Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome 2 pri logine bez hesla  (Přečteno 1548 krát)

MrGizmof

• Návštěvník
Gnome 2 pri logine bez hesla
« kdy: 09 Července 2011, 20:03:01 »
Zdravím, riešim taký problém ktorý síce bude aktuálny až za rok ale aj tak... Jedná sa mi o to ako nastavím aby sa pri prihlasovaní bez hesla automaticky nastavil Gnome 2. Spravil som na ubuntu účet pre sestru, potom odinštaloval Unity (V tom sa fakt nedá pracovať...), odhlásil a sa skúsil sa prihlásiť na tom druhom. No ale vyzeralo to asi tak že som mal len pozadie a to bolo všetko... tak som to reštartoval a účet zmizol... ale len z login obrazovky, keď som pozrel zoznam účtov tak tam ešte bol... takže som ho zmazal a skúsil to znova, výsledok rovnaký. Vie mi prosím niekto poradiť?

..::malys::..

• Aktivní člen
  • *
  • wake up... hlasujte minus :)
    • CZTorrent
Re: Gnome 2 pri logine bez hesla
« Odpověď #1 kdy: 09 Července 2011, 22:56:11 »
Zdravím, riešim taký problém ktorý síce bude aktuálny až za rok ale aj tak... Jedná sa mi o to ako nastavím aby sa pri prihlasovaní bez hesla automaticky nastavil Gnome 2. Spravil som na ubuntu účet pre sestru, potom odinštaloval Unity (V tom sa fakt nedá pracovať...), odhlásil a sa skúsil sa prihlásiť na tom druhom. No ale vyzeralo to asi tak že som mal len pozadie a to bolo všetko... tak som to reštartoval a účet zmizol... ale len z login obrazovky, keď som pozrel zoznam účtov tak tam ešte bol... takže som ho zmazal a skúsil to znova, výsledok rovnaký. Vie mi prosím niekto poradiť?
uvedom si ze prihlasovani bez hesla je sabotaz  :D  ,navic  pokud se nepletu vsude se  nedoporucuje automatickej login  nehlede na to ze mit aspon dve prostredi je vyhoda   kdyz ti jedno prostredi skonci errorem muzes ho z druheho opravit  a nepotrebujes livko .)

nezkousel jsem to   -  ubuntu si pomatuje posledni sezeni a kdyz nastavis automatickej login melo by se porad opakovat to same prostredi  ale to si fakt nejsem 100 % jistej a ani zkouset to nebudu :D
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

MrGizmof

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Července 2011, 11:03:57 »
Na to kašlem, od 5 ročného decka sa nedá požadovať zabezpečenie účtu  ;D. A fakt sa mi nechce písať heslo vždy keď ide na PC  ::)

..::malys::..

• Aktivní člen
  • *
  • wake up... hlasujte minus :)
    • CZTorrent
« Odpověď #3 kdy: 10 Července 2011, 11:15:18 »
Na to kašlem, od 5 ročného decka sa nedá požadovať zabezpečenie účtu  ;D. A fakt sa mi nechce písať heslo vždy keď ide na PC  ::)
tak ji  nauc na jedno pismenko treba :D   a nebo PC uspavej  to staci kliknout na klavesnici :D moje trileta dcerka si umi sama dat dvd do prehravace spustit obrazovku a ovladacem zapnout pohadku  a podle obalu zrovna pozna kterou chce :D
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 10 Července 2011, 11:32:25 »
Nevím jestli ti to k něčemu bude, ale proč nenastavíš aby ti to při přihlášení do jejího účtu nežádalo heslo. Jinak pokud chceš aby to ihned po startu spadlo do jejího profilu, tak to nastavíš ve svém (administrátorském) profilu v položce "Přihlašovací obrazovka"
« Poslední změna: 10 Července 2011, 11:34:21 od Rover623 »

MrGizmof

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Července 2011, 23:10:00 »
..::malys::..: Ale to teraz už vedia všetky deti  ;D
Rover623: No to by som mohol ale potom to letí hned do unity ktoré tam nie je a celé to padne...a aby to šlo hneď k nej nechcem, sú tu 3 profily (Ja, segra, rodičia)...

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 10 Července 2011, 23:20:18 »
Systém spadne do profilu který daný uživatel naposled použil.

Takže znovu, máš 3 profily, pokud potřebuješ při startu zvolit který z nich nastartuje, ponecháš klasickou přihlašovací obrazovku, kde ve svém profilu pro ostatní (podle potřeby) nastavíš aby systém nepožadoval heslo při přihlášení.

Pokud chceš aby to okamžitě po startu spadlo do nějakého profilu, tak to nastavíš opět ve svém profilu ve volbě přihlašovací obrazovky.

Jak jsem psal výše, systém si pamatuje, jaký profil daný uživatel naposled použil. Mám nastaven systém stejně (3 profily-já, přítelkyně, synovec-4 roky).
Kromě svého profilu mám nastaveno, že systém nepožaduje pro přihlášení ostatních heslo (uživatelé a skupiny) a 3 nastavené desktopy, mě to přihlásí do Gnome Shell, přítelkyni do Unity a synovce do Qimo

MrGizmof

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 11 Července 2011, 11:20:04 »
No dobre, práve som si všimol že sa dá nastaviť default prostredie  ;D. Asi som toho dosť zabudol, poslednú verziu ubuntu som mal 9.04.....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.