Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 3D akceleracia vo virtual box  (Přečteno 3443 krát)

jack525

• Host
3D akceleracia vo virtual box
« kdy: 23 Července 2011, 20:25:39 »
ahoj mam graficku kartu od ati radeon hd 4570, 512 mb  3D akceleracia mi ide efekty  funguju ale pri virtualizaci windows xp mi 3D akceleracia na xp nejde mam ho nainstalovany cez virtual box a ked som aj povolil 3D akceleraciu v nastaveniach VB  aj som nainstaloval pridavky pre hosta tak dxdiag stale pise ze direct draw alebo nieco take ze disabled a neda sa zapnut prosim poradte ako je to s touto kartou lebo pod ubuntu mi ide mam ubuntu 10.04 64 bit a mam aj nainstalovane neslobodne ovladace a efekty mi idu celkom dobre myslim to hybanie okien a tak

jack525

• Host
Re: 3D akceleracia vo virtual box
« Odpověď #1 kdy: 23 Července 2011, 20:26:38 »
a este som zabudol  cez vb som skusal aj ubuntu 11.04 nainstaloval som pridavky pre hosta povolil 3D a unity islo bez problemov len na widlach 3D nejde

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #2 kdy: 23 Července 2011, 20:30:20 »
a este som zabudol  cez vb som skusal aj ubuntu 11.04 nainstaloval som pridavky pre hosta povolil 3D a unity islo bez problemov len na widlach 3D nejde
1. Prostředí windows xp pro svůj běh neumí využít 3D akceleraci. Proč ji tedy potřebuješ? A direct-draw nemá s 3D akcelerací jak se chápe mnoho společného. Je to 2D api.
« Poslední změna: 23 Července 2011, 20:31:57 od skunkos »
ArchLinux (KDE)
Můj web

jack525

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Července 2011, 20:33:50 »
no potrebujem hlavne na hry nie nic extra  napr pri hre the sims 2 mi vipisalo ze potrebuje 3D alebo nieco take ale stalo sa mi to aj pri viacerych hrach viem ze na vb sa velmy hry hrat nedaju ale ked som mal windows vista tak som len tak schvalne vyskusal vb a nainstaloval som don xp  a 3D islo a aj hry isli

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #4 kdy: 23 Července 2011, 21:21:40 »
no potrebujem hlavne na hry nie nic extra  napr pri hre the sims 2 mi vipisalo ze potrebuje 3D alebo nieco take ale stalo sa mi to aj pri viacerych hrach viem ze na vb sa velmy hry hrat nedaju ale ked som mal windows vista tak som len tak schvalne vyskusal vb a nainstaloval som don xp  a 3D islo a aj hry isli

Hrát hry přes VirtualBox je tedy pěkný masochismus. To snad raději vyzkoušet wine.

http://wiki.ubuntu.cz/Wine
ArchLinux (KDE)
Můj web

jack525

• Host
« Odpověď #5 kdy: 23 Července 2011, 21:32:41 »
aha diki a skual si to uz niekedy ake hry si pod tim spustil ?

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #6 kdy: 23 Července 2011, 21:38:13 »
aha diki a skual si to uz niekedy ake hry si pod tim spustil ?

http://appdb.winehq.org/
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #7 kdy: 23 Července 2011, 22:55:13 »
Existuje aj aplikácia s menom PlayOnLinux. Je to súbor skriptov pre inštaláciu hier a rôznych aplikácií. A s lahkosťou môžeš inštalovať aj veci, ktoré tam nie sú. Napr. si pozrieš, s ktorúou verziou wine app/hra dobre beží a inštaluješ...sestre som cez to nainštaloval The Sims 3. Je tam predpripravený skriptík, čiže je to otázka pár kliknutí.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

jack525

• Host
« Odpověď #8 kdy: 23 Července 2011, 23:38:42 »
aha no diki a este som sa chcel vseobecne opytat ze ci je ta moja graficka karta dobra na ubuntu  neslobodny ovladac mam ale len tak sa pytam

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #9 kdy: 24 Července 2011, 11:21:30 »
aha no diki a este som sa chcel vseobecne opytat ze ci je ta moja graficka karta dobra na ubuntu  neslobodny ovladac mam ale len tak sa pytam
Pokud je to ntbková verze, tak mám uplně tu stejnou. Je v pohodě.
ArchLinux (KDE)
Můj web

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 24 Července 2011, 11:21:52 »
Ve VirtualBoxu jde zprovoznit spolu s windows 3D akcelerace ale jen 128MB ram na grafiku. Zkoušel jsem to jen ze zajímavosti. Nastavíš si to přímo v klikátku Virtualboxu povolením 3D a nastavení maximum RAM pro grafiku a ještě povolíš přístup k HW. Poté musíš windows nastartovat v nouzovém režimu "F8" a v něm doinstalovat Přídavky pro hosta a povolíš při instalaci 3D akceleraci. Ale jak říkám dovolí ti to max 128MB bez ohledu kolik máš opravdovou grafiku.  :-\
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

jack525

• Host
« Odpověď #11 kdy: 24 Července 2011, 13:13:02 »
aha no diki za poradenie ja som robil asi zly postup ja som povolil 3D akceleraciu hned po vytvoreni virtualneho stroja  a pamat grafiky som dal 128 mb kedze viac sa neda a moja grafika ma 512 mb  a pridavky pre hosta som instaloval hned po instalacii windows xp ale nie v nudzovom rezime  ale v normalnom rezime cize  mam to nainstalovat v nudzovom rezime a az potom povolim 3D akceleraciu vo VB  ? alebo ju povolim este pred instalaciou pridavkov pre hosta ?

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #12 kdy: 24 Července 2011, 13:15:27 »
Ty přídavky pro hosta, konkrétně část 3D akcelerace, jde nainstalovat pouze v nouzovém režimu (mělo by to vyhodit hlášku, která na to upozorňuje). Nevím jak XP, ale ve WIN 7 to tak je.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

jack525

• Host
« Odpověď #13 kdy: 24 Července 2011, 13:17:28 »
aha tak skusim nainstalovat win 7  a pridavky hosta v nudzovom rezime a je jedno kedy tu 3D  zapnem v nastaveniach VB mam to zapnut az po instalaci pridavkov alebo je to jedno ?   ???

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #14 kdy: 24 Července 2011, 13:22:05 »
nejdřív povolit a potom instalovat přídavky.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

jack525

• Host
« Odpověď #15 kdy: 24 Července 2011, 13:26:35 »
aha dobre tak uz viem preco mi to nejde dakujem ti  velmi za pomoc  aspon nemusim  pouzit dualboot ja uz widle na ostro nechcem virtualizacne mi to staci   este raz dakujem   po cesky: mnohkrat dekuji  ;)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #16 kdy: 24 Července 2011, 18:47:24 »
IMHO je ale lepšie použiť wine/PoL ako sa serinkať s VBčkom :/...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.