Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bezstratove audio formaty  (Přečteno 3755 krát)

jaro911

• Návštěvník
Bezstratove audio formaty
« kdy: 02 Ledna 2007, 22:16:17 »
Dobry den.
Existuje v UBUNTU 6.06.1-desktop-i386 moznost prehravania bezstratovych audio formatov ako su APE,FLAC,WAV,ripovanie audia do tychto formatov a ich prekonvertovanie na ine stratove formaty ako mp3,ogg?Doporucte mi prosim dake programi dakujem.

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 02 Ledna 2007, 23:09:09 »
pusti si synaptic (manazer balickov) a v nom si vyhladaj flac, ape,....

na prevod su skripty ..pripadne nejake programy (ktore aj tak volaju tie skripty :P)

vsetko najdes tam (ak vies citat)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #2 kdy: 03 Ledna 2007, 06:27:57 »
Citace: randy
......vsetko najdes tam (ak vies citat)
Tak tomu říkám dobrá rada nad zlato!!!

Citace: jaro911
....ripovanie audia do tychto formatov a ich prekonvertovanie na ine stratove formaty ako mp3,ogg?
Existuje Audacity ale nejvíc se mi osvědčil Soundconverter, který dovede celé alba převést do mp3,wav atd.
Pokud máš písničky na CD, musíš je nagrabovat (dostat) do PC a to třeba Sound Juicer, ( jinak ho doinstaluješ přes Synaptic) ten by měl být nainstalovaný standartně. Tento program ti dá písničky do formátu ogg , je to něco jako mp3, ale lepší, bohužel žádný mp3 přehrávač to nepřehraje, pokud neumí formát ogg.
Když budeš mít písničky v PC, spustíš Soundconverter a převedeš si hudbu na jaký formát chceš, s jakou ztrátou atd. Program si budeš muset nainstalovat přes Synaptic.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #3 kdy: 03 Ledna 2007, 13:41:45 »
neco je vypsano i zde
http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazen%C3%A9_form%C3%A1ty
a na originalni anglicke strance take neco
https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats

jinak dost dobrej audio konverter pro prikazovou radku je sox
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #4 kdy: 03 Ledna 2007, 18:07:13 »
Já používám Kubuntu a tam je třeba pěkný KAudioCreator, který bez problémů nagrabuje a zkonvertuje Audio CD do MP3, OGG, FLAC a dalších.
Kubuntu forever :-)

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 04 Ledna 2007, 09:34:39 »
defaultní sound juicer samozřejmě umí grabovat cd jak do ogg tak i mp3, flac a dalších.  Je to solidně popsáno v nápovědě

radegast

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 11 Ledna 2007, 16:52:42 »
Překonvertoval jsem hudbu do formátu ogg. Vlastnost adresáře mě ukazuje velikost 556,4 MB. Když chci hudbu z adresáře vypálit přes K3b, tak se mě objeví velikost 583:21 min. Nevíte jak to upravit, aby to dostal na 1 CD?
Dík.
Kubuntu 7.04
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

donny

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 12 Ledna 2007, 00:30:31 »
radegast: musis rozlisovat "hudebni CD" a "datove CD s pisnickami ve formatu ogg (nebo mp3, wma nebo jine)". Na CD-R mas uvedene dve hodnoty, kolik se toho tam vejde. Vetsinou to byva 700 MB / 80 minut. Tech 80 minut plati pro hudebni CD, tedy ty, ktere prehrajes na hifi vezi, v autoradiu atd. (ktere neumi mp3 apod.). Tech 700 MB plati pro datova CD, tedy i CD s pisnickami (resp. soubory) ve formatu OGG, MP3, WMA atd. Prave formaty jako OGG nebo MP3 jsou prostorove mnohem vyhodnejsi, protoze pouzivaji ztratovou kompresi, ktera velikost jedne skladby pri (vetsinou) naprostem zachovani kvality zvuku prevede na soubor, ktery je treba 10x mensi. Proto se nemuzes divit, ze adresar s OGG hudbou ma 556,4 MB (tedy na 700MB CD se vejde bez problemu), ale taky to je 584 minut (coz je vice jak 10x vic, nez se vejde na audio CD -protoze OGG jsou 10x mensi nez audio stopy). CD s takovou komprimovanou hudbou ale musis palit jako DATOVE, ne jako HUDEBNI. A pristroj, na kterem chces to CD prehravat, musi onen format hudby (mp3, ogg..) umet prehrat.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

radegast

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 12 Ledna 2007, 07:06:32 »
donny díky za obsáhlé vysvětlení. Opět jsem blíže k dokonalosti.
Kubuntu 7.04
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.