Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak rozchodit ASRock AD410PV pro ubuntu??  (Přečteno 1755 krát)

Humupolik

• Návštěvník
Jak rozchodit ASRock AD410PV pro ubuntu??
« kdy: 23 Července 2011, 13:03:49 »
Zdravím všechny ,poradí mi prosím někdo jak mám zprovoznit novou základní desku ASRock AD410PV. dostal sem k ni cd s ovladačema ,ale jen pro wokna a to konkrétně XP/XP 64bit ,vista/vista 64bit , 7/764bit. pod woknama bych to asi nemel problém rozjet ale nevím jestli a jakej mam použít ovladač pro moje ubuntu...
Dík moc za rady.
David

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Jak rozchodit ASRock AD410PV pro ubuntu??
« Odpověď #1 kdy: 23 Července 2011, 14:44:16 »
Aký máš problém? Na CD ani na nete nič ako máš na tom CD nenájdeš...všetko by ti malo ísť out of box.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Humupolik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Července 2011, 15:16:08 »
Mno problem je v tom ze sem si koupil mini itx desku kuli uspore mista a k tomu i mini itx bedynku a po zapojeni vsech komponent a zapnuti se jen rozjedou ventilatory a hdd a asi po 5sec se vse zastavi. a jelikoz stavim pc takhle poprve (do tet to bylo vzdy jen upgrade HW) tak nevim jak postupovat abych neco nes..palil nebo neod..rovnal. Predpokladam ze tam asi neni nainstalovany bios ale nevim to na 100%
« Poslední změna: 23 Července 2011, 15:22:58 od Humupolik »

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #3 kdy: 23 Července 2011, 16:10:21 »
Mno problem je v tom ze sem si koupil mini itx desku kuli uspore mista a k tomu i mini itx bedynku a po zapojeni vsech komponent a zapnuti se jen rozjedou ventilatory a hdd a asi po 5sec se vse zastavi. a jelikoz stavim pc takhle poprve (do tet to bylo vzdy jen upgrade HW) tak nevim jak postupovat abych neco nes..palil nebo neod..rovnal. Predpokladam ze tam asi neni nainstalovany bios ale nevim to na 100%
Počkej. Nerozumím tomu. To tedy snad není problém pro ubuntu ne? Mini *tx desky snad mají stejnou architekturu (jen jiný rozměr) a linuxový kernel je podporuje. Takžee spíš HW problém, kámo. Překontroluj si kabel a usazení komponent ve slotech.
ArchLinux (KDE)
Můj web

Humupolik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Července 2011, 18:12:48 »
no pro ubuntu to rozhodne neni problem jen mi nejde nabootovat a ani grafika nenajizdi jen se vse na chvilu rozjede (ventilátory, HDD a po asi 5sec vypne)

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 23 Července 2011, 20:02:08 »
Tohle je HW problém, ale těžko odhadovat co je blbě

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #6 kdy: 23 Července 2011, 20:29:19 »
Tohle je HW problém, ale těžko odhadovat co je blbě
Tak jelikož se deska zapne, venitlátory jedou. Tak bych to tipnul že to selže někde na diagnostice po startu desky. Tam se kontroluje obsazenost slotů. Takže něco v nějakým slotů dělá neplechu. Zkusit jiný ram moduly, odpojit externí grafiku, co já vím.
ArchLinux (KDE)
Můj web

Humupolik

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 23 Července 2011, 22:17:09 »
externi grafiku to nema je tam integrovana ,HDD je WD (western digital) 200Gb a mam tam 2x 1Gb ram 800MHz tot vse co potrebuju a aj tam mam

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #8 kdy: 23 Července 2011, 22:46:55 »
Špatný zdroj?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Humupolik

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 23 Července 2011, 23:03:51 »
No to mne podrz skusil sem vyradit 1 ze 2 ram a ono ejhle vse se rozbehlo...A pritom ramky nejsou starsi 12sti mesicu... ??? tak to bude reklamace... Jinac vsem zucastnenym moooc dik za spolupraci.
David

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #10 kdy: 24 Července 2011, 11:22:32 »
No to mne podrz skusil sem vyradit 1 ze 2 ram a ono ejhle vse se rozbehlo...A pritom ramky nejsou starsi 12sti mesicu... ??? tak to bude reklamace... Jinac vsem zucastnenym moooc dik za spolupraci.
David
Sem ti to říkal. Zkus tu funkční ramku dát do toho druhýho slotu, tak zjistíš zdali není chyba ve slotu.
ArchLinux (KDE)
Můj web

Humupolik

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 24 Července 2011, 12:41:10 »
Vse sem otestoval je to ramka dikes vsem

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.