Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome 3 - rozbitie systému  (Přečteno 1304 krát)

vawaver

• Aktivní člen
  • *
Gnome 3 - rozbitie systému
« kdy: 25 Července 2011, 16:37:55 »
Cez víkend som inštaloval čistú inštaláciu 11.04 na mojom notebooku. Všetko prebehlo v poriadku až do momentu pokiaľ som nepridal zdroje na Gnome 3, neurobil update, kde sa mi posťahovala hromada ďalších súborov.
Následne po reštarte systému ma čakala miesto štandardnej "tehlovej" logon obrazovky Ubuntu, obrazovka so slabomodrým pozadím, iným fontom na prihlasovacom okne. Po prihlásení cez klasické prihlásenie som očakával Unity rozhranie ale miesto toho ma čakal totálne rosypany desktop v ktorom chýbal prístup do niektorých položiek menu.
Neviete prosím poradiť čo sa mohlo odohrať, nakoľko toto isté sa opakovalo po ďalšej čistej inštalácii (s pôvodnou som nevedel čo urobiť).
Resp. ako správne postupovať pokiaľ chcem mať funkčné rozhranie Gnome 3 bez ďalšieho vplyvu na stávajúcu inštaláciu a dopad na Unity?
Jedná sa o 64bit verziu 11.04ky.
Na Gnome rozhraní na mojom notebooku fungujem od verzie 9.04 - bez podobnej skúsenosti.

Ďakujem

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re: Gnome 3 - rozbitie systému
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2011, 19:11:35 »
Asi to neumíš, mám těch instalací celou řadu bez problémů. Pokud chceš pomoci, popiš hw a postup, jak jsi gnome 3 instaloval.

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2011, 19:18:13 »
Dakujem za odpoved.

HW je notebook Toshiba Tecra A10-12L so 4 GB RAM
Postup instalacie bol taky ze som si cez Ubuntu Tweak pridal zdroje na Gnome 3 PPA. Nasledne doslo uz len k spominanej akcii ako som popisoval vyssie. Doslo k doinstalovaniu mnozstva suborov, nasledny restart -> polofunkcne Ubuntu

Tesim sa na odpoved.

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 25 Července 2011, 21:51:06 »
Na instalaci gnome 3 existuje na netu sofistikovaný návod. Proč jsi ho nepoužil? Přidávat zdroje podle tweak nevede k dobrým koncům. Najdi si tuhle adresu a z čisté instalace ubuntu nainstaluj přesně podle návodu. http://news.softpedia.com/news/How-to-Install-GNOME-3-on-Ubuntu-11-04-194085.shtml

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 25 Července 2011, 21:54:41 »
A navíc, nikdo nebude studovat, co má Tvůj notebook za grafickou kartu apod. A o unity samozřejmě přijdeš.

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2011, 22:53:11 »
Na instalaci gnome 3 existuje na netu sofistikovaný návod. Proč jsi ho nepoužil? Přidávat zdroje podle tweak nevede k dobrým koncům. Najdi si tuhle adresu a z čisté instalace ubuntu nainstaluj přesně podle návodu. http://news.softpedia.com/news/How-to-Install-GNOME-3-on-Ubuntu-11-04-194085.shtml
Dakujem za vysvetlenie. Uz viem kde je teda problem. To mi dava uplne iny pohlad na vec. Pokial to teda nie je mozne udrzat v stave aby to bezalo naraz (Unity a aj Gnome 3), je to pre mna otazkou na zamyslenie co uprednostnit.
Este raz dakujem.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.