Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: cerna obrazovka - sem uplny zacatecnik [vyřešeno]  (Přečteno 1856 krát)

Dacon

• Návštěvník
cerna obrazovka - sem uplny zacatecnik [vyřešeno]
« kdy: 15 Června 2011, 08:39:09 »
Nainstaloval sen si na pc win7 a k tomu ubuntu 10.10 . Problém je ten že u ubuntu mi najedete černá obrazovka a není se možné ani přihlásit predpokladam že problém bude s grafickou kartou. Netuším co dělat potřeboval bych prosím krok po kroku co dělat.

Hw: geforce 450 gts gainward
« Poslední změna: 16 Června 2011, 14:43:33 od Tadeáš Pařík »

Rover623

Re: cerna obrazovka - sem uplny zacatecnik [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 15 Června 2011, 09:14:43 »
Už jsi stihl nainstalovat ovladač GK nebo se  ti to takhle rozbilo hned po prvním spuštění?

Další věc, přes co jsi to instaloval, normálně přes instalátor nebo jako aplikaci z Windows (Wubi)?

A poslední, pokud jsi spouštěl instalaci normálně, tedy boot z LiveCD, tak ti obraz fungoval?

Dacon

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Června 2011, 09:30:33 »
Ovladače sem neinstaloval vůbec . Jedna se o dualbot mám tedy 2 samostatné systemy . Při live jelo vše ok.

Hodně sem o linuxech cet tak je chci nějakou dobu využívat

libcosenior

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 15 Června 2011, 10:01:51 »
Ak išlo pri LIVE všetko, tak asi nemáš os korektne nainstalovaný. Vo win7 odstráň oddiely HDD kde máš linux a nainštaluj znova.
Ubuntu 10.04

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 15 Června 2011, 11:43:40 »
Koukni na Wiki do sekce instalace, ověř si hlavně, že máš to CD bez chyb, to provedeš tak, že při startu LiveCD při zobrazení toho pentagramu dole na obrazovce něco stiskneš a z následujícího menu vybereš kontrolu disku. Během toho co máš tu černou obrazovku ještě zkus následující, stiskni si CapsLock nebo NumLock jestli ti zhasínají diody na klávesnici, tím ověříš, že počítač nezatuhl a potom skus stisknout ESC, to by mělo vyhodit textový výpis zavádění systému, tam by jsi měl vidět na čem to skončilo. Předpokládám, že pokud máš ještě Win, tak ta nabídka při startu PC s tím jaký spustit OS se ti objevuje, tudíž GRUB by jsi měl mít nainstalovaný správně

Dacon

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Června 2011, 13:11:54 »
Ano úvodní vybraní OS je v pořádku . To dvd které mám sem zakoupil s knihou za 500 tak predpokladam že by mělo být ok . Určitě zkusím co jste psaly a dám vědět

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #6 kdy: 15 Června 2011, 15:16:03 »
Som počul, že s týmy DVD z knihy ssú problémy...neviem už prečo to bolo ale radšej skús stiahnuť normálne na stránke a vypáliť.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 15 Června 2011, 17:11:48 »
Som počul, že s týmy DVD z knihy ssú problémy...neviem už prečo to bolo ale radšej skús stiahnuť normálne na stránke a vypáliť.

Pokud jsi něco takového počul, určitě mi to prosím napiš, buďto jako soukromou zprávu, nebo jako vlákno na fórum. Je to velmi důležité, protože o údajných chybách nevím a tak je nemůžu do příští verze opravit!

Takže pište všechny problémy s DVD. http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,52479.msg377086.html#msg377086

Zpět k věci: Nemyslím, že by DVD Ubuntu 10.10 bylo nějak atypické, pokud si pamatuji, jsou tam jen odlišně tyto řádky při přípravě DVD:
Kód: [Vybrat]
apt-get install -y xorg-driver-fglrx fglrx fglrx-amdcccle dkms --download-only   >> i.tmp
apt-get install -y nvidia-glx-96 --download-only   >> i.tmp
apt-get install -y nvidia-glx-185 --download-only   >> i.tmp
apt-get install -y nvidia-glx-173 --download-only   >> i.tmp
Jinými slovy, na DVD se jen stáhnou nějaké drivery nvidia do offline-repozitáře. Nic se neinstaluje předem.

Ta černá obrazovka najede hned poté, co zmizí logo Ubuntu s blikajícími puntíky? Nic to nevypíše?
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #8 kdy: 15 Června 2011, 18:21:13 »

Pokud jsi něco takového počul, určitě mi to prosím napiš, buďto jako soukromou zprávu, nebo jako vlákno na fórum. Je to velmi důležité, protože o údajných chybách nevím a tak je nemůžu do příští verze opravit!

Takže pište všechny problémy s DVD. http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,52479.msg377086.html#msg377086

Zpět k věci: Nemyslím, že by DVD Ubuntu 10.10 bylo nějak atypické, pokud si pamatuji, jsou tam jen odlišně tyto řádky při přípravě DVD:
Kód: [Vybrat]
apt-get install -y xorg-driver-fglrx fglrx fglrx-amdcccle dkms --download-only   >> i.tmp
apt-get install -y nvidia-glx-96 --download-only   >> i.tmp
apt-get install -y nvidia-glx-185 --download-only   >> i.tmp
apt-get install -y nvidia-glx-173 --download-only   >> i.tmp
Jinými slovy, na DVD se jen stáhnou nějaké drivery nvidia do offline-repozitáře. Nic se neinstaluje předem.

Ta černá obrazovka najede hned poté, co zmizí logo Ubuntu s blikajícími puntíky? Nic to nevypíše?

To boli sťažnosti tu na fóre...hladať sa mi to už nechce. Práve o tom, že z DVD nešlo nainštalovať ale z CD išlo.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 15 Června 2011, 20:50:38 »
Jednou jsem to viděl u kámoše, měl knížku a instalační DVD, to instalační DVD házelo při testu chybu 2 errors found nebo tak nějak, jenže měl mechaniku nějakou stoletou vraždu, když jsem to vzal k sobě, tak bylo naprosto v pohodě. Problém bude asi v tom, že je tam hodně malých souborů (na tom DVD) a některé mechaniky, už to asi nepobírají. A taky pozor na mechaniku která se hlásí jako HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50, je to LG, ta občas naprosto nahodile na některých DVD vypálených pod Linuxem, ukončí čtení a tváří se, že došla nakonec disku, pak zavrčí, zabliká a začne číst znovu jako by se nic nestalo, bohužel soubor který kopíruje to nevratně poškodí, mám už takhle třetí a dělají to všechny, asi s ní brzo praštím o zem

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 15 Června 2011, 21:59:25 »
to instalační DVD házelo při testu chybu 2 errors found nebo tak nějak

V nějaké z dřívějších verzí to byl správný výsledek, 2 nebo 3 "chybné" soubory pocházely z chybně uložených kontrolních součtů. Pokud to ale různě hlásily různé mechaniky, pak není vina na straně DVD...
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Dacon

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 16 Června 2011, 14:39:44 »
Problém vyřešen . Instalace nebyla kompletní (z jakého důvodu netuším). Odstranil sem oddíly a nainstaloval vše v pořádku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.