Varianta 1)Já bych asi po restartu zmáčknul F12 a zadal spouštění bootování z CD. Případně mrknout do Biosu, ale zcela jistě ti bootování z CD fungovat musí, jen bude třeba tomu nějakou klávesou pomoct ...většinou ve spodní části obrazovky výrobce uvádí, jak se do tohoto boot menu dostaneš ... někdy je třeba tohle povolit ještě v biosu..
Po nabootování bych udělal mount systémového oddílu + chroot a následný update-grub ...to by mělo stačit .. kdyby ne, tak jak už bylo uváděno, dle postupu na wiki obnovit grub 2..
Varianta 2)Nejsou potřeba žádné CD, pokud je systém v pořádku a jen nemůže najít cestu, tak mu ji jednoduše zadat ručně ...když najedeš do nabídky GRUBu, najedeš na řádek se svým jádrem, které chceš nabootovat a zmáčkneš písmeno "e" (aspoň v GRUB 1), tak můžeš editovat spouštěč... a tam zkoušet, co se chytne...UUID znát nebudeš, takže místo UUID zkoušet /dev/sda1, /dev/sda2, /dev/sda3 .... a něco se chytne

Po každém neúspěšném pokusu je možné, že se to sekne a budeš muset restartovat, ale někdy tě to jednoduše pustí "o krok zpět" a jen přepíšeš "čísilko" ...pak jak najedeš do systému, tak bych jen zkusil "sudo update-grub" ...měl by si vše opravit
Řešil jsem to hodněkrát, občas mi systém zaměnil číslování oddílů a tím pak nemohl tento oddíl najít, mnohdy mou chybou, když jsem s diskama laboroval ...ale vždy stačilo výše uvedené a rozběhlo se to