Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PureFTP web administrator na VPS hosting [vyřešeno]  (Přečteno 2489 krát)

JS

• Aktivní člen
  • *
PureFTP web administrator na VPS hosting [vyřešeno]
« kdy: 16 Srpna 2011, 14:52:44 »
Chtel bych touto cestou pozadat o pomoc zdejsi serverove guru. :-)
Mam nasledujici problem s PureFtp na virtualnim serveru, ktery mi poskytuje hosting. Problem je v tom, ze oni uz tam maji PureFTP rozjete, kdyz server instaluji z jejich prednastavene sablony. Tato sablona mi jinak velmi vyhovuje az na zminene FTP. Lze totiz pres jejich webovou administraci zadavat nove uzivatele a chrootnout je do jejich subdomeny, kde meji prava i na zapis. Ja bych potreboval jim pridelit adresar mimo tyto subdomeny a cteni zapis pridavat podle potreby. Na to jsem si nasel hezkou webovou administraci zde http://machiel.generaal.net/index.php?subject=user_manager_pureftpd
Tato aplikace mi maximalne vyhovuje. Prokousal jsem se problemy se zakazanou funkci v PHP a spojeni s MySQL. To uz mi funguje. Problem je ze po zapsani hesla se nic nestane a po timeoutu napise chybu serveru 500. Ze to heslo nejsis overi jsem zjistil tak ze jsem zadal spatne a vyhodilo to hlasku. Po zadani spravneho se nedeje nic.
Podotykam ze kdyz si to zkusim doma jak na ubuntu tak i debianu tak vse jde uplne hladce. Predpokladam ze chybka bude nekde v nastaveni PHP nebo APache.
Na serveru zatim nic nebezi tak mohu dat plny pristup. Reinstalace je otazka par minut.
Adresa nefunkcni web administrace je http://vlastniftp.mapyobci.cz/ftp/index.php . Nerucim ze bude funkcni porad v tom reju. :-)
Dekuji za kazdou pomoc a nakopnuti.
« Poslední změna: 22 Srpna 2011, 10:52:15 od Martin - ViPEr*CZ* »

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Re: PureFTP web administrator na VPS hosting
« Odpověď #1 kdy: 16 Srpna 2011, 20:06:39 »
Co logy nějaké? Ticho?

JS

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Srpna 2011, 07:56:58 »
Co logy nějaké? Ticho?
Ticho. Jen standartni hlaska o vyprseni timeoutu.
Ale vecer asi nebyl panbuh doma a rozchodil jsem to. U te jejich sablony staci pres FTP vytvorit slozku a je z toho automaticky domena 3. radu. Nakonec jsem jako posledni vec jeste zkusil vytvorit domenu 3 radu zapisem v apachi a document root jsem dal do jinych adresaru nez oni maji nastavene v te sablone a BINGOOOO!!! Takze nejspis neco v jejich nastaveni virtualu v Apachi.
Moc diky za zájem. Snad to bude uz bez problemu. Jeste si asi musim pohrat s jejich spoustenim pure-ftpd v init.d. Maji tam pridane spusteni nejakeho upload scriptu tak prosim adminy to jeste neuzavirat. Pak napisu.
Problem je ze se v tech spoustecich scriptech moc nevyznam. Prihodim tady jeho vypis a snad mi nekdo poradi co pripadne zakomentovat, aby se pure-ftpd spoustel standartne.

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #3 kdy: 17 Srpna 2011, 09:30:29 »
Jsem rád, že se ti to povedlo rozchodit, ale pořád to je FTP.
Zkus kouknout na toto: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,56701.0.html

JS

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 17 Srpna 2011, 10:13:23 »
Jsem rád, že se ti to povedlo rozchodit, ale pořád to je FTP.
Zkus kouknout na toto: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,56701.0.html

Ano SFTP pres SSH znam. Problem je v tom ze bych chtel mit uzivatele v MySQL a k tomu mi PureFTP s tou webovou nastavbou maximalne vyhovuje. Ono tech uzivatelu bude celkem dost casem tak proto ta databaze. Ze provoz nebude sifrovany myslim nebude takova hruza. Kazdopadne diky.

JS

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Srpna 2011, 07:32:12 »
Takze vyreseno. Prosim o uzamceni fora.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.