Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Facebook font - Ubuntu 11.04  (Přečteno 2158 krát)

gazovski

• Návštěvník
Facebook font - Ubuntu 11.04
« kdy: 12 Srpna 2011, 19:22:39 »
Zdravím vás všechny.

Nevíte někdo co způsobuje to že se FB zobrazuje s tim hnusným fontem? Zkoušel jsem googlit a dokonce jsem nějakej font doinstalovával atd., ale beze změny.

Používám nejnovější net broswer Google Chrome a dělám mi to od té doby co jsem upgradoval na novou verzi ubuntu.

Rover623

Re: Facebook font - Ubuntu 11.04
« Odpověď #1 kdy: 12 Srpna 2011, 20:01:36 »
V nastavení Chromu změň písmo na takové jaké chceš

gazovski

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Srpna 2011, 23:40:14 »
Na to jsem samozřejmě koukal.. Nastavení je stejné (defaultní). Problém se oběvuje jenom u stránek FB, jinde jsem žádné abnormality nepozoroval.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 13 Srpna 2011, 00:03:18 »
Pak je to ale problém FB

gazovski

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Srpna 2011, 08:04:35 »
A proč se to teda na Winech a všude jinde zobrazuje normálně? Stejný prblém je i u Firefoxu, a další broswery jsem nezkoušel.

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 13 Srpna 2011, 09:02:31 »
Protože font Ubuntu je v Ubuntu defaultní, ve Windows je defaultní C1250. Pokud je stránka FB skutečně tak dementní a přebírá nastavení písma ze systému a nikoli z borwseru, pak budeš muset změnit písmo v systému

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #6 kdy: 13 Srpna 2011, 11:18:19 »
Zdravím vás všechny.

Nevíte někdo co způsobuje to že se FB zobrazuje s tim hnusným fontem? Zkoušel jsem googlit a dokonce jsem nějakej font doinstalovával atd., ale beze změny.

Používám nejnovější net broswer Google Chrome a dělám mi to od té doby co jsem upgradoval na novou verzi ubuntu.

Trochu off-topic, ale IMHO "ten hnusný font" príliš veľa nenapovie. Môže to znamenať len nevkusný/nečitateľný (čo Ubuntu font podľa mňa nie je), s chýbajúcimi znakmi, atď. Šikol by aspoň screenshot, prípadne názov fontu ak ho poznáš...
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

jmp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 13 Srpna 2011, 18:50:37 »
Protože font Ubuntu je v Ubuntu defaultní, ve Windows je defaultní C1250. Pokud je stránka FB skutečně tak dementní a přebírá nastavení písma ze systému a nikoli z borwseru, pak budeš muset změnit písmo v systému
mno, mozna by bylo lepsi neporovnavat font a kodou stranku - ono to muze byt ve vysledku dost matouci... ;-)

aaaaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 13 Srpna 2011, 18:58:09 »
v Google Chrome není v nastavení tohle viz. obrázek.

[attachment deleted by admin]

Danny145

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 13 Srpna 2011, 19:13:55 »
sice nepomůžu, protože jsem to moc neřešil, ale dělalo mi to po instalaci Wine.. a dělalo to jak v Chrome tak v Opeře. Smázl jsem Wine, ptž nehraju a je to ok...

gazovski

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 14 Srpna 2011, 14:29:10 »
Zdravím vás všechny.

Trochu off-topic, ale IMHO "ten hnusný font" príliš veľa nenapovie. Môže to znamenať len nevkusný/nečitateľný (čo Ubuntu font podľa mňa nie je), s chýbajúcimi znakmi, atď. Šikol by aspoň screenshot, prípadne názov fontu ak ho poznáš...

Hnusný ve smyslu jiný. Písmena jsou silnější, a vypadá to jinak. Než když si ho zapnu třeba zrovna zas v G Chrome na Winech

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #11 kdy: 14 Srpna 2011, 22:30:23 »
Hnusný ve smyslu jiný. Písmena jsou silnější, a vypadá to jinak. Než když si ho zapnu třeba zrovna zas v G Chrome na Winech
Screenshot.

"Ubuntu font" je typografická rodina (stejně jako Arial, Tahoma,...), cp_1250 je kódování horní poloviny ASCII tabulky (jako latin1, cp_852,...). Takže neplést dohromady!
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.