Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zprovozneni VNC na virtualnim serveru z konzole  (Přečteno 2778 krát)

JS

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 250
Zprovozneni VNC na virtualnim serveru z konzole
« kdy: 24 Června 2011, 08:58:37 »
Zdravim
Mam virtualni server na kterem jsem si doinstaloval graficke rozhrani. Na server mam pristup pres SSH, pres ktere bych chtel potom VNC tunelovat. Problem je jak z konzole zapnu VNC sluzbu, nebot se do grafiky nedostanu. Potrebuji aby VNC nabehlo uz pred prihlasenim, popr. zapnout z konzole autologin pro graficke rozhrani.
Predem diky za pomoc

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3735
  • skill :: ur home erly
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

JS

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 250
Re: Zprovozneni VNC na virtualnim serveru z konzole
« Odpověď #2 kdy: 24 Června 2011, 11:46:38 »
man vncserver
man Xvnc

http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,36789.msg270840.html#msg270840

Ty prikazy to nezna. Ubuntu pouziva defaultne vino-server. Mam doinstalit nejaky balicek?
Proste potrebuji z konzole spustit ten vino-server  /usr/lib/vino/vino-server nejak nefunguje.
Ale jinak diky za reakci

Edit:Ten script jsem zkousel ale nefunguje to. Baliocek vncserver jsem doinstalil a rucne nejak to vnc spustil. Ale objevila se mi seda obrazovka a v ni jen konzole. Sice ted uz jdou spoustet z te konzole graficke programy, ale to asi neni to prave orechove.
« Poslední změna: 24 Června 2011, 12:39:13 od JS »

timmynovak

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 300
Re: Zprovozneni VNC na virtualnim serveru z konzole
« Odpověď #3 kdy: 19 Července 2011, 16:26:55 »
Ahoj, podařilo se ti to zprovoznit? Mám podobný problém. A prosím ntz_reloaded aby nereagoval, vyjma situace, kdy dokáže poradit, nechci žádný další flame.

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Zprovozneni VNC na virtualnim serveru z konzole
« Odpověď #4 kdy: 19 Července 2011, 21:07:59 »
Proste potrebuji z konzole spustit ten vino-server
Kód: [Vybrat]
export DISPLAY=:0.0
/usr/lib/vino/vino-server &
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

JS

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 250
Re: Zprovozneni VNC na virtualnim serveru z konzole
« Odpověď #5 kdy: 01 Srpna 2011, 14:40:07 »
Ahoj, podařilo se ti to zprovoznit? Mám podobný problém. A prosím ntz_reloaded aby nereagoval, vyjma situace, kdy dokáže poradit, nechci žádný další flame.

Ne nepodarilo a uz jsem to pak nejak neresil. Zjistil jsem ze mi postacuje ssh+webmin. :-) No mozna s k tomu jeste nekdy vratim.

Standa99

  • Host
Re: Zprovozneni VNC na virtualnim serveru z konzole
« Odpověď #6 kdy: 01 Srpna 2011, 15:05:01 »
Mě připojení na VNC (vino-server) přes SSH tunel funguje. V "Systém-Předvolby-Vzdálená pracovní plocha" mám zaškrtnuto "Nastavit síť, aby automaticky přijímala spojení". Potom mám doinstalován "Editor nastavení" v "Aplikace-Systémové nástroje" a tam mám povoleno v "desktop-gnome-remote_access-network_interface" pouze rozhraní "lo" (loopback).
Ve Windows používám putty, kde mám nastavený tunel pro port 5900 a UltraVNC. A dokonce jsem ten tunel pod SSH rozchodil i na Windows Mobile. Nyní mám Windows Phone a na něj zatím nástroje nejsou.
« Poslední změna: 01 Srpna 2011, 15:07:22 od Standa99 »

JS

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 250
Re: Zprovozneni VNC na virtualnim serveru z konzole
« Odpověď #7 kdy: 05 Srpna 2011, 07:52:13 »
Dekuji vsem za prispevky :-) Snad to zvladnu a bude to fachat. Jeste mi do skladanky chybi jak nastavit ten autologin z konzole. V lubuntu je to editaci tohoto souboru /etc/lxdm/default.conf. Vi nekdo jak je to v ubuntu?
« Poslední změna: 05 Srpna 2011, 07:56:05 od JS »

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.