že sa Vás niečo pýtam, znamená, že som to nikde nenašiel, aj keď to možno niekde je. Kto mi odpovie, resp. dá URL, kde nájdem, čo hľadám, ten má u mňa pivo, ak ho niekde stretnem ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.