Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Upozornění na primární monitor?  (Přečteno 996 krát)

oneVladimir

• Návštěvník
Upozornění na primární monitor?
« kdy: 16 Června 2011, 15:50:15 »
Dobrý den, v Ubuntu 11.04  mám dva monitory, jeden primární (notebookový) a další, který slouží jako rozšíření pracovní plochy. Bohužel můj problem je, že pokud mi příjde nějaká notifikace, například od Emailu, Facebooku atd..., tak se zobrazí na druhém monitoru, ale já požaduji zobrazení těchto upozorění na svém primárním. Proto Vás žádám o radu, která by vyřešila můj problém. děkuji a přeji hezký den
PS: Nevíte proč nelze na tyto upozornění kliknout aby se otevřela příslušná aplikace, která upozornění vyvolala? Případně jak toto lze nastavit?
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

aloisam

• Host
Re: Upozornění na primární monitor?
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2011, 21:11:55 »
třeba ti pomůže tohle:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1746623&highlight=notify+monitors
tedy v terminálu:
Kód: [Vybrat]
gconftool-2 -s -t string /apps/notify-osd/multihead_mode focus-followpak alt+f2 a:
Kód: [Vybrat]
unity --replace
jinak notifikace jsou jenom informační, schválně se na ně nedá klikat.. ale novej mail a fb zpráva by se měla zobrazit někde pod ikonou obálky, pokud máš nastavenej gwibber a evolution, ne? (nevím nepoužívám)

oneVladimir

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Června 2011, 17:50:33 »
Mnohokrát děkuji za vyřešení problému. Tento příkaz funguje.
Jinak souhlasím, že notifikace má pouze informační charakter, ale přeci z jakého důvodu by na něj nemělo jít kliknout aby se otevřela požadovaná aplikace? Je pravda že teď po vaší pomoci, se upozornění zobrazují správně pod lištou, ale všude píší, že Unity je intuitivní více než si myslíme, bohužel kliknutí na notifikaci s domněním, že se otevře, je dle mého názoru více intuitivní, než většina jiných věcí. Bohužel jsem myslel, že se jedná jen o chybu. :(
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 19 Června 2011, 18:30:32 »
Pokud vím, notifikace po najetí myší v Ubuntu zblednou a lze přes ně normálně klikat na to co je za nimi, ale i tak to lze vyřešit, stačí odstranit Ubuntí notifikace a nainstalovat ty z Gnome

oneVladimir

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Června 2011, 18:45:58 »
Samozřejmě to vím, já si tady ale stěžuji, že nejde kliknout na tu notifikaci a otevřít tím aplikaci, která tu danou notifikaci vyvolala. Například když přijde zpráva z Facebooku, tak abych kliknul na danou notifikaci, která se zobrazí a otevřelo by se okno s chatem a já mohl v klidu odepsat.
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.