Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: V LibreOffice nelze ukládat na server  (Přečteno 864 krát)

stg

• Návštěvník
V LibreOffice nelze ukládat na server
« kdy: 28 Června 2011, 14:17:39 »
Zdravím

V zaměstnání používáme převážně ubuntu (kancelářské stroje), nedávno jsme na některé z nich nainstalovali verzi 11.04 od té doby se nedaří ukládat v libreoffice dokumenty přímo na připojený server (běží pod windows server) který slouží jako uložiště dat etc.
Jak při "uložit" i u "uložit jako" skáče tato hláška.

zkoušel jsem všemožná nastavení v libreoffice a bez efektu, do složek na serveru máme neomezený přístup.
S 10.04 a OO vše fungovalo..

ps: Thunderbird neumí zobrazit připojené složky serveru při přikládání přílohy, kdyby někdo věděl řešení budu rád.

Rover623

Re: V LibreOffice nelze ukládat na server
« Odpověď #1 kdy: 28 Června 2011, 14:51:26 »
Tohle je jen obecná hláška, že se nepodařilo uložit, přečíst nebo spojit soubor, v praxi to vlastně jen znamená, že systém nemůže přistupovat k disku, zkus se klasicky přes nautilus dostat na ten server, jestli ti půjde vytvořit tam alespoň nějaký prázdný soubor

stg

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Června 2011, 15:04:31 »
ano pomocí nautila mohu na serveru vytvářet složky, nebo soubory dle libosti .. přesunovat, mazat, kopírovat i upravovat.. tzn. pokud na serveru mám nějakou tabulku (například) už vytvořenou, mohu jí editovat na dálku bez problému, ale v momentě kdy chci vytvořit nový soubor a uložit ho přímo na server tak vyskočí ona obecná hláška ...

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 28 Června 2011, 16:53:27 »
Můžete to zkusit na nějakém jiném počítači jako serveru? Zajímavé by pak bylo zjistit (teda, pokud by to šlo) jakého vlastníka a jaké práva bude mít ten soubor  vytvoření pomocí LibreOffice oproti souboru vytvořeného  třeba tím Nautilem

Zkoušel jsem to v konfiguraci:
LibreOffice na Win7 Pro CZ a server Samba na FreeBSD. Tak to chodí, soubor se vytvoří bez problému jak na veřejném adresáři, tak i na home/user.
Až dorazím večer domů, zkusím to z LibreOffice na Linuxu.

Zkuste ještě vytvořit soubor na serveru pomocí touch. Půjde to?

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 28 Června 2011, 22:12:56 »
Vyzkoušel jsem na Linuxu vytvořit a uložit nový sešit LibreOffice Calc na server. Funguje to, ale doma Windows nevedu, tak jsem ukládal na NFS. Vlastník, skupina  oprávnění se vytvořily správně.   

Citace
ps: Thunderbird neumí zobrazit připojené složky serveru při přikládání přílohy, kdyby někdo věděl řešení budu rád.
Uložit přílohu z TB na síťový disk lze úplně normálně, zkoušel jsem na Woknech i na Linuxu. V čem je problém?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.