Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozházené aplikace po liště [vyřešeno]  (Přečteno 2513 krát)

Michal Janoušek

• Návštěvník
  • Stále žiju!!! :D
    • vpsFree.cz
Rozházené aplikace po liště [vyřešeno]
« kdy: 17 Července 2011, 06:20:54 »
Ahoj,
Už párkrát se mi stalo, že jsem zapnul noťas a ikony na liště (aplikace) jako wifi ikona, vypnutí, čas, status icq, hlasitost,... přehází. samo od sebe.
Tak hnusně, až to je nepřehledné... Vždycky to ještě nějak šlo(když se to přehodilo) - zvykl jsem si, ale teď to je vážně na dvě věci.

Teď to mám takto: (pravá půlka horní lišty)

Místo normálního seřazení (poslední vypnutí, předposlední obálka s časem,..)
Přesunout to normálně ani nejde...

Poradíte mi prosím někdo? jak to opravit a zajistit, aby se to nestalo víckrát....
- Určitě tento problém nemám jedinej.

Děkuji předem za vyřešení mého problému! :-)
« Poslední změna: 17 Července 2011, 19:46:58 od Pavel Půlpán »
Notebook: ASUS N53SV-SX455V, Intel Core i5 2410M 2.3 GHz (intel turbo boost 2 - 2.9 GHz), 8 GB RAM, 750 GB HDD, NVIDIA GeForce GT540M
Tiskárna: Canon Pixma MP550

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Rozházené aplikace po liště
« Odpověď #1 kdy: 17 Července 2011, 09:09:35 »
To je GNOME Panel, že jo?

Je třeba je "přeházet ručně" zpátky. Protože nejspíš budou zamčené, tak si kliknout na každý ten applet pravý tlačítkem, odškrtnout "Zamknout v panelu" a pak si je postupně přesunout (kliknout prostředním a táhnout) na správná místa (a pak zase pozamykat).

Prostě se to občas stává a nejde s tím nic nadělat.

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 17 Července 2011, 09:45:09 »
Zjistil jsem k tomu jen 2 věci, občas pomůže si v Ubuntu Tweaku zaškrtnout uzamčení všech panelů. Další možností je, vzít si applet indikace uživatele a ten vypínač (jsou dohromady)+ tu obálku s ikonou baterie, zvuku a klávesnice (to se taky posouvá jako celek) a sešoupnout si to celé někam doprava, to ostatní jako je oznamovací oblast Gnome a čas musíš dát tak aby to s tím zhora uvedeným nesousedilo

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 17 Července 2011, 10:02:13 »
Neviem ci to pomaha naozaj ale mne sa zda ze ak si nechas medzi appletmi medzeru(neukladas ich hned vedla seba) tak sa prestanu prehadzovat. Ide o to ze niektorym apletom sa meni sirka podla toho co zobrazuju a ked sa nemaju kam roztiahnut tak sa to vsetko pri starte rozhadze. Napriklad aplet datumu ma inu velkost ked zobrazuje 1.maja a inu ked 11.maja. Tiez ak mas zapnute pocasie tak sa menia velkosti ikon.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

clovicek11

• Aktivní člen
  • *
  • "Běžný uživatel" :)
« Odpověď #4 kdy: 17 Července 2011, 10:10:52 »
Neviem ci to pomaha naozaj ale mne sa zda ze ak si nechas medzi appletmi medzeru(neukladas ich hned vedla seba) tak sa prestanu prehadzovat. Ide o to ze niektorym apletom sa meni sirka podla toho co zobrazuju a ked sa nemaju kam roztiahnut tak sa to vsetko pri starte rozhadze. Napriklad aplet datumu ma inu velkost ked zobrazuje 1.maja a inu ked 11.maja. Tiez ak mas zapnute pocasie tak sa menia velkosti ikon.
Ahoj. Mě se to stává taky. Zamknutí panelů v Ubuntu tweak nepomohlo. Zkoušel jsem i větší rozestupy mezi jednotlivými částmi (applety) a pár dní to fungovalo. Včera jsem si ale všimnul že už se to zase přeházelo. Musíme asi ještě experimentovat  ;)
HTPC:     RPi3 + KODI
Desktop: Lenovo IdeaCentre K330 i7 + Linux Mint 19 + Win10

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 17 Července 2011, 11:01:18 »
Já to řešil kvůli přepínání monitorů s různým rozlišením, ale podstata je stejná. Napsal jsem si dva skripty - jeden umí nastavení panelu uložit a druhý naopak obnovit. Ve vašem případě by stačilo po uložení nastavení přidat spuštění skriptu pro obnovu do automaticky spouštěných aplikací, ale s prodlevou, aby se provedl až po načtení celého panelu. Nebo si dáte na panel klikátko a v případě potřeby kliknete a hotovo. Více zde:
http://gdhnotes.blogspot.com/2011/03/neporadek-v-gnome-panelu-pri-zmenach.html

Michal Janoušek

• Návštěvník
    • vpsFree.cz
« Odpověď #6 kdy: 17 Července 2011, 17:02:46 »
Tak jsem si to nějak přeházel...
Akorát mi nejde ta obálka, baterie, znak klávesnice přehodit přes ikonu WiFi a ikonu Opery.
Ale to mi moc nevadí...

Zkusím ten scriptík :)...

Já ten noťas připojuju k televizi, která má samozřejmě jiné rozlišení než noťas... Tak to bude určitě tím.
Notebook: ASUS N53SV-SX455V, Intel Core i5 2410M 2.3 GHz (intel turbo boost 2 - 2.9 GHz), 8 GB RAM, 750 GB HDD, NVIDIA GeForce GT540M

Michal Janoušek

• Návštěvník
    • vpsFree.cz
« Odpověď #7 kdy: 17 Července 2011, 17:33:09 »
jo, bezva! :-)
Podařilo se mi to přeházet tak jak chci... A uložit pomocí toho scriptíku.

Děkuji všem za vaše rady :-).

Armus69

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.netlancers.cz
Re: Rozházené aplikace po liště [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 17 Července 2011, 19:52:14 »
Díky za script, tohle jsou takový ty bezvýznamný chyby co mě ale naprosto vytáčej.
jabber:  Armus69@jabber.cz

Michal Janoušek

• Návštěvník
    • vpsFree.cz
« Odpověď #9 kdy: 17 Července 2011, 21:25:19 »
přesně tak...
Jinak je Ubuntu dokonalost sama :-).

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #10 kdy: 17 Července 2011, 21:42:05 »
přesně tak...
Jinak je Ubuntu dokonalost sama :-).

:D:D
ArchLinux (KDE)
Můj web

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #11 kdy: 17 Července 2011, 22:10:28 »
Občas mám taky pocit, že bych někoho proplesknul, ale naštěstí většinu těch "bezvýznamných chyb" si vyřeším sám a beru to jako zábavu. Jak říkám - od té doby co mám Ubuntu, nemám čas na jiné hry  ;D

Michal Janoušek

• Návštěvník
    • vpsFree.cz
« Odpověď #12 kdy: 17 Července 2011, 22:33:08 »
Raději pár takových chyb, než Widle...
Těch už mám opravdu plné zuby... :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.