Ahojte, prosím o radu neb mi v Linuxu nefunguje mnoho hardware
BEZDRÁTOVÁ KLÁVESNICE v LINUXU PŘI STARTU PC NEFUNGUJE
Ahojte,po přechodu z Widlí XP na poslední Ubuntu mi přestala při startu PC fungovati značková bezdrátová klávesnice Labtec a nefunguje ani Microsoftˇácká,což mi znemožňuje se dostati do BIOSu a nemohu ani zvoliti chci-li po startu pokračovati v Ubuntu, nebo ve Widlích XP.Pakliže nastartuje Ubuntu,pak už bezdrátová klávesnice funguje,ale zavaděč GRUB ji při startu ignoruje.
Na PC DELL Optiplex mám jenom USB zdířky a tudíž nemohu použíti PS/2 připojení.
Klasická klávesnice jde,ale chci používati svou novou bezdrátovou LABTEC WIRELESS DESKTOP 1200, ke které mám originál instalační CD s ovladači,ale ty mi jsou v Linuxu na nic.
SKENER v LINUXU NEFUNGUJE VŮBEC
Chtěl jsem Windows XP přestati úplně používati,ale nakonec jsem Rath,že jsem je ještě neodinstaloval,protože v Ubuntu mi nefunguje ani USB scanner ASTRA SCAN SLIM 2.0 zatímco ve Windows XP chodí bez jakýchkoli problémů a také si nevím rady jak ho v Linuxu zprovozniti,když ho žádný software „Simple Scan“ ani „Xsane“ neberou, neb ho Linix nepozná.
USB IP TELEPHONE v LINUXU ROVNĚŽ NENÍ FUNKČNÍ
Zrovna tak nejde USB IP phone,který jsem bez problémů pro Skype telephonování ve Widlích používal a ovladače Windoes z originál CD mi jsou v Linuxu na nic.
A příkazový řádek jsem dosud coby začátečník nepoužíval a ani nevím jak nakonfigurovati aby mi skener, bezdrátová klávesnice a IP telephone fungovaly.
Tedˇ už chápu proč se mnoho lidí nechá od Linuxu odraditi. Mnoho hardware v něm totiž nefunguje a málokomu se chce vyhazovati funkční věci a experimentovati a kupovati nový hardware kvůli změně OS.
Prosím o radu,neb jsem Ubuntu na rozdíl od Mandrivy nadšen,
až na tato úskalí s klávesnicí a skenerem.
Díky za radu všem ! Začátečník Petr