Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 11.04 - instalace zatuhne ihned při bootu z DVD  (Přečteno 5822 krát)

JohnyWar

• Host
Ubuntu 11.04 - instalace zatuhne ihned při bootu z DVD
« kdy: 26 Června 2011, 20:07:26 »
Zdravím, konečně jsem se odvážil ke kroku směrem k Linuxu.
Stáhl jsem si nejnovější verzi Ubuntu 11.04 - Natty Narwhal 64bit. Vypálil, restartnul a těšil na instalaci.
Bohužel když se snaží po restartu DVD nabootovat, tak to pouze vypíše tuto hlášku ale už nic víc něco jako loading už tam bohužel nevyskočí a je tuhej:
Isolinux 4.02 debian-20101016 ETCD Copyright 1994-2010 H. Peter Anvin et al.

A tím veškerá zábava končí. Nakonec mě to donutilo stáhnout i předchozí dvě verze 10.10(32+64bit) a 10.04(32+64bit) a je to ten samý problém. Zkusil jsem i vytvořit bootovací USB a stejným efektem. Pokud jakékoliv vypálené DVD vložím do stařičkého noťasu Acer TravelMate 292 LCi, tak bez problémů nabootuje do úvodní instalační obrazovky Ubuntu a instalace je dále možná.

PC sestava na které se snažím o nemožné:
MB: Asus M3A32MVP-Deluxe
CPU: AMD Athlon II X4 640 (3000MHz)
GPU: ATI RADEON HD 5770
OP: 4x1024 MB Corsair XMS2 CM2X1024-6400C4
HDD:
1. Western WDC WD3200AAKS-00VYA0 (Sata-320GB)
2. Seagate Baracuda ST3320620AS (Sata-320GB)

Denco

• Návštěvník
  • Linux Beginner
Re: Ubuntu 11.04 - instalace zatuhne ihned při bootu z DVD
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2011, 20:24:49 »
Mám podobný problém na svojom notebooku Toshiba Satellite L650-1K6. Inštalácia alebo načítavanie Live mi freezne pri nápise Ubuntu, kde behajú tie bodky. Verzia 10.10 mi to nespravila. Keď som nainštaloval 11.04 z alternate CD, tak sa to zaseklo úplne rovnako (už pri načítavaní nainštalovaného systému). Skúšal som aj upgrade z 10.10 no nič. Nejaké nápady (inak pardon, že som sa votrel do témy  ::) )
Dualboot: Xubuntu 11.10 / Windows 7 HP

iLianik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Června 2011, 20:43:09 »
Také se přidávám s žádostí o pomoc, zkoušel jsem i instalace s vypnutým AHCI a stejně se to sekne buď na obrazovce s nápisem Ubuntu a loadem, když jsem instaloval v textovém režimu, instalace proběhla, ale stejně po restartu to zamrzlo. Mám notebook Toshiba Satellite A660-1H2. :)
« Poslední změna: 27 Června 2011, 20:51:55 od iLianik »

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 27 Června 2011, 21:57:59 »
Nazdar ve spolek. Protože boot systému z CD je dobře definovaný, pravděpodobně pozorujete závažnou chybu.

Můžete prosím přispět k jejímu odhalení tím, že
1) spustíte CD s bootovacími parametry BEZ "quiet splash" (viz http://wiki.ubuntu.cz/Bootovací%20parametry)
2) vyfotíte co to vypisuje v době zamrznutí a fotku nahrajete sem (nebo na imageshack)?

Díky
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 27 Června 2011, 22:34:18 »
Nazdar ve spolek. Protože boot systému z CD je dobře definovaný, pravděpodobně pozorujete závažnou chybu.

1) spustíte CD s bootovacími parametry BEZ "quiet splash" (viz http://wiki.ubuntu.cz/Bootovací%20parametry)
2) vyfotíte co to vypisuje v době zamrznutí a fotku nahrajete sem (nebo na imageshack)?

Díky

Zdar, v Ubuntu jsem nováč.
Ale jestli se nepletu, tak pokud nenajedu ani do základního instalačního menu., tak nemůžu Ubuntu spouštět s parametry, neboť je nemám kam naspat.
A právě pomocí toho unetbootin to výchozí inst. menu obcházím a spouštím přímo instalaci.

To vypadá na závažnou chybu v programu isolinux.

Můj tip platí jen pro kolegu Denco.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

iLianik

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Června 2011, 22:39:13 »
No vyfotit ti to klidně mohu, ale myslím, že je to úplně zbytečné, mě to zamrzá, jakoby při loadu systému.

http://3.bp.blogspot.com/-5kZsQR6Pc7E/TbgyjIOuLhI/AAAAAAAAAEc/bdE8N874rUQ/s1600/ubuntu1004installation-large_012.jpg

Takto nějak to vypadá, když mi to zamrzne, je sice pravda, že když jsem to nainstaloval přes textové rozhraní, tak instalace proběhla, ale to bylo vše, po restartu mi nenajel ani load systému. Zkoušel jsem i pomoci toho prográmku, ale stejný problém, zkusím distribuci SuSe co to udělá:)

PS: koukám tak na to fórum, tak má plno lidi problém s tou 11.04:)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #6 kdy: 27 Června 2011, 22:55:50 »
No vyfotit ti to klidně mohu, ale myslím, že je to úplně zbytečné, mě to zamrzá, jakoby při loadu systému.

http://3.bp.blogspot.com/-5kZsQR6Pc7E/TbgyjIOuLhI/AAAAAAAAAEc/bdE8N874rUQ/s1600/ubuntu1004installation-large_012.jpg

Takto nějak to vypadá, když mi to zamrzne, je sice pravda, že když jsem to nainstaloval přes textové rozhraní, tak instalace proběhla, ale to bylo vše, po restartu mi nenajel ani load systému. Zkoušel jsem i pomoci toho prográmku, ale stejný problém, zkusím distribuci SuSe co to udělá:)

PS: koukám tak na to fórum, tak má plno lidi problém s tou 11.04:)

Právě proto je třeba než spustíš liveCD tam smazat ty parametry "quiet splash"  ;). Tuším je to F6, parametry příkazové řádky. Podotýkám, že já mám problém s bootováním/instalací z Llivecd už léta. Ale pořád si myslím, že na vině je moje vypalovačka.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

iLianik

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 27 Června 2011, 23:01:02 »
to jsem úplně přehlídnul s tím "quiet splash" omlouvám se. Nicméně teď jsem zkusil SuSe a bez nejmenších problémů jsem ho nainstaloval. :) Takže moje vypalovačka asi bude ok:) ale zkusím určitě ještě ten "quiet splash" a dám vědět.

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 28 Června 2011, 00:04:12 »
Zkuste se pohrabat v tomto odkazu (pokuste se hledat reseni primarne dle sve graficke karty, anglictina nutna):
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1743535
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

Denco

• Návštěvník
  • Linux Beginner
« Odpověď #9 kdy: 28 Června 2011, 13:05:52 »
Tak neviem akým zázrakom, znova som napálil Ubuntu (predtým som ho mal na CD-RW, na ktorom je teraz niečo iné) so zmenou v napaľovacom programe (napaloval som to pod Ubuntu, predtým pod Windowsom) a Live sa už spustí. No teraz sa bojím, že aj napriek tomu to po nainštalovaní (upgradnutí) môže dopadnúť ako predtým, čiže to zamrzne už pri načítaní nainštalovaného Ubuntu 11.04. Nič, skúsim to, za pokus to stojí. Dám vedieť.

//Tak predsa len to bol iný problém. Na 10.10 som mal problém, že ak bola zapatá WiFi na Windowse, tak mi nešla ani na Ubuntu. Ak som ju zapal na Windowse, šla aj na Ubuntu. No a vždy, keď som sa čokoľvek snažil robiť s 11.04 mal som vypatú WiFi na Windowse a tým pádom to nešlo načítať. Zapal som WiFi na Windowse a ide to všetko načítať :D
« Poslední změna: 28 Června 2011, 15:30:09 od Denco »
Dualboot: Xubuntu 11.10 / Windows 7 HP

sabraq

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 28 Června 2011, 13:38:54 »
No to jsem blázen ! ;D

sabraq

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 28 Června 2011, 19:30:28 »
Nahrát sem..

sabraq

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 28 Června 2011, 22:30:34 »
Nahrát sem..
Ehm. Asi budu za debila. Ale do jaké sekce přesně? Nebo stačí když to nechám tady?
Do tohoto tématu, stačí? ;D

hemere

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 01 Července 2011, 22:04:58 »

Díky

Ale jestli se nepletu, tak pokud nenajedu ani do základního instalačního menu., tak nemůžu Ubuntu spouštět s parametry, neboť je nemám kam naspat.
A právě pomocí toho unetbootin to výchozí inst. menu obcházím a spouštím přímo instalaci.

Přidávám se k problému. Mám Acer Aspire One 522 s dual boot W7 a Ubuntu 11.04 (instalován jako druhý). Start systému probíhá vždy tak, že se ubuntu zasekne, když najede přihlašovací obrazovka s požadavkem hesla. Pokud zvolím nejprve start W7 a pak restartuji PC, tak potom se mi ubuntu normálně spustí a bez problémů funguje.
Fotka zamrzlé obrazovky asi nic nepřinese, za radu budu vděčná.

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 01 Července 2011, 23:06:40 »

Přidávám se k problému. Mám Acer Aspire One 522 s dual boot W7 a Ubuntu 11.04 (instalován jako druhý). Start systému probíhá vždy tak, že se ubuntu zasekne, když najede přihlašovací obrazovka s požadavkem hesla. Pokud zvolím nejprve start W7 a pak restartuji PC, tak potom se mi ubuntu normálně spustí a bez problémů funguje.

To, že ubuntu chce heslo, znamená, že jde již o nainstalovaný systém?

Pokud ano, jde zřejmě o zcela jinou závadu, byť třeba s podobným projevem. Program isolinux slouží jen jako zavaděč systému z CD.

Stále platí, že potřebuji detailnější informace, nějaký výpis či podobně, abych mohl hlásit chybu!

sabraq

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 02 Července 2011, 01:36:26 »

Díky

Zatuhne tak, že na nic nereaguje? NumLock pře stisknutí nezhasíná?

hemere

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 03 Července 2011, 22:32:24 »

To, že ubuntu chce heslo, znamená, že jde již o nainstalovaný systém?

Pokud ano, jde zřejmě o zcela jinou závadu, byť třeba s podobným projevem. Program isolinux slouží jen jako zavaděč systému z CD.

Stále platí, že potřebuji detailnější informace, nějaký výpis či podobně, abych mohl hlásit chybu!

Aha, omlouvám se, já si asi vybrala špatné fórum, ale mě se instalace podařila. Jen mám od začátku problém s bootem systému, což se mi nestává a nestávalo na ubuntu 10.04, které používám na druhém ntb.
Vždy, když již zdárně nainstalovaný systém spouštím, se mi zasekne při přihlašovací obrazovce. Vypla jsem unity a upravila si prostředí podle svých zvyků z 10.04, ale právě po té mi zřejmě přestalo fungovat bootování. Do systému se dostanu pouze restartem z W7 (které jsem původně chtěla zcela opustit). Pokud zvolím start přes recovery, tak mi to hlásí ok a pak chce heslo a opět se zasekne. Foto poskytnu co nejdříve.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.