Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s instalací Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" [vyřešeno]  (Přečteno 1306 krát)

Lamma_nr1

• Návštěvník
Ahoj

Rozhodl sem se po dlouhé době vyskoušet zase tu nějakou novou distribuci Linux, zvítezila ubuntu 11.04ka. Stáhl sem si ISO z ubuntu.cz (ver. Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" desktop 64bit) jelikož mám notebook HP 530 s dvoumi jádry od Intelu a tato verze je podle stránek ubuntu.cz přímo na tyto procesory...Iso vypálil, vyčlenil sem si na disku místo (Partition Magic) a v BIOSU klasicky nastavil boot z CD..Bři bootování z disku došlo k problému č.1. Poprvé mě to při načítání instalátoru stoplo že na CD chybí soubor potřebný k instalaci..Poučen z předchozích nezmarů z instalací Linuxu sem NTB restartoval a pokusil se nabootovat znovu..Nyní se již povedlo vše zdárně nabootovat a dokonce zvolit jazyk k instalaci (Čeština). Při potvrzení že chci nainstalovat ubuntu na počítač (obr.č 1) najednou bác a problém číslo 2 kterou nespravil ani oblíbený restart ani moje dosavadní zkušenosti s Linuxem. Po odentrování v instalátoru nastal nejspíše pád a černá obrazovka mě naznačovala že mam nejspíše špatný druh instalace (obr.č 2) a instalace nepokračovala. Moje otázka zní kde v čem je chyba nebo kde jí popř. v čem jí dělám. Dík Lamma_nr1

« Poslední změna: 12 Srpna 2011, 08:31:00 od Vojtěch Trefný »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Problém s instalací Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal"
« Odpověď #1 kdy: 11 Srpna 2011, 18:03:29 »
Tak T2050 bude asi ona výjimka potvrzující pravidlo, protože i podle stránek Intelu má jen 32bit instrukční sadu (prostě fuj).

Ostatní chyby ukazují na špatně stažené/vypálené ISO -- http://wiki.ubuntu.cz/Kontrola%20kvality%20CD

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 11 Srpna 2011, 23:14:23 »
CPU (aspoň tie v NB) s názvom/nálepkou DualCore majú iba 32bit inštrukčnú sadu. Tiež mám takéto doma (ale na takte 1.7GHz) a 64bit OS na tom nerozbehnem :)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Lamma_nr1

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Srpna 2011, 00:58:35 »
Děkuji za odpovědi  :) Stahl semi 32bitovou verzi a de se na věc...Doufám že příští přízpěvek na forum bude již z Ubuntu...Ještě jednou dík..

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 12 Srpna 2011, 07:53:51 »
Mám CPU s názvem DualCore a mám 64bit, i když ten můj Intel je jeden z mála co má v téhle konfiguraci i podporu virtualizace.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 12 Srpna 2011, 08:30:50 »
Z dvoujádrových procesorů Intel nemají 64bit instrukční set jen "Intel Core" (Yonah), "Dual-Core Xeon LV" (Sossaman) a nějaké ty Atomy. Nějak ještě vymyslím, jak to na té stahovací stránce vylepšit.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #6 kdy: 12 Srpna 2011, 09:49:15 »
Z dvoujádrových procesorů Intel nemají 64bit instrukční set jen "Intel Core" (Yonah), "Dual-Core Xeon LV" (Sossaman) a nějaké ty Atomy. Nějak ještě vymyslím, jak to na té stahovací stránce vylepšit.
Hej presne aj toto čo má v NB je Yonah a aj ja mám jeden Yonah (T2250).
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.