Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: DVD-RW nejde přepisovat  (Přečteno 2899 krát)

Shagyra

• Host
DVD-RW nejde přepisovat
« kdy: 19 Června 2011, 17:09:24 »
Ahoj kluci, už nevím co s tím, tak snad mi někdo poradíte.

Vypálila jsem v K3B na DVD-RW několik videí, stejně jako už asi třikrát předtím. Nevím co jsem udělala špatně, ale soubory už nejdou vymazat, jsou jenom pro čtení a nejdou ani změnit práva. V K3B i Braseru mi to najednou píše, že disk není přepisovatelný, ve Windows v Neru taky. Nesetkal jste se s tím prosím vás někdo? Nevíte co s tím mám udělat?

Citace
Oprávnění nemohla být změněna.
Promiňte, nelze změnit oprávnění u „video1.avi“:
Chyba při nastavování oprávnění:
Read-only file system

« Poslední změna: 20 Června 2011, 21:36:05 od Filip Dominec »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: DWD-RW - Read-only file system
« Odpověď #1 kdy: 19 Června 2011, 17:18:28 »
Snazis sa zmenit opravnenie k suboru alebo zamazat RW. Co ti tu hlasku pise, napalovaci program alebo nautilus.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Shagyra

• Host
« Odpověď #2 kdy: 19 Června 2011, 17:26:32 »
Nejsem moc zběhlá, tak snad to popíšu srozumitelně. Vypálila jsem pomocí K3B nějaký videa, pak disk ve stejnym programu jednoduše smazala a vypálila jiný videa. Od posledního vypálení mi ale všechny vypalovací programy tvrdí, že disk není přepisovatelný. Tak jsem se snažila soubory smazat ručně (což je možná blbost, ale nic jiného mě nenapadlo co s tím dělat) a to taky nejde kvůli tomu oprávnění.
Vypalovací program teda píše, že není přepisovatelný, nautilus že je jsou práva jenom pro čtení a terminál to samý.

Shagyra

• Host
« Odpověď #3 kdy: 19 Června 2011, 18:27:38 »
Tak na FCS Amilo Pa1510 Brasero ten disk našel a smazal normálně a už vypaluje. Přitom na obou NB je čistá instalace. Nemůže mi třeba chybět nějaký ovladač pro tenhle typ?

Shagyra

• Host
Re: DWD-RW
« Odpověď #4 kdy: 20 Června 2011, 21:01:07 »
Normální (nepřepisovatelný) CD a DVD mi to vezme a vypaluje v pohodě. Když tam dám DVD-RW, tak ho žádný vypalovací program nevidí, přestože jsem ho předtim několikrát mazala a přepisovala.
Vypalovačka MATCHITA UJDA770

Netušíte někdo co s tim můžu mít?

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 20 Června 2011, 21:10:45 »
zajimave, ta vypalovacka je vedena jako podporovana primo v ubuntu
http://www.ubuntu.com/certification/catalog/make/scsi:10014

mas ubuntu 10.04 (maverick)?

Shagyra

• Host
« Odpověď #6 kdy: 20 Června 2011, 21:29:21 »
Ubuntu 10.04 LTS - Lucid Lynx.  Dneska jsem (kvůli nějakým nepovedeným pokusům) dávala čistou instalaci a zase nic.

Šlo to naprosto v pohodě do třetího přepsání. Od tý doby to medium nevidí ani když to zkoušim v jinym OS.

daysleeper

• Stálý člen
  • **
Re: DVD-RW nejde přepisovat
« Odpověď #7 kdy: 20 Června 2011, 21:41:25 »
no jasne, lucid, ne maverick
pokud ti nejde jen jedno konkretni DVD-RW, muze byt chyba v nem, ruzne mechaniky maji ruznou citlivost na chyby apod.

Shagyra

• Host
Re: DVD-RW nejde přepisovat
« Odpověď #8 kdy: 20 Června 2011, 21:52:16 »
Aha, díky, to mě nenapadlo. Tak uvidim až koupim další. Zatim budu na tohle teda vypalovat v tom druhym NB.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.