Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Jak jste na tom s používáním Unity?

Unity se mi líbí a hodlám jej používat
15 (19.5%)
Unity má sice nedostatky, ale hodlám jej používat
11 (14.3%)
Unity budu používat až  po vychytání nedostatků
5 (6.5%)
Unity se mi líbí, ale jsem věrný jinému prostředí
10 (13%)
Unity se mi nelíbí a používat jej nehodlám
36 (46.8%)

Celkem hlasů: 76

Autor Téma: Anketa - Unity  (Přečteno 9809 krát)

Milou3

• Návštěvník
Anketa - Unity
« kdy: 05 Srpna 2011, 12:54:39 »
Včera jsem poprvé nainstaloval Ubuntu 11.04. Při prvním osahání se mi hned zalíbila jeho grafická stránka, oceňuji také chování oken (přichytávání k okrajům, rozdělování na půl obrazovky). Zdá se mi, že oproti předchozí verzi malinko línější start. Bližší zkoumání bude probíhat dnes  :) Očekával jsem po přečtení různých recenzí a diskuzí něco naprosto otřesného, ale z krátkého setkání jsem mile překvapen. Uvidíme, jestli a jak mě budou některé prvky ovládání iritovat  :)

Zajímalo by mne, jak jste na tom s používáním / nepoužíváním Unity vy, ostatní Ubunťáci.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: Anketa - Unity
« Odpověď #1 kdy: 05 Srpna 2011, 13:04:12 »
Jsem konzervativec... špatně se lanařím na nové věci ;D a proto předposlední volba :)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Poslední změna: 05 Srpna 2011, 14:50:51 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

alkoholik

• Host
« Odpověď #3 kdy: 05 Srpna 2011, 19:59:21 »
Nebudu, ani nemůžu. Používám jinou distribuci, Ubuntu pouze vyskouším hned po vydání asi pár dní pak povyšuju na "před-alfu" zaexperimentuju a rozmr*
Když jsem viděl Unity prvně a naposled v čerstvý 11.04 hned jak jsem našel terminál, tak jsem ho začal používat jako TWM.
Přestože Ubuntu sám nepoužívám instaluju ho začátečníkům a spokojenost zatim ve verzi 10.04, tady se Unity nebráním pokuď bude vyhovovat.
Skončim to asi takhle, snad věděj co dělaj. Nehlasuji nejsem *bunťák.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #4 kdy: 06 Srpna 2011, 00:45:01 »
Kolik těch anket ohledně Unity tady ještě bude? ;D Mně tam chybí 6. možnost - Unity jde úplně mimo mě, takže se mi nemůže líbit/nelíbit.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 06 Srpna 2011, 08:52:17 »
Unity je podle mne prostředek k ovládání desktopu, který je řešen úplně jinak než jiná prostředí, ale bohužel nepřináší efekt přehlednosti a intuitivního ovládání. Přijde mi to jako snaha se za každou cenu odlišit. Důvody pro které jej nemohu přijmout jsou:
  • nemožnost snadné konfigurovatelnosti
  • nemožnost snadného poziciování a změn velikosti
  • nepřijatelné propojení s horním panelem
  • v tuto chvíli jej hodnotím jako otřesný
Zatím nejdokonalejší způsob desktopu je spojení dvou prvků. Tím je jednoduše spravovatelný dock co do jeho dominance a pozice plus ovládací panely v jednoduchém a přehledném okně. To už ale vymyslel před mnoha a mnoha lety Mac OS X. Jistou alternativou je Gnome Classic, jehož možnostmi se dalo k etalonu Mac OS X přiblížit.
Pokud jde o Unity domnívám se, že se musí změnit. Myslím si, že pokud by byl u Unity odtržen dock od panelu a koncepce panelu zůstala zachována, tak by mu to výrazně prospělo.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 06 Srpna 2011, 12:11:12 »
  • v tuto chvíli jej hodnotím jako otřesný
Tak pod to bych se podepsal :( Kdo nevěří ať vyzkouší vývojovou verzi OO kde je vidět obludné spojení Gnome3 a Unity. Nikdo soudný nemůže věřit že se v OO ještě něco zásadního změní. Natty s Gnome2 a Unity byl jenom slabý odvar. No snad to takhle bude vidět jenom pár jedinců a Ubuntu nepůjde do kytek....

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #7 kdy: 06 Srpna 2011, 17:27:39 »
mně se to vůbec nezalíbilo, na panel nalevo jsem nebyl zvyklej nikdy a dash mi gnome-do nenahradí...takže jsem rád, že unity můžu svobodně aspoň úplně nepoužívat, když už né nastavit, a používam dál osvědčenou kombinaci awn+gnome-do.

Janka Venkovanka

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 07 Srpna 2011, 11:42:34 »
Zase?
Mně to vůbec nevadí.
Nejlepší je, že nejvíc na změnu nadávají ty co vychvalují to od Gnome :D
Ubuntu <3

pondeli

• Návštěvník
    • Pôžičky cez internet
« Odpověď #9 kdy: 07 Srpna 2011, 15:37:08 »
Mám z neho rozpačité pocity. Celé mi to príde rýchlo, rýchlo a aj tak celý ten koncept.... by som musel od podlahy zmeniť svoje zvyklosti. Možno niekedy v budúcnosti
Vybavte si aj vy tú najvýhodnejšiu pôžičku cez internet. Všetko potrebné vybavíte ľahko a jednoducho z pohodlia domova, nikam nemusíte chodiť, nepotrebujete dokladovať svoj príjem ani nemusíte zakladať nehnuteľnosť.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #10 kdy: 07 Srpna 2011, 15:39:43 »
Mám z neho rozpačité pocity. Celé mi to príde rýchlo, rýchlo a aj tak celý ten koncept.... by som musel od podlahy zmeniť svoje zvyklosti. Možno niekedy v budúcnosti

To jsem si ze začátku říkal taky, nicméně potom co jsem byl nucen na 14 dní přemigrovat na 10.04, tak jsem zjistil, že jsem si na to tak zvyknul, že vlastně nechci nic jiného  ;D
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

oudrnicky

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 07 Srpna 2011, 15:52:00 »
Mě by tedy nevadila koncepce Unity a ani Gnome-shellu, ale tam kam se posunulo Gnome 3 je fakt hnus velebnosti ??? ??? ???

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #12 kdy: 07 Srpna 2011, 16:30:24 »
Asi takhle:

:)

pavolzetor_revival

• Host
« Odpověď #13 kdy: 08 Srpna 2011, 21:18:22 »
bezny user napr. moc casto nezabludi do nastaveni, pozrite si roadmap na 3.2 gnome, proste vela veci tam pribudne, a mne sa to paci kam to speje ten desktop, dbus, telepathy, e-d-s, pulseaudio atd.

Milou3

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 10 Srpna 2011, 13:45:28 »
Tak po pár dnech používání Unity jsem přešel zpět ke klasickému Gnome panelu. Na mém 24" monitoru je to s Unity zkrátka ergonomické utrpení. Několik takových postřehů:

- Global menu - proč? Cestovat na velkém monitoru z pravého dolního rohu, kde je spuštěná aplikace, do levého horního jen kvůli najetí do menu je velice amatérké a nedomyšlené. U maximalizovaného okna význam Global menu nepopírám. Proboha, opravdu se s tíím vývojářům pracuje dobře???

- Launcher - vzhledově velice pěkně zpracovaný panel. Ale proč např. slučovat více oken prohlížeče pod jednu ikonu? Mám velký monitor a rád bych využil spíš jeho hlavní přednost - a to přehlednost.

- Dash - fujtajbl teda.. Postrádám zde slušnou strukturu, postrádám možnost úpravy k obrazu svému. Vždy jsem byl odpůrce Start nabídky v KDE, ale tohle mi nesedlo už vůbec.

Na Unity jsem moc chvály nečetl už dříve, ale musel jsem se přesvědčit sám. Možná s tím něco zásadního do verze 11.10 provedou. Ale v současnosti je klasické Gnome v ergonomii o několik tříd výše. 

kost

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 11 Srpna 2011, 11:02:45 »
Unity se mi nelíbilo. Původně sem chtěl s upgradem hned přepnout na klasiku. Když už sem ho měl, řekl jsem si, že vyzkouším co to umí. 2 hodiny sem nadával (chvílema i hodně sprostě), druhý den jsem hned ráno přepnul na klasiku, ale nebylo to ono. Večer sem zase zkusil Unity a od tý doby mě u manželky (která unity nechce) klasika gnome 2 rozčiluje, připadá děsně zdlouhavá při hledání čehokoli, pracovní prostor děsně malej - integrovanej spouštěč je ideální na naše 14" thinkpady...

Takže já dělím uživatele na dva tábory:
1. Ti co dali šanci Unity a nejdřív si jí zkusili upravit a pár hodin používali
2. Ti co Unity šanci nedali.  ;-)

(Necupujte mě. Nepochybuju, že existují i ti co si myslí, že existují i ti co dali šanci a nenávidí. Ale z druhé strany by se dalo namítnout, že nedali dostatečně velkou šanci  ;D - ta u někoho může být týden, měsíc, rok... ;-) Ale chápu naštvanost a nechuť cokoli měnit.)

Milou3

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 11 Srpna 2011, 11:37:00 »
@ kost: no vidíš, a já jsem se ke klasickému gnome 2 vrátil i bez manželky a rád   :)

- jak píšeš: "ntegrovanej spouštěč je ideální na naše 14" thinkpady...". Pro můj větší monitor je prostě celkově Unity utrpení. Dostatečně velká šance je velice široký pojem  :D Nechuť měnit odpadne většinou tehdy, pokud dokážeš uživatele přesvědčit, že staré zaběhnuté je v současnosti neefektivní, těžko použitelné; nebo že to nové přináší něco významně  lepšího.

Netvrdím, že je pro mě Unity navždy uzavřená záležitost. Dokud je tu však ještě krátkou chvíli gnome 2, tak zůstávám u něj. A možná bude samotné gnome 3 na takové úrovni, že ani Unity zkoušet znovu nebudu.

..::malys::..

• Aktivní člen
  • *
  • wake up... hlasujte minus :)
    • CZTorrent
« Odpověď #17 kdy: 11 Srpna 2011, 11:47:02 »
tak to ja UNITY uzavrel jako nepouzitelne  bezne mam otevreno vice jak 10 oken a to je v unity pohreb :D  presedlal jsem na gnomeshell- gnome3  ktere je moc navykove   a krasne se mi v tom pracuje  a nemuzu si vynachvalit :)  ke gnome2 uz se vracet uz nehodlam   gmoeshell je pro me jasna volba :)
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #18 kdy: 11 Srpna 2011, 11:54:56 »
tak to ja UNITY uzavrel jako nepouzitelne  bezne mam otevreno vice jak 10 oken a to je v unity pohreb :D  presedlal jsem na gnomeshell- gnome3  ktere je moc navykove   a krasne se mi v tom pracuje  a nemuzu si vynachvalit :)  ke gnome2 uz se vracet uz nehodlam   gmoeshell je pro me jasna volba :)
Nechápu v čem je problém? Oprot Gnome-panelu vidím velkou výhodu v tom, že ikdyž mám otevřených deset aplikací a od každé dvě okna, tak neztrácím přehled. Na gnome-panelu to zmizelo a ztratil jsem přehled. V Unity jsou všeříkající ikonky a šipečky přehlednější.

Milou3

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 11 Srpna 2011, 12:14:47 »
Citace
Nechápu v čem je problém? Oprot Gnome-panelu vidím velkou výhodu v tom, že ikdyž mám otevřených deset aplikací a od každé dvě okna, tak neztrácím přehled. Na gnome-panelu to zmizelo a ztratil jsem přehled. V Unity jsou všeříkající ikonky a šipečky přehlednější.

a co takové global menu... mít na ploše 10 oken a lítat od každého do slavného GM... vychytávka jak z pomocné školy.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #20 kdy: 11 Srpna 2011, 12:35:26 »
Citace

a co takové global menu... mít na ploše 10 oken a lítat od každého do slavného GM... vychytávka jak z pomocné školy.

Mne GM až tak príliš nevadí. Tú ponuku aj tak využívam minimálne, neviem si predstaviť mať otvorených 10 okien na ploche a behať z jednoho menu do druhého. Jediná aplikácia, kde mi GM vadí je Gimp. V ostatných aplikáciach používam aj tak klávesové skratky "alt+_"
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #21 kdy: 11 Srpna 2011, 13:11:15 »
Citace

Omlouvám se, uvědomil jsem si, že global menu nepoužívám ;D

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #22 kdy: 14 Srpna 2011, 20:29:55 »
Plánoval jsem přejít z 9.04 na LTS, které někdy vyjde.
Takhle to s Ubuntu balím, budu hledat nějaké dobré distro s jednoduchou správou a Gnome odpovídající Gnome z 9.04.
Zkus Mint 11

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #23 kdy: 15 Srpna 2011, 20:27:12 »
Linus:

Citace
Linus Torvalds - +Cyrill Gorcunov: it's not that I have rendering problems with gnome3 (although I do have those too), it's that the user experience of Gnome3 even without rendering problems is unacceptable.

Why can't I have shortcuts on my desktop? Why can't I have the expose functionality? Wobbly windows? Why does anybody sane think that it's a good idea to have that "go to the crazy 'activities'" menu mode?

I used to be upset when gnome developers decided it was "too complicated" for the user to remap some mouse buttons. In gnome3, the developers have apparently decided that it's "too complicated" to actually do real work on your desktop, and have decided to make it really annoying to do.

Here's an example of "the crazy": you want a new terminal window. So you go to "activities" and press the "terminal" thing that you've made part of your normal desktop thing (but why can't I just have it on the desktop, instead of in that insane "activities" mode?). What happens? Nothing. It brings your existing terminal to the forefront.

That's just crazy crap. Now I need to use Shift-Control-N in an old terminal to bring up a new one. Yeah, that's a real user experience improvement. Sure.

I'm sure there are other ways, but that's just an example of the kind of "head up the arse" behavior of gnome3. Seriously. I have been asking other developers about gnome3, they all think it's crazy.

I'm using Xfce. I think it's a step down from gnome2, but it's a huge step up from gnome3. Really.
26.7.2011   
+1065

Zdroj:

http://www.linuxexpres.cz/hry-heroes-of-newerth-je-zdarma-doom-3-bude-open-source
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Jarda Šimon

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 16 Srpna 2011, 15:37:42 »
mno chvilku jsem si zvykal a dnes se mi uz celkem libi  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.