Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vylouceni aplikace v Berylu  (Přečteno 1885 krát)

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
Vylouceni aplikace v Berylu
« kdy: 02 Ledna 2007, 15:54:23 »
Zdravim,
jde nejak ci nekde nastavit aby se ta ci ona aplikace spustila bez "podpory" Berylu ? respektive pokud spustim Gaim na Beryla, tak spadne a nebo kdyz si otevru terminal RDP na Win server tak je pruhledny, takze se na nem neda pracovat ... Proste nejaky seznam aplikaci na ktere by se neaplikoval Beryl.

Doufam, ze jsem se vyjadril jasne ;-)
Prominte me otazky, jsem totalni lama a zacatecnik, ale chci vedet vic ! Mejte se mnou prosim strpeni ... ;-)
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 02 Ledna 2007, 16:45:19 »
Mám pocit že to asi nejde... mě zase zloběj 3D aplikace (gamesy). No není to plná verze tak snad to dodělaj. Zatím se osobně musím spokojit s tím, že když si chci zahrát přepnu se.
Ty by sis musel asi udělat vlastní script, kterej by vypnul beryl globálně, pak by spustil tvoje wokno a když by si aplikaci ukončil znovu by nahodil beryla.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Ledna 2007, 17:28:05 »
Když mě něco zlobí (Guitar pro 5 pod wine třeba) tak si přepnu z berylu do metacity ,
Hry moc nepařím, ale třeba Bilard Gl nebo Torcs jedou dobře pod berlem, ale pravda nejsou to hry typu Unreal či Wolfenstein.
Gaim mě nezlobil nikdy pod Berylem, mám 2.0.0beta5 v Feisty, ale v Edgy 2.0.0beta3 taky jel v poho, tak nevim.
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

Hejhula

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2007, 17:28:17 »
Řešil jsem to samé, připojení přes RDP při spuštěném Berylu.
Odpověď jsem našel zde: http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=306823

Ve zkratce:
před spuštěním aplikace je potřeba nastavit proměnnou XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1
takže například script, který obsahuje následující:

Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash
XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 tsclient
spustí tsclienta, který tak podivně průhledný nebude.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.