Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gDesklet & panely [vyřešeno]  (Přečteno 2255 krát)

Lama Vikuňa

• Návštěvník
gDesklet & panely [vyřešeno]
« kdy: 29 Prosince 2006, 16:55:56 »
Dobrý den.
Včera sem si začela "hrát" s gDeskletem (panely sledování systému atd) a od té doby mi nějak nefunguje panel v Gnome, chtěla sem si udělat nový panel, dát na něj přepínač ploch ale ten nešel nastavit ohlásilo mi to tuhle chybu :

Nastala chyba při nahrávání nebo ukládání informací o vašem nastavení pro gnome-panel. Některé volby vašeho nastavení nemusí fungovat správně.

Selhalo: Selhalo: Schéma `/schemas/apps/workspace_switcher_applet/prefs/display_workspace_names' uvedené pro `/apps/panel/applets/applet_4/prefs/display_workspace_names' má uloženu hodnotu, která není schéma
Selhalo: Selhalo: Schéma `/schemas/apps/workspace_switcher_applet/prefs/display_all_workspaces' uvedené pro `/apps/panel/applets/applet_4/prefs/display_all_workspaces' má uloženu hodnotu, která není schéma
Selhalo: Selhalo: Schéma `/schemas/apps/workspace_switcher_applet/prefs/num_rows' uvedené pro `/apps/panel/applets/applet_4/prefs/num_rows' má uloženu hodnotu, která není schéma

Je to tím gDeskletem ?Dnes sem ho odinstalovala, ale pořád mi gnome panel hlásí stejnou chybu, :( prosím napište jak to opravím zpátky tak jak to bylo před instalací gDeskletu.
« Poslední změna: 29 Října 2007, 19:49:24 od Anna Taliánová »
KUBUNTU 6.06 ...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
gDesklet & panely
« Odpověď #1 kdy: 29 Prosince 2006, 17:34:16 »
Skus spustit editor konfiguracie( Alt+F2 a gconf-editor) a skontroluj co mas zapisane podla tych ciest co vyhadzuju chybu.
Napr. u mna to je takto:
http://uf.xf.cz/files/116740998977.png
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Lama Vikuňa

• Návštěvník
gDesklet & panely
« Odpověď #2 kdy: 29 Prosince 2006, 18:49:40 »
Takže mam to takhle :
Display all workspaces mam čtvereček zatrhlý
Display workspaces names nemam čtvereček zatrhlý
Num rows mam číslo 2

A jak to udělam abych to nastavila tak abych tam měla to schéma ?? Když na to kliknu je tam tohle : Chybný typ: Očekával jsem 'UNKNOWN, 5', ale obdržel jsem 'Boolean' pro klíč /schemas/apps/workspace_switcher_applet/prefs/display_all_workspaces
Chybný typ: Očekával jsem 'UNKNOWN, 5', ale obdržel jsem 'Boolean' pro klíč /schemas/apps/workspace_switcher_applet/prefs/display_workspace_names

Takže co s tím ? :rolleyes:
KUBUNTU 6.06 ...

Lama Vikuňa

• Návštěvník
gDesklet & panely
« Odpověď #3 kdy: 29 Prosince 2006, 19:34:29 »
Jo ještě sem zjistila jednu chybku :(
V oznamovací oblasti se mi nezobrazují ikony ... to mi vadí víc než ty plochy .... může za to ten gDesklet nebo spíš já ?
KUBUNTU 6.06 ...

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
gDesklet & panely
« Odpověď #4 kdy: 29 Prosince 2006, 22:43:40 »
Osobně bych začal výstavbou nového gnome-panelu. Na ten původní, který zlobí bych pravým klikancem myší vyvolal menu a tam zvolil "Nový panel". Ten bych někam šoupnul a na něj bych opakovaně pravým klikancem přidával applety volbou "Přidat na panel".
Až se podaří vše podle přání tak bych ten starý "Odstranil".
Totiž pravděpodobně co sis s tím začala hrát, někde došlo k chybě, ale ta se týká pouze toho jednoho panelu. Patrně při tom došlo i k odstranění oznamovací oblasti.
Jakmile ale pochopíš praxí jak to lze za pomocí myši, bez ruční editace, vyhrála si ;)
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Lama Vikuňa

• Návštěvník
gDesklet & panely
« Odpověď #5 kdy: 29 Prosince 2006, 23:00:47 »
Mno tak sem odstranila teda všechny ty panely a udělala to odznova, a funguje to :) i přepínače ploch i oznamovací oblast .... předtím sem to sice taky zkoušela odstranit a dát nový, ale funguje to až teď napodruhé ... moc to nechápu PROČ, ale snad to časem pochopim sem v Linuxu nováček (mám Ubuntu teprv přes měsíc) každopádně díky moc za rady a dobrou noc :)
« Poslední změna: 29 Října 2007, 19:47:40 od Anna Taliánová »
KUBUNTU 6.06 ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.