Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ProFTPD - po startu aktivní, ale nelze se připojit  (Přečteno 1711 krát)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
ProFTPD - po startu aktivní, ale nelze se připojit
« kdy: 30 Prosince 2006, 14:29:33 »
což je divné páč abych ho mohl použít musím po startu systému provést restart proftpd. Proč?
Až po restartu vezme na vědomí celou uživatelskou databázi a běží normálně.
Mám ho jako standalone.
Proč nechce akceptovat autorizaci při připojení hned startu systému? Když by správně měl! Proč musím nejdříve provést "sudo /etc/init.d/proftpd restart" a pak už jede do dalšího restartu systému?
» Linux Mint on mini-ITX boards «

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
ProFTPD - po startu aktivní, ale nelze se připojit
« Odpověď #1 kdy: 30 Prosince 2006, 16:37:37 »
Už jsem to vyřešil. Řešení je prosté. Vtip byl v tom, že já používám k nastavení všech pravidel ProFTPD serveru pomocí GproFTPD kvůli přehlednější konfigurovatelnosti serveru.
Implicitní konfigurační soubor serveru proftpd.conf je umístěn ve složce /etc/proftpd a podle něj demon proftpd pracuje. ALE GproFTPD použije tento soubor jako šablonu, tu nakonfiguruji a po ukončení ji uloží jako stejnojmenný soubor do složky /etc. A tady je ten problém, páč pokud použijem klasické
   sudo /etc/init.d/proftpd start (stop či restart)
tak on načte právě ten ze složky /etc/proftpd a ten není nijak konfigurován. Hoši v tom mají hokej. Nejsnadněji jak to řešit je udělat symlink ze souboru v /etc do složky /etc/proftpd což jsem udělal a je klid. Chodí to hned jakmile zapnu Ubuntu s konfigurací, kterou mám udělanou pomocí GproFTPD přehledně a pohodlně.
Musím říci otevřeně, že linux mne mnohokrát velmi nepřijemně překvapuje. Tohle ještě pořád není pro širokou uživatelskou veřejnost.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.