Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunční hardware v Linuxu-bezdrátová klávesnice,USB skener,USB IP Skype phone  (Přečteno 4180 krát)

Pierot

• Návštěvník
Ahojte, prosím o radu neb mi v Linuxu nefunguje mnoho hardware

BEZDRÁTOVÁ KLÁVESNICE v LINUXU PŘI STARTU PC NEFUNGUJE
Ahojte,po přechodu z Widlí XP na poslední Ubuntu mi přestala při startu PC fungovati značková bezdrátová klávesnice Labtec a nefunguje ani Microsoftˇácká,což mi znemožňuje se dostati do BIOSu a nemohu ani zvoliti chci-li po startu pokračovati v Ubuntu, nebo ve Widlích XP.Pakliže nastartuje Ubuntu,pak už bezdrátová klávesnice funguje,ale zavaděč GRUB ji při startu ignoruje.
Na PC DELL Optiplex mám jenom USB zdířky a tudíž nemohu použíti PS/2 připojení.
Klasická klávesnice jde,ale chci používati svou novou bezdrátovou LABTEC WIRELESS DESKTOP 1200, ke které mám originál instalační CD s ovladači,ale ty mi jsou v Linuxu na nic.

SKENER v LINUXU NEFUNGUJE VŮBEC
Chtěl jsem  Windows XP přestati úplně používati,ale nakonec jsem Rath,že jsem je ještě neodinstaloval,protože  v Ubuntu mi nefunguje ani USB scanner ASTRA SCAN SLIM 2.0 zatímco ve Windows XP chodí bez jakýchkoli problémů a také si nevím rady jak ho v Linuxu zprovozniti,když ho žádný software „Simple Scan“ ani „Xsane“ neberou, neb ho Linix nepozná.

USB IP TELEPHONE v LINUXU ROVNĚŽ NENÍ FUNKČNÍ
Zrovna tak nejde USB IP phone,který jsem bez problémů pro Skype telephonování ve Widlích používal a ovladače Windoes z originál CD mi jsou v Linuxu na nic.

A příkazový řádek jsem dosud coby začátečník nepoužíval a ani nevím jak nakonfigurovati aby mi skener, bezdrátová klávesnice a IP telephone fungovaly.

Tedˇ už chápu proč se mnoho lidí nechá od Linuxu odraditi. Mnoho hardware v něm totiž nefunguje a málokomu se chce vyhazovati funkční věci a experimentovati a kupovati nový hardware kvůli změně OS.

Prosím o radu,neb jsem Ubuntu na rozdíl od Mandrivy nadšen,
 až na tato úskalí s klávesnicí a skenerem.

Díky za radu všem ! Začátečník Petr

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
což mi znemožňuje se dostati do BIOSu a nemohu ani zvoliti chci-li po startu pokračovati v Ubuntu, nebo ve Widlích XP.

S tímto Ubuntu nemá nic společného.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Klávesnice:

http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/121204

Skener:

http://www.abclinuxu.cz/hardware/vstupni-zarizeni/scannery/umax/umax-astrascan-slim

USB IP TELEPHONE v LINUXU ROVNĚŽ NENÍ FUNKČNÍ

Co je to za telefon? Kam se připojuje, přes usb do PC?

Na PC DELL Optiplex mám jenom USB zdířky a tudíž nemohu použíti PS/2 připojení.

Opravdu tam zezadu nejsou PS/2 konektory?? Pokud máte zařízení s PS/2 konektory a chcete je připojit přes USB, existují redukce PS/2<->USB.

http://www.okcomputers.cz/redukce-ps/2-usb/d-59263/
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Pierot

• Návštěvník
PC Dell Optiplex nemá PS/2 zdířku ale 8 x USB + 2x USB na monitoru Dell,
vyzkoušel jsem bezdrátovou klávesnici i scaner i IP Skype telephon připojiti postupně do všech 10ti USB portů a klávesnice v Ubuntu funguje i s krysou bez problémů,ale při startu PC nefunguje a nedostanu se příkazem F2 do BIOSu,protože ho protože klávesnice při startu nejde zatímco ve Widlích ano,takže je to Linuxem.Ubuntu s tím samozřejmě nic společného nemá, neb v tom Labtec bezdrátová klávesnice i krysa fungují normálně
ale v UBUNTU zase nefunguje skener ani IP telephon,které se připojují také do USB,neb můj Dell ani jiné porty nemá,jak jsem psal a nevím jak v terminálu zadat aby Ubuntu scaner Umax Astra Slim  a IP phone pro internetovou telephonii bralo?Nevyznám se v Linuxových ovladačích a příkazech,ale znám základy DOSu jenž je podobný,takže předpokládám že bych to zvládl, kdybych věděl co zadati a Ubuntu mi velmi vyhovuje, nechci se vrátiti do Widlí ale nechci kupovati kvůli přechodu na Ubuntu nový skener a IP telephone, když fungují a jde jen o driver pro Ubuntu Gnome.

jmp

• Host
v momente, kdy se snazite dostat do biosu jeste _zadny_ OS nebezi, takze to asi zadny OS neovlivni...

sabraq

• Závislák
V biosu existuje taková funkce týkající se klávesnice - nevím jak se přesně jmenuje, ale většinou mají PC PS/2 porty a bios si šahá pro klávesnici právě tam. Zmiňovanou funkcí lze zajistit, aby bios počítal i s klávesnicí připojenou přes USB a tudíž s takto připojenou klávesnicí bylo možné do něj vstoupit. Pokud ten Dell opravdu PS/2 nemá, mělo by to rovnou fungovat s USB klávesnicí, ale spíš s drátovou. V momentě, kdy se PC zapne ta bezdrátová klávesnice nemusí být spárovaná se základnou.

K tomu scaneru - více vám poví lsusb a třeba dmesg | grep usb v terminálu.

A linux má s dosem podobný možná tak blikající kurzor, co se týče terminálu:D.

Rover623

V momentě kdy na počítači najíždí BIOS jheště nic jiného neběží, pokud PC v tento moment ignoruje stisknutí  příslušných kláves na klávesnici, tak ani neví, že se něco mačká. U bezdrátových klávesnic je celkem obvyklé, že se aktivují až při naběhnutí OS. Navíc notebooky Dell obvykle ignorují při startu stisky čehokoli na externí klávesnici (drátové i bezdrátové) a berou příkazy pouze z vlastní klávesnice.

Co se týče toho ostatního, je nutné to připojit k počítači, do terminálu zadat
Kód: [Vybrat]
lsusb a výpis dát sem

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Mám tři různá USB telefonní sluchátka a všechny fungují na první zapojení (pro hovory, nefungují na nich tlačítka pro vytáčení). Volám Skypem denně.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

sabraq

• Závislák
Optiplex není notebook.

Rover623

To vím, až na to, že to je Dell Optiplex jsem si všiml až teď. Ovšem co jsem psal platí, tedy až na tu vlastní klávesnici. Jinak u Optiplexu je nutné zapnout v BIOSu USB support, aby šla USB klávesnici, jinak si myslím, že PS/2 by tam měl být, ale pokud tam už není (novější model), stejně to má občas i s nějakou drátovou klávesnicí problém (Logitech G15), tak bych se moc nedivil, že to ten bezdrát nebere

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.