Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Několikahodinová neúspěšná instalace [vyřešeno]  (Přečteno 1613 krát)

Majared

• Návštěvník
Několikahodinová neúspěšná instalace [vyřešeno]
« kdy: 07 Srpna 2011, 20:53:42 »
Zdravím všechny,
protože si nevím rady a nikde nenašel odpověď, tak se vám musím svěřit s potíží při instalaci. Mám netesa  :D Toshiba NB-305 a honil jsem na něm ubuntu 9.10 (vše v pohodě). Teď jsem se rozhodl pro upgrade a smázl jsem disk a nemůžu na něj dostat verzi 10.10. Instaluju přes USB CD a trvá to a trvá hodinu, dvě a vždycky se v instalačním procesu dostanu do určité části (pokaždý jiné), někdy to ztuhne cca v 75% někdy se nerozjede ani instalace a pořád třeba půl hodiny vidím jen fialovou úvodní obrazovku a nevím si s tím rady. Zkoušel jsem instalovat bez zatržení stahování aktualizací, zkusil jsem v BIOSu vypnout SATA mód (na rady), ale nic nepomáhá. Prostě PC stojí, čumí a nic se neděje. CD se netočí, HDD nebliká (tedy blikne asi jednou za deset minut). Nevíte někdo kam to trefit kladivem aby se to rozběhlo  ;D ;D ;D

Děkuji za každý tip co kde jak vypnout nebo přepnout či zapnout  :)
« Poslední změna: 10 Srpna 2011, 08:29:28 od Tadeáš Pařík »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Několikahodinová neúspěšná instalace [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 07 Srpna 2011, 21:01:21 »
Vyskusaj vytvorit liveUSB. Ak nabootujes s usb cd snad by to malo bootovat aj priamo s usb.
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20flash%20disku
Ak to bude blbnut aj potom tak bude problem v usb v ntb.
Samozrejme pred tym vyskusaj ci mas v poriadku stiahnuty ISO obraz disku.
http://wiki.ubuntu.cz/Kontrola%20MD5

Ak by ti boot z usb kluca nesiel a jedina moznost bude to cd tak vyskusaj zkontrolovat ten iso subor a cd na chyby.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Srpna 2011, 21:07:20 »
Kontrolu ISO souboru jsem už dělal a ta dopadla OK, ale zkusím to live USB, to jsem ještě nezkoušel. Děkuju za odkaz s návodem jak na to i za nápad. Za pár hodin  ???, snad ne napíšu jak jsem dopadl.........grrrr. Tak nic. Nejde mi vytvořit bootovatelná flashka (mám 1GB, místa plno, ale nepustí mě vybrat ho) můžu jen vytvořit bootovatelný ISO na SDkartu, tak jsem tak učinil, ale notes stejně nenabootoje, sice napíše info o SYSLINUX 3.63 Debian atd....., ale to je všechno, pak zahlásí unknown keyword in cofiguration file, což nechápu jaký neznámý klíčový slovo a ve kterém konfiguračním souboru myslí???

Ještě máte někdo nějaký nápad?
« Poslední změna: 07 Srpna 2011, 21:28:44 od Majared »

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2011, 21:30:15 »
Kludne to môže byť tým, že prihlasovacie meno si dával s VELKÝM písmenom.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Srpna 2011, 21:34:00 »
Ne, ne tím to není, protože když dáš při instalaci přihlašovací jméno s velkým písmenem, tak tě systém vůbec nepustí dál (je stále dsablované tlačítko "vpřed"), tedy u instalace v grafickém režimu u alternate Cd by to asi šlo, nevím, ale v mém případě to problém neřeší. Nicméně díky za nápad, taky mě to kapánek potrápilo  >:(

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Srpna 2011, 22:54:37 »
Co na to říct, už mě to fakt nebaví, ludra jedna trefená. Od verze 8.10 je tohle moje první zklamání ubuntem. Ne a ne nainstalovat. Teď jsem ve fází, kdy tvrdí, že stahuje jazykové balíky a stahuje je už hodinu a z toho posledních půl hodiny tvrdí, že zbývá ještě 55:46 minut, takže je to zase tuhý i když myš trhaně reaguje. No na to myslím nemám nervy. Nevím v čem je problém, když starší verzi nainstaluju v pohodě a verzi 10.10 ne a ne, tak komplem to asi logicky nebude. A už to chcíplo uplně. Bez vnějšího zásahu zčernala obrazovka a nereaguje na nic. Takový ekvivalent modré smrti akorát, že je černá - no fuj. Tak to se nepovedlo.
« Poslední změna: 07 Srpna 2011, 23:43:11 od Majared »

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 07 Srpna 2011, 23:49:42 »
Co odpojit síťový kabel, aby ta instalace nemohla na net něco stahovat a zkusil bych raději 10.04 je to LTS, takže na tom bude líp než 10.10

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 08 Srpna 2011, 00:04:58 »
Hezkyyyyyy = instalace dokončena. No néééé, konečně po třech hodinách úmorné práce se to snad rozjede. Nouž to bootuje, ale stejně je to nějaký divný, protože než se zapla obrazovka, tak zase minuta v řiti. Nicméně se mi to podařilo rozjet následujícím způsobem. Při bootování z instalačního CD jsem zmáčkl F6 a doplnil bootovací parametry na acpi=oldboot, což nestačilo a měl jsem jen blikající kurzor na černé obrazovce, tak jsemto znova vypnul a zapnul a přidal ještě parametr xforcevesa. No a po přidání těchto dvou parametrů (současně) se konečně ubunt nainstaloval. Teď už jen vyřešit proč se spouští tak nehorázně dlouho?

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 08 Srpna 2011, 00:09:40 »
Je to ludra, najíždí mi jen do konzole v textovým režimu. Zítra až se z toho vyspím tak to všechno zformátnu a bude klid. Sem nevěřil, že to někdy napíšu, ale zlatý widle  >:( Tohle je vážně na kladivo. FUJ FUJ FUJ, jeden z nejhorších zážitků u PC. *censored* píše že nemůže otevřít soubor /boot/grub/grubenv
« Poslední změna: 08 Srpna 2011, 00:18:18 od Majared »

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 08 Srpna 2011, 00:42:50 »
Skús 11.04 (poprípade debian stable/testing). Inak ak zadávaš boot parametre tak ich tam po inštalácií musíš zadať natrvalo.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 09 Srpna 2011, 16:57:28 »
Tak definitivum stav je, že pokud chcete instalovat i s aktualizacema systému tak asi jedině mezi půlnocí a třetí hodinou ráno, jak se to povedlo mě. A po úplné aktualizaci systému vše běží jak má, naprosto OK, odezvy dobrý, modrejzub, wifina, vše potřebné běží jak má. Tak jsem spokojen, akorát ta instalace byla peklo. Děkuju všem za rady a tipy jak na to.  ;D

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 09 Srpna 2011, 22:54:49 »
Mimo iné ty to sťahovanie môžeš aj preskočiť ;)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #12 kdy: 10 Srpna 2011, 09:25:40 »
Alebo zvolit iny server. Napr. svajciarsko.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.