Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GNU GRUB - jak nastavit Windows defaultní  (Přečteno 2820 krát)

Sol!d_Sn@k3

• Návštěvník
GNU GRUB - jak nastavit Windows defaultní
« kdy: 01 Července 2011, 12:32:24 »
Dobrý den,
včera se mi Ubuntu zaktualizovalo z 10.10 na 11.04. Na verzi 10 jsem měl v GRUB nastavený jako defaultní Windows 7 a Ubuntu jsem používal jen když jsem rychle potřeboval na internet. Nastavil jsem si to pomocí prográmku StartUp Manager, který jsem stáhl za pomocí Centra Softwaru. Jenže s verzi 11 se zaktualizoval i GRUB a ten StartUp Manager ted prostě nefunguje. Jak jinak můžu nastavit Windows jako defaultní systém?

Také musím dodat, že jsem v Ubuntu nováček a vidím to jen jako jinak vypadají Windows, takže se prosím snažte mluvit jako k úplnýmu noobovi ;D.

Za odpovědi předem děkuji.

Edit: Mám teď teda GRUB 1.99 jen tak pro informaci.
« Poslední změna: 01 Července 2011, 12:38:21 od Sol!d_Sn@k3 »

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: GNU GRUB - jak nastavit Windows defaultní
« Odpověď #1 kdy: 01 Července 2011, 12:38:44 »
Preinštaluj toho StartUpManagera. Malo by to fungovať. V konfiguráku Grubu2 sa ti neradím špárať.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Sol!d_Sn@k3

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Července 2011, 12:50:21 »
Tak to bohužel nepomohlo :-\.

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #3 kdy: 01 Července 2011, 12:58:01 »
Dobrý den,
včera se mi Ubuntu zaktualizovalo z 10.10 na 11.04. Na verzi 10 jsem měl v GRUB nastavený jako defaultní Windows 7 a Ubuntu jsem používal jen když jsem rychle potřeboval na internet. Nastavil jsem si to pomocí prográmku StartUp Manager, který jsem stáhl za pomocí Centra Softwaru. Jenže s verzi 11 se zaktualizoval i GRUB a ten StartUp Manager ted prostě nefunguje. Jak jinak můžu nastavit Windows jako defaultní systém?

Také musím dodat, že jsem v Ubuntu nováček a vidím to jen jako jinak vypadají Windows, takže se prosím snažte mluvit jako k úplnýmu noobovi ;D.

Za odpovědi předem děkuji.

Edit: Mám teď teda GRUB 1.99 jen tak pro informaci.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1195275
ArchLinux (KDE)
Můj web

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 01 Července 2011, 13:24:34 »

Sol!d_Sn@k3

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Července 2011, 13:39:48 »
No nakonec jsem vyhrabal starou instalačku RC Windows 7 a nahodil ten původní bootup bo jak se tomu říká. Jenže ted se mi spouští automaticky Windows a výběr OS se ani neobjeví. Snad to je jen tím, že tam není nastaven žádnej čas, ale pokud ne, tak je to docela blbé, když tu mám nainstalovaný OS a nemůžu ho spustit >:(.

Rover: Jo, přesně tohle jsem potřeboval, ale přišel jsi doslova s křížkem po funuse:-D.

No ještě zkusím znova dát GRUB z Ubuntu instalačky a pak to upravit podle rady od Rovera.

Edit: Tak v tom čase to nebylo. Ve Windows prostě nevidím vůbec Ubuntu. Takže jdu zkusit tu druhou možnost. Držte mi palce (abych pak vůbec ten notes ještě spustil a nemusel reinstalovat úplně všechno:-D).
« Poslední změna: 01 Července 2011, 13:41:53 od Sol!d_Sn@k3 »

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #6 kdy: 01 Července 2011, 13:53:19 »
Stačí obnoviť Grub z livecd.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Sol!d_Sn@k3

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Července 2011, 14:27:44 »
Jo, tak je to v poho. Děkuji všem za ochotu pomoct a hlavně Roverovi623 za definitivní vyřešení problému:). Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.