Dobrý den,
jsem začátečník, nainstaloval jsem si ubuntu 11.04 (po předchozím odzkoušení, které umožnuje livecd), instalace bez problémů, spuštění rovněž. Systém jsem instaloval s tím, že na disku mám nainstalované W7 a postupně se budu s linuxem blíže seznamovat. Při restartu a nabídce úvodní obrazovky Grubu mi sice nabídne více možností pro přihlášení, bohužel nelze si vybrat - nefunguje klávesnice (v podstatě žádné tlačítko ani kombinace kláves, po stisku např capslocku nebo numlocku se nerozsvítí dioda v pravé části části klávesnice).
Po vypršení času se automaticky spustí první položka, což je ubuntu a os běží (dle mého) normálně. V ubuntu již klávesnice normálně funguje.
Do editace grubu prostřednictvím terminálu jsem se prozatím nepouštěl a využil jsem správce spuštění, tam jsem změnil pořadí os v tabulce a dal na první místo W7.
Tabulka skutečně naběhla s W7 na prvním místě (opět nefungovala klávesnice) ale po vypršení času se W7 nespustil a opět naběhla tabulka s výběrem OS.
Pak jsem ubuntu 11.04 nechal naběhnout z liveCD a znovu nainstaloval. Nyní se OS chová stejně jako po první instalaci.
Jak docílím toho, aby mi nabídka grubu fungovala. Ubuntu se mi líbí ale nutně potřebuji pracovat i s W7 a nyní se k nim nemůžu dostat.
děkuji za radu