Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktualizace UBUNTU  (Přečteno 2894 krát)

Filip Milan

• Návštěvník
Aktualizace UBUNTU
« kdy: 03 Ledna 2007, 07:51:02 »
Jak jsou v průměru velké aktualizace pro UBUNTU a ostatní jeho programy. Z domova se připojuji s ubohým 56 kb připojením, což stačí pro aktualizace Windows (nejdéle jsem aktualizace pro WIN stahoval 45 minut).
Notebook PREMIO, CPU Celeron 2,8GHz, RAM 256 MB, Mobility Radeon 9000 IGP

Honzin

• Stálý člen
  • **
Aktualizace UBUNTU
« Odpověď #1 kdy: 03 Ledna 2007, 10:15:44 »
tak treba zrovna dnes se mi stahovalo 11MB :) novej firefox etc. musis pocitat s tim, ze toho bude vic, protoze to jsou aktualizace vseho. nejenom OS jako u woken...

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
Aktualizace UBUNTU
« Odpověď #2 kdy: 03 Ledna 2007, 11:17:29 »
mne osobne pri prvom spustení stiahlo aktualizáciu cca 200 MB, priebežné aktualizácie sa pohybujú rádovo v niekoľko 100 KB prípadne MB. Podľa toho, čo aktualizuješ.

Čo sa týka inštalácie nových programov, dosť ich je aj na inštalačnom CD takže by si ich nemusel sťahovať z netu (len aktualizácie na ne) ale zase na druhej strane nikto ťa nenúti aby si mal 100 % aktuállny systém. Možno ti to bude v pohode šlapať aj bez všetkých aktualizácii.
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Aktualizace UBUNTU
« Odpověď #3 kdy: 03 Ledna 2007, 13:32:02 »
na ubuntu nejsou aktualizace zas tak dulezite jak na windows, aspon zatim, protoze malokdo pise viry pro linux. proto si myslim, ze uplne staci nainstalovat system a proste fungovat, az do vydani dalsi verze systemu. a nez se zacnou delat viry a spyware pro linux, tak uz budes mit davno 100mbit :)
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
Aktualizace UBUNTU
« Odpověď #4 kdy: 05 Ledna 2007, 20:36:22 »
nopokud si chcvilku po vydání další verze ubuntu naistaluješ a taháš aktualizace rpůběžně tak mně to přide celekm v pohodě. Teda pokud zrovan nevyadj novou OO.o to je edycky kapátko větší balíček než ten zbytek.

Dooku

• Návštěvník
Aktualizace UBUNTU
« Odpověď #5 kdy: 21 Ledna 2007, 12:40:47 »
Unable to get exclusive lock

This usually means that another package management application (like apt-get or aptitude) already running. Please close that application firs

Tak tohle mi píše, když chci instalovat aktualizace...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Aktualizace UBUNTU
« Odpověď #6 kdy: 21 Ledna 2007, 12:54:01 »
Citace: Dooku
Unable to get exclusive lock

This usually means that another package management application (like apt-get or aptitude) already running. Please close that application firs

Tak tohle mi píše, když chci instalovat aktualizace...
To znamená, že je spuštěn nějaký jiný program, který pracuje s instalací/aktualizací balíčků (Synaptic, Adept, aptitude...), a protože nemůže být spuštěno víc takovýchto programů najednou, tak vám aktualizace nainstalovat nejdou.
Pro příště: Pro svůj dotaz založte nové vlákno, tohle je trochu o něčem jiném.

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
Aktualizace UBUNTU
« Odpověď #7 kdy: 21 Ledna 2007, 13:08:10 »
Aktualizace se ti taky stahujou podle toho jak máš novou nebo srarou verzi Ubuntu. Jedno mám na DVD nějaký starši datu a když to dávám na nějakej PC tak tam je nějakejch 230 aktualizace, ale druhy mám na CD a je jich tam třeba jen 60. Jak psal Ripper zatím to není tak důležitý jako díry ve win. Si to pusť jednou někde přez noc...tvoji asistenci to nijak nepotřebuje... :)
Ubuntu 20.10.
Nachystej mi uzenáče, na snídani jsem zpátky :)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Aktualizace UBUNTU
« Odpověď #8 kdy: 21 Ledna 2007, 14:21:55 »
Este by som doplnil ze aktualizacie su rozdelene na jednotlive subory a nemusich ich stahovat naraz, mozes si oznacit ktore subory chces a ostatne stiahnut neskor.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.