Sabraq myslel env, ale to není třeba, potřeba je jenom napsat správně cestu. Buď to napiš v uvozovkách nebo escapuj mezery protilomítkem (zde odpověď na otázku to lomítko "Program\ Files" je OK?), určitě máš mezery taky v názvu aplikace. Možný varianty:
wine ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Microsoft\ Office/Office12/WINWORD.EXE
wine "~/.wine/drive_c/Program Files/Microsoft Office/Office12/WINWORD.EXE"
wine "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\WINWORD.EXE"
Pacholik má pravdu, uteklo mi písmenko. Vykopíroval jsem ti to z mého spouštěče na ploše, který byl vytvořen při instalaci. Zvláštní, že san andreas, který uvedeným spouštěčem na ploše spustím, překopírováním do konzole nespustím. Ani pomocí wine + plná cesta v unixové konvenci.
A jiný program, který jsem neinstaloval, ale pouze překopíroval do program files ve wine jsem spustil pouze tak, že jsem buď v terminálu přeskákal až do toho adresáře s .exe, nebo v nautilu poklepáním na daný .exe. S uvedením celé cesty do terminálu se to spustilo a ukončilo s tím, že program nemohl najít nějaký soubor, který byl ve stejném adresáři. Pouze když jsem provedl cd ~/.wine/../Program Files/něco něco/ a potom napsal wine něco_něco.exe, tak se to spustilo.
Tak jsem si vytvořil na ploše soubor, kam jsem napsal
cd /home/ros/.wine/drive_c/Program\ Files/TTD/ && wine ttd.exe, uložil a nastavil jsem mu spustitelný příznak. Pak při každým spouštění to zařve, že textový soubor má spustitelný obsah a dá to možnosti jestli spustit, nebo zobrazit. Ale funguje to.