Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém pri spúštaní notebooku.  (Přečteno 2203 krát)

makos

• Návštěvník
Problém pri spúštaní notebooku.
« kdy: 02 Července 2011, 17:13:28 »
Ahojte,

Nevedel by mi niekto poradiť? Mám NB MSI gx633 a systém  Ubuntu 11.04. Pri zapnutí stroja sa pred zavádzačom grub niekedy (nie vždy) rozblikajú hardverové ikony na notebooku a celá mašina zamrzne. Nerobí to iba vtedy ak NB vypnem a hned zasa zapnem. Po zamrznutí musím odpojiť NB zo siete a vybrať baterku lebo ináč ho neviem vypnúť. Po tomto tvrdom reštarte naskočí normálne a aj tabulka grubu sa zobrazí (ináč  sa nikdy nezobrazuje). Napíšem čo som už skúšal a možno niekto vie poradiť niečo iné.
Ešte poznámka na Win, Ubuntu 10.04 a 10.10 to nikdy nerobilo a odvtedy som zmenil iba to že teraz inštalujem systém z usb kľúča a nie z cd rom(môže byť toto problém?)
Skúšal som:
Preinštalovať nanovo celý systém (obe verzie 32 aj 64).
Preinštalovať grub2 podľa návodu na wiki.
Nainštalovať Mint 11 (vzhľadom že je založený na ubuntu to bolo len tak zo zúfalosti)

S ubuntu som nadmieru spokojný aj ked mal viaceré chyby, a toto je už posledná ktorú neviem vyriešiť.

Dakujem za prípadnú pomoc.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Problém pri spúštaní notebooku.
« Odpověď #1 kdy: 02 Července 2011, 17:15:43 »
No těžko říct, ale pokud ti bez problémů fungovali předchozí verze, bude nejjednodušší se k některé vrátit.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

makos

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Července 2011, 17:56:10 »
No to by som urobil ako posledné, ak to nevyriešim, alebo ešte počkám na 11.10 či sa niečo nezmení.

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Července 2011, 18:47:50 »
puvodne jsi ubuntu povysoval nebo instaloval nacisto? (tj. preinstaloval jsi v pribehu instalace grub?)

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #4 kdy: 02 Července 2011, 18:56:54 »
No to by som urobil ako posledné, ak to nevyriešim, alebo ešte počkám na 11.10 či sa niečo nezmení.

Je v nové verzi vyloženě něco co nejde jinak nainstalovat z jiného distra nebo starší verze Ubuntu? Silně pochybuji.

Určitě přejdi na jiné distro nebo na starší *buntu, protože jinak klidně riskuješ poškození hardwaru (takovéto restarty a tuhnutí ntbku hned po startu je celkem FAIL).
ArchLinux (KDE)
Můj web

makos

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Července 2011, 19:11:49 »
puvodne jsi ubuntu povysoval nebo instaloval nacisto? (tj. preinstaloval jsi v pribehu instalace grub?)

Najprv povyšoval ale potom asi na 10x inštaloval načisto.

Je v nové verzi vyloženě něco co nejde jinak nainstalovat z jiného distra nebo starší verze Ubuntu? Silně pochybuji.

Určitě přejdi na jiné distro nebo na starší *buntu, protože jinak klidně riskuješ poškození hardwaru (takovéto restarty a tuhnutí ntbku hned po startu je celkem FAIL).

No v 11.04 som napríklad musel ovladače bluetooth zameniť za staršie z maverick lebo vôbec nešlo rozbehať BT.

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #6 kdy: 02 Července 2011, 19:27:10 »

Najprv povyšoval ale potom asi na 10x inštaloval načisto.

No v 11.04 som napríklad musel ovladače bluetooth zameniť za staršie z maverick lebo vôbec nešlo rozbehať BT.

O to větší důvod se 11.04 vyhnout, ne?
ArchLinux (KDE)
Můj web

makos

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Července 2011, 19:53:41 »
No vidím že asi budem musieť.   :(

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web