Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Feisty Fawn - repositories  (Přečteno 6213 krát)

Juraj

• Stálý člen
  • **
Feisty Fawn - repositories
« kdy: 29 Prosince 2006, 10:19:35 »
Mohol by som vas poprosit o pastnutie repozitarov (sources.list) pre FF? Ktore su funkcne a ktore zatial nie v porovnani s DD alebo EE? Ako je to s kodekmi, ovladacmi pre NVidiu atd... ?

Vojtin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 29 Prosince 2006, 12:14:33 »
no ja jsem si zkopíroval sources.list z edgyho a vše přepsal na feisty. Používám us zdroje.

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 29 Prosince 2006, 13:24:08 »
Vykonal som cistu instalaciu, zdroje zatial pouzivam standardne vygenerovane pri instalacii, odkomentoval som backports, dist-upgrade skonci s chybovou hlaskou kvoli pozdrzanym balickom OOo 2.1. Upgrade vsak funguje, momentalne stahujem necelych 300MB.

Pozn.
Z instalacneho media ubuntu-desktop 7.04 prebehlo prakticky vsetko vporiadku s jednou pomerne zavaznou chybou, instalacny proces bol ukonceny kvoli nemoznosti nainstalovania Grubu mimo MBR. Ale kedze mam na compe aj Dappera tato chyba u mna nemala fatalny dosah. Pouzivam aj tak grub z Dappera.

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 29 Prosince 2006, 13:52:44 »
K těm základním jsem přidal repozitáře pro edgyho (mediabuntu, beryl atd.... ) až se někde dozvím, že jsou pro Feisty, tak to přepíšu, že jo. Všechno zdá se funguje, kodeky jdou, ale Gdesklets nejde nainstalovat :-(  nějaký závislosti, ach jo.
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 29 Prosince 2006, 13:58:21 »
Gdesklets nepouzivam, malo to dost velku spotrebu RAMky, vsetky info co potrebujem mi bezia ako pluginy v hornom paneli, pripadne si obcas zapnem Conky ;) Tie repozitare mediabuntu su este pre Dappera, nerobia v FF ziadne problemy?

Vojtin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 29 Prosince 2006, 17:00:33 »
Ano hazí to chyby u OO, u testovacích verzí je lepší nejdříve dávat upgrade a až pak dist-upgrade.

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 29 Prosince 2006, 17:16:41 »
hazi to chybu vselikde :))
ja som ma pri upgrad epreoblem s kprofilerom (vo ff uz nie je),  konq-kim (nefunguje) a est es niecim, co sa dalo odinstalovat..a znovu nainstalovat :))

ted som sa babral s OO 2.1 ...ziavne to chlapci nedorobili... a oo je len v anglickej verzii .. jazykove baliky sa nedaju doinstalovat koli zavislostiam :)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 29 Prosince 2006, 17:32:17 »
Citace: randy
hazi to chybu vselikde :))
ja som ma pri upgrad epreoblem s kprofilerom (vo ff uz nie je),  konq-kim (nefunguje) a est es niecim, co sa dalo odinstalovat..a znovu nainstalovat :))

ted som sa babral s OO 2.1 ...ziavne to chlapci nedorobili... a oo je len v anglickej verzii .. jazykove baliky sa nedaju doinstalovat koli zavislostiam :)
V tvojom pripade sa jedna pravdepodobne o Kubuntu, tam sa da ocakavat tych chyb viac, na Ubuntu si davaju chlapci asi viac zalezat ;) Ale ono je to prakticky jedno, co pouzivas. U KDE mi zacina vadit, ze cim vyssia verzia, tym viac problemov. Pomaly ale isto sa uz xty krat vraciam spat ku Gnome aby som sa presvedcil, ze unho to ide s kvalitou rapidne hore, to myslim uplne vazne...

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 29 Prosince 2006, 18:15:50 »
no povodne to je ubuntu ... .len hned po instalacii som vyrazil gnome..a dal kde :... :))

no...zial ja pouzivam len kde aplikacie..tak by ma ten prechod na gnome dost bolel :))
== linuxove minimum ==

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 12 Ledna 2007, 22:24:48 »
Neodporucam dnes feistyho upgradovat, pisem z linksu :D

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 12 Ledna 2007, 22:26:09 »
aa precoo? :P
co takeho sa ti posahalo??
== linuxove minimum ==

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #11 kdy: 12 Ledna 2007, 22:31:58 »
Links je textovy browser, takze Jurajovi nejspis nejdou spustit Xka.

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 12 Ledna 2007, 22:48:02 »
luky ... nemusis mi vysvetlovat, co je links :)) .. ja ho velmi dobre poznam. .ved som na nom dakedy bezal (vt100 terminal s oranzovou obrazovkou .. a v konzole.. mc, links, wget .. toto moje kazdodenne nastroje ;P .. ) .. a vtedy som sa do linuxu zalubil :P

inac..upgradoval som okolo osmej...ted som dal zas... s xkami sa mi hra :)) som zvedavy, ako to dopadne :P .. pre istotu nerestartujem :P (ved..ani nie je dovod ;) )
== linuxove minimum ==

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 12 Ledna 2007, 23:16:17 »
Xka nabehnu ale upgrade odinstalovalo polovicu gnome... ubuntu-desktop vobec nejde nainstalovat kvoli nesplnenym zavislostiam... Kto pouziva Xfce, KDE alebo Fluxbox bude asi vpohode, jedna sa iba o Gnome...

Vojtin

• Host
« Odpověď #14 kdy: 13 Ledna 2007, 00:28:55 »
Citace: Juraj
Xka nabehnu ale upgrade odinstalovalo polovicu gnome... ubuntu-desktop vobec nejde nainstalovat kvoli nesplnenym zavislostiam... Kto pouziva Xfce, KDE alebo Fluxbox bude asi vpohode, jedna sa iba o Gnome...
Jak se ti to mohlo stát? Vždyť apt ti napíše co bude dělat.... dnes jsem dával jen upgrade, protože při volbě dist-upgrade mi apt napsalo, že jsou nesplněny závislosti a bude se odinstalovávat to a to...

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 13 Ledna 2007, 13:36:49 »
Vtip je v tom, ze sa to stalo pri beznom upgrade, dist-upgrade pouzivam len ked prechadzam na vyssiu verziu distra... Moja chyba, v poslednom case som nemal s feistym ziadne problemy, takze som nevenoval pozornost tomu, co pise synaptic...

Vsetko bolo pravdepodobne sposobene zaradenim pythonu 2.5 ako standardnej verzie do feistyho, takze vsetky programy, ktore zaviseli na predchadzajucej verzii pythonu isli prec, a tych je v Gnome dost. Feisty sa pravdepodobne pripravuje na nasadenie Gnome 2.18, ktore ma vyjst tusim v marci (brezen)...

CyberDeath

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 13 Ledna 2007, 23:44:18 »
jj je to fakt taky sem si toho vsiml ze mam v aktualizacich nektere veci ktere vzyduji pro instalaci odinstalaci dost dulezitych casti gnime proto sem je zatim neistaloval dokud se aspon nektere zavislosti nevyresi.
ManjaroBox best linux distribution
Sorry last good ubuntu was 6.06

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #17 kdy: 14 Ledna 2007, 17:31:27 »
Uz sa to zda byt vsetko vporiadku, instalacia ubuntu-desktop aj so vsetkymi zavislostami prebehla vporiadku, vcera mi to este zostalo visiet na python-uno, ktory je potrebny pre OOo Writer, takze po 2 dnoch vsetko ide ako ma...

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #18 kdy: 14 Ledna 2007, 19:34:58 »
Nemohlo by to být tím, že vyšel Herd2 ? Čili větší změna?

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #19 kdy: 14 Ledna 2007, 19:53:02 »
nuz. ..mne este stale nejde jeden programik ... kde-guidance .. ktory vyzaduje python 2.4 .. ted som bez sledovania stavu baterie ... doost blbe :((((
== linuxove minimum ==

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #20 kdy: 14 Ledna 2007, 21:47:08 »
Citace: randy
nuz. ..mne este stale nejde jeden programik ... kde-guidance .. ktory vyzaduje python 2.4 .. ted som bez sledovania stavu baterie ... doost blbe :((((
No tak mne tiez nejde jedna vec, applet do gnome-panelu - monitorovanie teploty, akosi to zmizlo z repozitarov :(

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #21 kdy: 14 Ledna 2007, 21:59:27 »
Mě odešel beryl, zatím nevím proč. Jinak až na -> Systém -> Ovládací centrum Gnome - padá Network při změně profilu. Respektivě mám pocit že vůbec nefakčí.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.