Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zablokoval jsem si možnost čisté instalace [vyřešeno]  (Přečteno 997 krát)

Petr73

• Návštěvník
Zablokoval jsem si možnost čisté instalace [vyřešeno]
« kdy: 12 Června 2011, 20:01:09 »
Po výměně zákl. desky a procesoru jsem použil upgrade z 10.10 (32bit) na 11.04 (64bit). Vše proběhlo hladce, až na to, že mi vůbec nešel zvuk.  Dále jsem po čase zjistil, že v některých složkách se objevuje červený řádek, ve kterém je napsáno "Ubuntu One Operace s touto složkou jsou zakázány, protože připojení k síti není funkční. Přitom připojení k internetu funkční je a o jiném připojení k nějaké síti nevím.Pokusil jsem se o přímou instalaci z Live CD, nejprve  Ubuntu 11-04 64bit, později i jiné distribuce, např. Kubuntu 32bit a další. Scénář byl vždy stejný.  Po zahájení instalace mně to oznámilo, že nemám internetové spojení, přestože ikona připojení na připojení ukazovala.  Po kliknutí na tuto ikonu se objevil nápis "Spojení navázáno", Proces instalace pokračoval až k Přidělení místa na disku, kdy se neobjevilo nic a když jsem kliknul na Instalovat, byl jsem odmítnut, že není znám kořenový souborový systém. Při tom v fdisk i Gparted, stejně jako v Diskovém nástroji  je rozdělení disků patrné. Totéž se opakovalo i při snaze instalovat na druhý prázdný HDD.  Mám Asus P5E , procesor Intel Duo E8400 GHz, RAM 4GB a dva HDD500 a
320 GiB. Nyní používám 11.04  s výše uvedenými omezeními.
Už jsem zkusil kde co, prosím, může mně někdo s pomoci, nebo aspoň nasměrovat? omlouvám se za příliš dlouhý text, chtěl jsem však vypsat vše. Možná, že jde o známý problémjá s ním však nehnu. Zdravím všechny.
« Poslední změna: 12 Července 2011, 10:42:24 od Tadeáš Pařík »

Petr73

• Návštěvník
Re: Zablokoval jsem si možnost čisté instalace [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2011, 18:09:12 »
Jaké potřebujete další informace k mému dotazu? Nechal jsem udělat ze systémových nástrojů i test systému, ten má ale 128 stran. Moudrý jsem z něho však nebyl. Dá se to vůbec řešit bez ztráty dat? Ozve se mi někdo?

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #2 kdy: 13 Června 2011, 18:21:23 »
Nebude jednodušší zálohovat data, celý disk naformátovat a jít prostě znova do "čistého" prostředí?
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Petr73

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Června 2011, 19:25:59 »
Vyzkoušel jsem odpojit nainstalovaný disk (sda) a zformátoval druhý (sdb) a zkusil jsem na něj nainstalovat z Live CD.  Výsledek byl stejný. Instalace se zastavila opět při návrhu  rozdělení disku, protože jsem nebyl schopen určit kořenový oddíl, protože se možnost dělení se mně vůbec nenaskytla. Místo pro /oddíl nebylo možno určit a tím instalace skončila. Tak jsem raději vše vrátil zpátky. Ptal jsem se na Googlu česky i anglicky, ale asi špatně. Nic jsem k tomu nenašel. Zkusím hledat dál.

Petr73

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Července 2011, 10:36:26 »
Vyřešeno. Zformátoval jsem sda na jiném počítači (s OS Win), protože vyčistit disk se mi nedařilo. Při dalším pokusu o instalaci se mi podařilo přeformátovat disk z  ntfs na ext4 a potom  instalace z liveCD již proběhla obvyklým způsobem. Všechno běží normálně s výjimkou zvuku, to je však jiný případ. Děkuji za radu, které jsem se snažil držet i když provedení nebylo úplně jednoduché.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.