Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dvě chybky v xubuntu-jak na ně?  (Přečteno 2461 krát)

libor007

• Stálý člen
  • **
Dvě chybky v xubuntu-jak na ně?
« kdy: 27 Června 2011, 15:42:24 »
Ahoj,
zkusil jsem xubuntu 11.04 a vcelku se mi zamlouvá. Chci se ale zaptat -  1.nejde mi vypnout pc přímo z menu. Místo vypnutí se jen odhlásím a z této obrazovky už vypíná normálně. 2. Na panelu mám přepínač ploch. Po vypnutí a zapnutí pc mi vždy zůstane místo dvou jen jedna nastavená plocha. Je nějaké řešení těchto nepříjemných chyb? Díky...
Kubuntu 20.04

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Dvě chybky v xubuntu-jak na ně?
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2011, 23:16:32 »
Nemám Xubuntu, ale možná zanedlouho mít zase budu  ;D.

1. zkus si doinstalovat/donastavit nějaký aplet do panelu, i když je divný, že by tam po instalaci nebyl
2. při "pravém" kliku a vybráním předvoleb toho přepínače panelů je tam nastaveno po probuzení co?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 28 Června 2011, 19:37:46 »
Díky za info, ikdyž poslední vypnutí/zapnutí bylo ok. Xubu ted testuju na novem pc. Zarazi me ale spotreba ram vyssi, nez u gnome. Vypada to, ze do lts verze zatim nahodim klasiku 11.04 s gnome panelem. Pak uvidim zda to bude xubu, kubu, nebo nejake jine distro s gnome3.
Kubuntu 20.04

sabraq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 28 Června 2011, 19:51:04 »
A nesrovnáváš Ubuntu 32bit s Xubuntu 64 bitů?

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 28 Června 2011, 20:14:13 »
Ne, obe 32b. Ale asi to teď nemá cenu řešit, nahodím gnome panel. Pak se uvidí.
Kubuntu 20.04

Denco

• Návštěvník
  • Linux Beginner
« Odpověď #5 kdy: 29 Června 2011, 11:20:13 »
Len tak pre zaujímavosť, nainštaloval som Xubuntu 11.04 a možnosť Vypať a Reštartovať mám po kliknutí na meno používateľa vpravo hore.
Dualboot: Xubuntu 11.10 / Windows 7 HP

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 29 Června 2011, 17:26:34 »
Tak jako system jsem si nainstaloval mint 11. Vcelku brutalni spotreba ram, po chvili prace s firefoxem a pohravani s systemem byl 1gb pryc, ani jsem nemrkl. Nastesti po prihlaseni s volbou "bez efektu" je to vramci ubuntu gnome celkem ok. Zjistil jsem, ze xubuntu co testuju v virtualboxu ma po startu kolem 150-200mb  na pamet oproti zkusebnimu nasazeni primo na hw, kdy jsem mel od 250mb a vic. Samozrejme srovnatelna sw vybava.
Kubuntu 20.04

sabraq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 29 Června 2011, 17:45:53 »
Tak jako system jsem si nainstaloval mint 11. Vcelku brutalni spotreba ram, po chvili prace s firefoxem a pohravani s systemem byl 1gb pryc, ani jsem nemrkl. Nastesti po prihlaseni s volbou "bez efektu" je to vramci ubuntu gnome celkem ok. Zjistil jsem, ze xubuntu co testuju v virtualboxu ma po startu kolem 150-200mb  na pamet oproti zkusebnimu nasazeni primo na hw, kdy jsem mel od 250mb a vic. Samozrejme srovnatelna sw vybava.

Na 32 bitu?? Já nepoužívám compiz a na 32 bitu s gnome jsem měl po startu zabraných cca. 170 MB paměti. S firefoxem a kupou otevřených panelů se to mohlo vyšplhat k 5-ti stům, ale 1GB jsem při běžné práci neobsáhl nikdy. Leda při hře. Teď na 64 bitu mám s otevřeným FF se třemi panely 500, tady to leze nahoru víc, ale pořád mi ty 2 GB ram stačí.

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 29 Června 2011, 18:06:08 »
No ty hodnoty mam bez problemu v gnome na debianu squeezy.  Pripadne mi, jakoby se ubuntu chovalo pri kazde instalaci trochu jinak. Prikladem budiz xubuntu. Ram rozdily virtualka vs zelezo jsem popsal v minulem prispevku. Ted jsem treba reinstalil system a rekl si, ze xubuntu hodim do virtualky znovu a budu testovat na cisto. gthumb mel minule vsechny funkce vypnute, v nove instalaci zapnute. Soucasnou instalaci treba nejsem schopen donutit zobrazovat nahledy .nef fotek v thunaru. Minule to fungovalo normalne. Vychozi prohlizec obrazku ristoretto se na zeleze i prvni virtualce sekal kdyz mel zobrazit cokoliv mimo jpg, ted bez problemu zobrazi tiff a alespon thumbail nefu...
« Poslední změna: 29 Června 2011, 18:30:09 od libor007 »
Kubuntu 20.04

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #9 kdy: 29 Června 2011, 19:31:30 »
Napiste na kolko RAM to mate instalovane. Zda sa mi ze tu bolo pisane ze ubuntu vyuziva viac RAM na strojoch na ktorych je viac pamate.
Mimochodom to s vypinanim robilo aj mne na skusobnom xubuntu. Cize to asi nebude len nahoda s konkretnym hw.
« Poslední změna: 29 Června 2011, 19:33:15 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 29 Června 2011, 19:41:44 »
No asi to tak bude, mam cca 3,5gb ram. Virtualce nastavuji kolem 1gb. To by vysvetlovalo rozdily. Je urcite lepsi, kdyz je co nejvic veci nactenych. Nejde mi o to, ze mam zabrany 1gb ze skoro ctyrech. Me to jen pri pokusech zarazilo, protoze je ve hre 1gb netbook a tam uz bych logicky nadseny nebyl. Tato informace uz meni situaci, diky. To vypinani je divne, nekdy jde ok, jindy az z log screenu - jak ve virtualu, tak na zeleze.
« Poslední změna: 29 Června 2011, 19:46:19 od libor007 »
Kubuntu 20.04

sabraq

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 29 Června 2011, 20:16:49 »
Hm, tak možná bude xfce panel postižený podobně jako v gnome. Mě se občas spřehážou applety a po probuzení z paměti nevidím applet network manageru. Ale nemám čistou instalaci, tak to nějak neřeším.

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 30 Června 2011, 20:59:50 »
Tak asi su cvok, ale zase sem reinstalil system. Mint se choval divne, tak mam zpet xubuntu na zeleze. Ted se zatim chova dobre, ram relativne ok, vypinani vetsinou jede na poprve. Musim zaklepat, vypada to nadejne.
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.