Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: dokumenty .doc  (Přečteno 2135 krát)

pavelkys

• Aktivní člen
  • *
dokumenty .doc
« kdy: 16 Června 2011, 20:21:34 »
Prosím poraďte mi někdo - dokumenty vytvořené v open office org na ubuntu 10,4 ll a přejmenované na .doc nelze otevřít na windows v ms office 2003 -  hlásí to že  chybí převaděč mswrd 632. V Ubuntu vše normálně funguje a ikony se po přejmenování změní na dokument word. Mám je přejmenovat nějak jinak? Děkuji za radu, je to pro mne důležité.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: dokumenty .doc
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2011, 20:53:17 »
Ono to bude asi tím, že změnou přípony nezměníte typ dokumentu, změníte jen příponu. Pořád je to původní dokument (nejspíš ODT - OpenDocument Text, výchozí v OOo Writer) jen s koncovkou DOC. Je třeba daný dokument vzít, otevřít v OpenOffice.org, dát Uložit jako a tam napsat tu správnou koncovku, aby jej OOo uložil jako soubor formátu MS Office.

pavelkys

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Června 2011, 21:05:31 »
Děkuji, vyzkouším. Zatím jsem to "vyřešil" tak, že jsem to exportoval do pdf. Tak to lze také otevřít

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2011, 22:36:02 »
Ono to bude asi tím, že změnou přípony nezměníte typ dokumentu, změníte jen příponu. Pořád je to původní dokument (nejspíš ODT - OpenDocument Text, výchozí v OOo Writer) jen s koncovkou DOC. Je třeba daný dokument vzít, otevřít v OpenOffice.org, dát Uložit jako a tam napsat tu správnou koncovku, aby jej OOo uložil jako soubor formátu MS Office.
Alebo to rozkliknúť a kliknúť na 97/XP/2003...alebo niečo podobné.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 16 Června 2011, 23:23:37 »
Děkuji, vyzkouším. Zatím jsem to "vyřešil" tak, že jsem to exportoval do pdf. Tak to lze také otevřít

pripadne ulozit primo jako .doc, ci .rtf
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #5 kdy: 16 Června 2011, 23:27:01 »

pripadne ulozit primo jako .doc, ci .rtf
O čom tu asi všetci dvaja hovoríme  :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.