Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmizely lišty, nejde zapnout Terminál, ani Spustit, začlo to...  (Přečteno 1625 krát)

Chrono741

• Návštěvník
Ahoj, nainstaloval jsem Ubuntu 11.04 a když už jsem byl u kroku aktualizovat grafický driver tak se mi přepl výchozí vzhled na takovou lištu vlevo s ikonkama a nahoře už jsem neměl ty 3 menu (aplikace,systém,a už nevim) ale když spustím program tak se mi tam ukazovala jeho hlavní lišta, no každopádně sem to chtěl vrátit nějak zpátky, ale totálně jsem to zešrotoval... zmizely my všechny lišty, ikony a nejde mi ctrl+alt+T pro Terminál, ani Alt+F2 pro Spustit, Firefox si pouštím tak že dám pravým na plochu změnit pozadí plochy, Nápověda, Stránka, Získat nápovědu online, vypnutí/resetování počítače dělám pomocí CTRL+ALT+DELETE ..., jak to mám prosímvás vrátit ?

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
  • Tux, po třech milionech let v kosmu
Re: Zmizely lišty, nejde zapnout Terminál, ani Spustit, začlo to...
« Odpověď #1 kdy: 23 Června 2011, 21:44:58 »
Ahoj.

... no každopádně sem to chtěl vrátit nějak zpátky ...
Stačilo by, kdyby ses odhlásil a na přihlašovací obrazovce vybral jako sezení Ubuntu Classic. Viz http://wiki.ubuntu.cz/Unity#Ubuntu_Classic.

... ale totálně jsem to zešrotoval...
Vzpomeneš si, cos prováděl? :)

Když klikneš pravým myšítkem na plochu, nemáš tam také možnost "Otevřít v terminálu"? Příkazem "gnome-session-save --logout" by ses odhlásil a změnil to sezení.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Zmizely lišty, nejde zapnout Terminál, ani Spustit, začlo to...
« Odpověď #2 kdy: 23 Června 2011, 22:03:06 »
Terminál si môžeš vyvolať/ukázať ctrl+alt+F1(až F6, pod F7 beží GUI).
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.