Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE: V Nastavení systému nevyskoči dialog pro heslo  (Přečteno 1658 krát)

GeBu

• Aktivní člen
  • *
Ahoj, v KDE v Nastavení systému nemohu nikde najít dialog kam bych zadal heslo, abych mohl provádět úpravy, ke kterým jsou potřeba admin práva. Např. dole vyskočí takovéto ozubené kolečko, že jsou připraveny aktualizace. Když na něho kliknu otevře se KPackageKit, ale po stisknutí použít to skončí chybou na heslo, ale to nikam zadat nejde.

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
Re: KDE: V Nastavení systému nevyskoči dialog pro heslo
« Odpověď #1 kdy: 05 Srpna 2011, 17:26:35 »
Někdy se stane že Kpackagekit překryje jiné okno do kterého se vkládá heslo. Zkus Kpackagekit posunout, nebo minimalizovat.

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 06 Srpna 2011, 00:00:16 »
V některých verzích Kubuntu nebo KDE mi tohle také zlobilo (policy-kit prostě nefungoval) a vyřešil jsem to teprve až čistou instalací 11.04 (předtím jsem pořád jen upgradoval). Ale dalo se to částečně obejít tím, že se celé Nastavení systému spouštělo rovnou s právy roota, příkazem "kdesudo systemsettings". Avšak nemusí to fungovat u všeho a pozor, nenastavuj tam pak něco, u čeho práva roota normálně nepotřebuješ.
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Srpna 2011, 16:21:13 »
Díkes. Instalaci balíčků budu dál dělat přes Synaptic. Potřeboval jsem to na instalaci fontů do systému.
Ale dalo se to částečně obejít tím, že se celé Nastavení systému spouštělo rovnou s právy roota, příkazem "kdesudo systemsettings". Avšak nemusí to fungovat u všeho a pozor, nenastavuj tam pak něco, u čeho práva roota normálně nepotřebuješ.

erumoico

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 07 Srpna 2011, 20:40:19 »
Zdar
Dnes se mi stalo to samé, když jsem kámošovi něco instaloval přes KPackageKit. Odškrtnul jsem "Remember authorization" a po instalaci to už dělalo. Nevím přesně jak jsem to opravil (zkoušel jsem toho víc naráz), ale myslím že se to opravilo, když jsem přejmenoval "KPackageKit" ve složce "~/.kde/share/config/" na "KPackageKit.old" a při spuštění KPackageKit se vytvořil na tom místě výchozí konfigurák KPackageKit.
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 07 Srpna 2011, 23:06:49 »
Mimochodem, níže uvedené je hodně důležitá informace, protože většina programů se z příkazové řádky dá spustit pomocí názvu aplikace např. "kate", "inkscape" apod., ale u toho "Nastavení systému" to zase tak průhledné není.
Hodně se mi líbí jak je to udělané ve Windows, když kliknu v menu pravým tlačítkem na aplikaci, tak:
1) Mohu ve vlastnostech zjistit, co se vlastně provádí za příkaz.
2) Mohu aplikaci spustit s právy jiného uživatele (administrátora).

příkazem "kdesudo systemsettings"

erumoico

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 08 Srpna 2011, 10:13:37 »
...
Hodně se mi líbí jak je to udělané ve Windows, když kliknu v menu pravým tlačítkem na aplikaci, tak:
1) Mohu ve vlastnostech zjistit, co se vlastně provádí za příkaz.
2) Mohu aplikaci spustit s právy jiného uživatele (administrátora).
...
Pravým tlačítkem klikni na [K] (tedy nabídka spouštěče aplikací) a vyber "Upravit aplikace..." -> najdi si program který chceš a klikni na něj -> v kolonce "příkaz:" uvidíš příkaz -> klikni na pokročilé a můžeš zvolit uživatele pod kterým to můžeš spustit.
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 08 Srpna 2011, 12:15:46 »
Díkes. Hodně dobré.

Pravým tlačítkem klikni na [K] (tedy nabídka spouštěče aplikací) a vyber "Upravit aplikace..." -> najdi si program který chceš a klikni na něj -> v kolonce "příkaz:" uvidíš příkaz -> klikni na pokročilé a můžeš zvolit uživatele pod kterým to můžeš spustit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.